X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
תלוי בכם ישיבה בצפיפות מוגזמת, תפריט יצירתי עם מחירים בשמים, עיצוב מרשים ושירות הרבה פחות רוצים לאכול טוב באווירה פלצנית? רוצו למסה
▪  ▪  ▪
[צילום: דניאל לילה, עכבר העיר]

קצת כמו הכנסת שלנו, כך גם הביקור ב-Messa. יש חלקים טובים יותר (ולא נכנס לפוליטיקה), יש חלקים טובים פחות (כנ"ל) והסיכום הכללי משאיר טעם לא משהו בפה. במסה, כמו בבית הנבחרים, הבעיה לאו דווקא נמצאת על הצלחת (או במזנון) אלא במרכיבים האחרים.
העיצוב של המסעדה מרשים. הצבע הלבן, שעוטף אותך בכל פינה מהקירות, דרך הוילונות, השולחן הארוך ורוב הכסאות, יחד עם הכריות הלבנות, משרה אווירה חגיגית. ובכלל, האווירה במקום משרה כובד יוקרתי שרחוק קילומטרים רבים מביתיות חמימה. צוות שלם של אנשים אמון על חווית הביקור במסעדה. כבר בכניסה קיבלו את פנינו שתי מארחות. בעת ביצוע ההזמנה היינו שתיים אבל גדלנו לשלוש, ולאחר התלבטות מהירה עם מנהל המשמרת חיפשו וגם מצאו בשבילנו שולחן מתאים בגזרת הלא מעשנים.
התיישבנו בשולחן פרטי עגול על מגוון מושבים: ספה גדולה ולבנה עם כריות, כורסה שחורה עם מסעד ידיים רחב וכסא שחור עם משענת צרה. ולמה הדגש על הפרטי? כי למרות שהמסעדה היא מסעדת גורמה יוקרתית, אם לא תציינו שאתם מעוניינים בשולחן פרטי, יושיבו אתכם בשולחן צר וארוך (מסה, שולחן בספרדית), ותיאלצו לשבת יחד עם סועדים אחרים.
השחקנית הרביעית שהופיעה לפנינו הייתה מלצרית שהיתה אומנם אדיבה וסבלנית, אבל לא ממש שלטה בחומר וכך, כשהגיעו המנות שהזמנו, ועימן המרכיבים הרבים שבצלחת, עליהם רצינו ללמוד לפני האכילה, היא התנצלה ואצה לברר במטבח. כששאלנו על יינות, היא הזמינה לשולחן את הסומליה, שבהתאם להעדפותינו המליץ על בורגון פאסטוגראן, פינו נואר צרפתי (154 שקלים) שהיה מצויין.
כמנות פתיחה על חשבון הבית קיבלנו גספצ'ו עם קרם חצילים ומקל כמון, בתוספת לחם הבית, כדורי חמאה, ושני מטבלים, עריסה ופלפלים ירוקים עם כוסברה. מספר דקות מאוחר יותר הונחה על שולחננו גם פוקצ'ת הבית - מקלות פריכים, חמים ונימוחים עם מבחר עשבי תיבול ומלח גס שנבזקו מעל והאפילו מיד על הלחם, שהוגש בטמפרטורת החדר והיה חסר ריגוש לחלוטין. הגספצ'ו היה נעים לחיך והחצילים שבתחתית הפתיעו לטובה. הממרחים היו מעניינים וטובים והכילו חמיצות ומרירות שהשתלבו יופי ביחד.
למנה ראשונה הזמנו טארט טאטן עיזים וירקות עם קרם קולורבי מקורמל (46 שקלים). המנה, כמו שאר המנות שהונחו על שולחננו הייתה אסתטית ועשתה חשק לנבור בתוכה. היא הורכבה מסורבה קולורבי מרענן, שבתוכו הונח עלה אנדיב, לצד קרם קולורבי ונבטי אלפלפה ובמרכז הונח הטארט, שכבת בצק דקה, עם מצע פלפלים אדומים עשויים טוב ומעט מאוד גבינת עזים שהוחבאה בין השכבות. מסביב נחו ירקות חתוכים מבושלים. שילוב הטעמים היה מעניין.
