X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
לקראת יום העצמאות, יום המנגל הלאומי

משרד החקלאות נותן טיפים למנפנפים

ישראלי ממוצע צורך ב"חודש העצמאות" פי 1.6 יותר בשר בקר משאר חודשי השנה בשנת 2007 צפויה לעלות צריכת בשר הבקר המקומית ב-1 ק"ג, לעומת שנת 2006 צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשני חצאים שווים - 50% מעדיפים בשר בקר טרי ו-50% "מסתפקים" בבשר בקר קפוא ויש גם טיפים לקנייה ולטיפול בבשר
▪  ▪  ▪
גידול של 185% במכירת ציוד למנגל
אריאל שמידברג
מוצרים בולטים נוספים שצריכתם עלתה לקראת חג העצמאות: כבש קפוא וטרי, מוצרי בשר על האש, מרשמלו, בעלי כנף קפוא, בירה לבנה, בשר ועוף מצוננים, פיתות, ומשקאות חריפים ויינות
לרשימה המלאה

עידן יוסף
מחיר הבשר למנגלים התייקר ב-5%

יום העצמאות הפך זה מכבר לחג המנגל הלאומי של מדינת ישראל. המוני משפחות נוהרות אל כל חלקה ירוקה ברחבי הארץ ועורכות פיקניקים עם הרבה בשר, פיתות וסלטים כיד הדמיון. "עונת המנגל" מתחילה מייד לאחר ליל הסדר, ונמשכת לאורך חול המועד, המימונה ועד לל"ג בעומר, כאשר שיאה "נחגג" ביום העצמאות.
ישראלי ממוצע צורך כ-1.2 ק"ג בשר בכל חודש. בחודש המתחיל בפסח ומסתיים בל"ג בעומר צריכת בשר הבקר גדלה פי 1.6 ומגיעה לכ-2 ק"ג. הצריכה החודשית הממוצעת של בשר בקר בישראל היא כ-8.3 טון. ב"חודש העצמאות" היא מטפסת לכמות של כ-13 טון.
בשנים האחרונות, צריכת הבקר המקומית נעה סביב 13.3 ק"ג לנפש. להערכת ד"ר מאורי רוזן, מרכז מקצועי ראשי לבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, בשנת 2007 תגדל הצריכה ב-1 ק"ג בשר בקר לנפש, השווה לעליה של כ-7% בצריכת בשר הבקר, ותגיע לרמה של כ-14.3 ק"ג לנפש.
צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשני חצאים שווים: 50% מעדיפים בשר בקר טרי ו-50% מעדיפים בשר בקר קפוא. כ-50% מצריכת הבשר בישראל מקורה בבשר קפוא מיובא, בעיקר מדרום אמריקה, המחצית השנייה מגידול מקומי.
ד"ר אליעזר ניל"י, הווטרינר הראשי לפיקוח על מוצרים מן החי בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות מספק כמה טיפים וכללים, שיסייעו לצרכנים לוודא שהם רוכשים ואוכלים בשר בקר ועוף טרי:
  • בשר עוף ובקר יש לרכוש אך ורק במקומות ממכר מסודרים, נקיים ומפוקחים על-ידי השירות הווטרינרי המקומי/רשותי ומבעלי רישיון עסק החייב להיות מוצג לראווה לכל דורש.
  • ברשתות השיווק ובאטליזים חשוב להקפיד לרכוש אך ורק בשר בקר ועוף, שעל תווית אריזתם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי, שם היצרן, תאריך הייצור, התאריך האחרון לשיווק והטמפרטורה שבה יש לאחסן הבשר. באטליז יש לבקש מהקצב לראות את תווית המוצר מופיעה בדרך כלל על רגל העוף. בבשר בקר טרי יש לבקש מהקצב לראות את חותמת בית המטבחיים שבו הופק הבשר.
  • צבעו הטבעי של בשר העוף הינו ורדרד (לא אדום).
  • ריחם של מוצרי בשר עוף ובקר טריים הינו ריח אופייני (כל סטייה מכך עלולה להצביע על חשש לקלקול או תוספת חומרים זרים).
  • יש להקפיד כי נתחי בשר הבקר והעוף לא יהיו דביקים למגע. דביקות היא סימן לקלקול המוצר.
  • בשר בקר טרי הינו אדום למראה אך חסר ברק (הברק הינו בד"כ סימן לתוספים כימיים שהוספו לבשר).
  • נתח בשר בקר טרי הינו בעל מראה משויש (דומה למראה השיש).
  • שוליים כהים מעידים בנתח בשר בקר על התייבשות הנתח.
  • בשר בקר טרי הינו בעל תכונות אלסטיות, כך שאם לוחצים עליו באצבע הוא יחזור למצבו הטבעי בסיום הלחיצה.
  • נתחי בשר בקר ועוף טריים מצוננים צריכים להיות יבשים חיצונית. בשר קפוא שהופשר ומוצע למכירה כ"טרי" יהיה "רטוב" ובעל ריח שונה מהרגיל. כמו כן, עשויות להראות בו כוויות קור.
  • מומלץ להפשיר בשר קפוא במקרר בלבד על-מנת למנוע התפתחות חיידקים העשויים לסכן בריאות האוכלים.
  • לשם הקפאת מוצרי בשר עוף ובקר במקפיא מומלץ לעטפם תחילה בניילון נצמד.

תאריך:  19/04/2007   |   עודכן:  19/04/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משרד החקלאות נותן טיפים למנפנפים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
כ-20 אלף איש הגיעו לצפות בצמחי הביו דיזל, פירות אנטי אייגי'נג, תחרות העגבניה הטעימה, תחרות הפרחים שחשפה כ-150 זני פרחים חדשים, טרקטורון ביו דיזל, צמח קקטוס להרזיה, פירות אקזוטיים וירקות מיניאטוריים אשר כיכבו בתערוכת אגרו משוב 2007 הבינלאומית השנתית לחקלאות
אסף דוד-מרגלית
צרכן של בזק חוייב בדמי ניתוק וחיבור של קו הטלפון היות ולא שילם חשבונו במועד    ביהמ"ש קבע שהניתוק נעשה שלא כדין    "בזק התרשלה רשלנות חמורה"    נפסק כי תפצה את הלקוח ב-3,000 ש"ח
מתי טוכפלד
ראש הממשלה השתתף היום בטקם לציון 60 שנה לעולי הגרדום והשבת ספר התנ"ך של מאיר פיינשטיין
מתי טוכפלד
השר יעקב אדרי, יו"ר ועדת השרים לענייני סמלים וטקסים, מציע כי ביום הזיכרון לשואה יהיו שתי צפירות, בבוקר ובערב, כמו ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל    בקרוב תדון הממשלה בנושא
אסף דוד-מרגלית
צעירה שבאה לצפות בהופעת משינה נפגעה מכלב שצנח עליה מגג בניין סמוך    הכלב עלה לגג עם בעליו, אשר לא השגיחו במעשיו    לכלב שלום - הצעירה הנעימה את נפילתו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il