פעם, כשהיו מעט סוגים של בירה בתל אביב, נהגנו למפות את העיר לפי המקומות בהם הוגשה בירה מיוחדת. טאפאו הייתה הבית של סאן-מיגל, בירה ספרדית משובחת. האמת היא שאולי זאת לא הבירה הכי טובה בעולם אבל הידיעה שזה מה ששותים במדריד הופכת אותה בעיני לנחשקת.
טאפאו שוכנת ברחוב הארבעה העמוס לעייפה במסעדות. הנישה שלה ייחודית: מגוון של טאפאסים, המוגשים באווירה רועשת וחשוכה מעט על בר ענק ושולחנות שפזורים לאורך הקירות. הקהל מאוהב. למרות שהמסעדה פתוחה רק בערב היא בדרך כלל מלאה כך שאפילו אם מתקשרים להזמין מקום נאלצים לשבת על הבר.
טאפאסים, למי שעוד לא יודע, הומצאו בספרד כשברמנים היו מניחים פרוסת לחם על בירות כדי למנוע מהזבובים לצלול לתוכן וכשהבחינו שאנשים מנשנשים את הפרוסה, שדרגו אותה עם תוספת מעל. בישראל תורגם המנהג להקטנת המנות ולכן תקבלו בטאפאו הרבה אוכל טוב במנות קטנות. כשהגענו, יושבי המקום היו בעיקר זוגות וגם אם הם לא היו שם יש בהחלט אלמנט של סליזיות (גם היא, כמו האוכל, במנות קטנות) בטאפאו, שמשתלבת לא רע עם מוזיקה רועשת ועיצוב מקושקש המורכב מפסיפסים ספרדיים ילדותיים בחלל ניו-יורקי כאילו תעשייתי.
לפתיחה דגמנו בצל ירוק על הגריל (מנה מעולה ופשוטה) וכרובית מטוגנת בטחינה, שהייתה טעימה. לצד הבירה הזמנו קנקן קטן של סנגריה שסביר להניח שלא הוכן מהיין הכי טוב שיש למקום להציע אבל היה בכל זאת מעולה. המשכנו עם סביצ'ה בס שהומלץ על-ידי המלצר וספייר ריבס, מנה מועדפת מבחינתי בכל מסעדה. לצידם לקחנו חציל בלאדי בעגבניות. הדג היה משכמו ומעלה, שוחה בשכבה דקה של לימון וירקות, מקום מושלם לבס מבחינתי והחציל מחובר היטב לעגבניות הקצוצות שהונחו מעליו. הוא נקלה באש והיה טעים במיוחד. הצלעות לעומת זאת הציגו חזיר קשיש ומאכזב.
לנגלה הבאה לקחנו שיפוד סקלופ עטוף בבייקון, מנה שבקלות ניתן להכריז לגביה כי היא אחת הטובות בעיר. בנוסף הזמנו סביצ'ה של פלמידה עם קוביות אבוקדו שהוגשה בצורת טרטר ושמרה על טעמי הדג והאבוקדו. בהחלט הצלחה. לקינוח הזמנו צ'ורוס, מעין נקניקיות בצק מטוגנות בשמן עמוק ולידן שלושה רטבים - ריבת חלב, וניל ושוקולד. הבצק היה פריך וטעים, חם ומסוכר והרטבים היו כמעט מושלמים. יש לציין שריבת החלב דוללה, ומעריצי המנה המיתולוגית עלולים להתאכזב מהשינוי. אנחנו לעומת זאת התיישרנו עם הקידמה. היה טעים מאוד.
לסיום שתינו עוד כוס של סנגריה ונפרדנו מ-300 שקלים, לא זול מדי למנות קטנות אבל השירות המושלם, גם אדיב וגם מקצועי, ואיכות האוכל הופכים את הארוחה בטאפאו לאירוע שווה בהחלט.