לעיקריות הזמנו כבד עוף עם אספרסו, בייבי קלמארי ופירה אגוזי לוז (108 שקלים), ריזוטו חציל, עגבניות צלויות זעתר ופטה הולנדית (82 שקלים) מהתפריט הצמחוני (פעולה מבורכת של השף), ופילה לברק עם קונפי שום, עדשים שחורות וקציפת פורצ'יני (88 שקלים). המנות, שהוגשו בשלוש צלחות לבנות, גדולות ושונות במבנה היו מצויינות. הדג, שתי מנות פילה, היה עשוי כל כך טוב, שלא נדרש דבר על-מנת להשביח את טעמו. הוא היה רך ומתובל בחמאתיות עדינה. תוספת העדשים בלימון הייתה אלוהית וקרם הפטריות אוורירי.
הכבד, שהיה עשוי מדיום וול, לבקשת הסועדת, הגיע קר. המנה החדשה הכילה כבדים שהיו רכים וטעימים. הפירה שלצד הכבדים היה מרציפני בטעמו, לקלמארי מרקם נעים והאספרסו הוסיף ארומה עדינה וחיובית. הריזוטו הוגש בצלחת המחולקת לשלושה כשבמרכזה הונח סלט עלעלים טרי ומתובל ברעננות ומשני צידיו ריזוטו מצויין ועשוי בדיוק במידה הנכונה, לצד ריבועי פטה רכים ועדינים וקוביות של ירקות, שהדומיננטי בהם היה החציל.
כשהוגשו העיקריות התוודענו למלצרית נוספת, מנומסת אך חסרת ידע גם היא. ובכלל, התחושה שעלתה מהישיבה במסה והעיבה במעט על הארוחה הייתה שהנחמדות של הצוות, שקפץ לבדוק מה שלומנו כל כמה דקות, הייתה מוגזמת מדי ולא ניכרה בה כנות רבה. 3 כוסות יין שזיפים מתקתק, הוגשו גם הן על חשבון הבית, בתום הארוחה.
לסיכום, אם חשקה נפשכם באוכל מצויין שמתומחר בפראות, באווירה פלצנית ושירות דביק רוצו ל-Messa.
צמחונים? שווה לכם לקרוא את הביקורת על התפריט הצמחוני של מסה

Messa - כרטיס ביקור
תאריך:  25/04/2007   |   עודכן:  25/04/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
מדי שנה, ביום העצמאות, יוצא יצחק רזניק (83) ברכבו לכבישי הארץ ומחלק ללובשי המדים משקאות קרים וממתקים    כך הוא מנציח את זיכרו של אחיו, שנפל במלחמת השחרור
אריאל שמידברג
עיתון "אל-איתיחאד": עסקת חילופי השבויים בין ישראל לחיזבאללה תיערך בשלהי הקיץ    ישראל סרבה לשחרר את קונטאר בתמורה לאות חיים מהחטופים
ראובן לייב
בשנת 2004 יצא הסטודנט ג'יי מנדל מביתו שבכלכותה למסע אופניים ברחבי תבל ומתכונן לחזור הביתה רק ב-2010    תחנתו הנוכחית היא ישראל
מערכת PCאון
חברת המחקר והייעוץ הבינ"ל פורסטר ריסרץ' מגלה במחקר חדש כי קיימים הבדלים מהותיים בין שני המינים בכל הקשור לצורת ההתנהגות באינטרנט
הדר פרבר
לפחות 10 נשים התלוננו כי הסוכנות פיטרה אותן על בסיס מגדרי    טוענות כי פוטרו בשל קשרים אישיים עם גברים זרים וכי גברים אשר ניהלו קשרים דומים לא נאלצו לוותר על מקום עבודתם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il