X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: AP]
הכנת המזון חשובה כמו מרכיביו
מוצרים צלויים, מטוגנים או מבושלים מן החי מכילים סוג של רעלים שנמצאו קשורים לדלקתיות, עמידות לאינסולין, סוכרת, מחלות כלי דם וכליה ומחלת אלצהיימר
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מזון בטוח - המפתח לפיקניק מוצלח
יפעת גדות
כדאי לשמור על המזון בצורה בטוחה ונקייה כדי לא לקלקל יום פיקניק נפלא עם הרעלות מזון
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
מזון מוכן - "רעיל וממכר"

השיטות המשמשות לייצור או הכנת מזון משפיעות על בריאותינו לא פחות מהמזון עצמו, מזהירים חוקרים אמריקנים.
מוצרים צלויים, מטוגנים או מבושלים מן החי, כמו בשר או גבינה מכילים סוג של רעלים הנקראים "AGEs", שנמצאו קשורים לדלקתיות, עמידות לאינסולין, סוכרת, מחלות כלי דם וכליה ומחלת אלצהיימר, כך על-פי צוות חוקרים מבית הספר לרפואה 'הר סיני' שבניו-יורק.
AGEs נוצרים גם כאשר מוצרי מזון עוברים עיקור ופסטור.
החוקרים מ'הר סיני' גילו כי אנשים בריאים עלולים לסבול מרמות גבוהות של AGEs בדם וכי רמות ה-AGEs נוטות להיות גבוהות יותר אצל אנשים מבוגרים לעומת צעירים.
המחקר, שכלל 172 גברים ונשים בריאים בגילאים 18-45 ובגילאים 60-80, גילה כי רמות AGEs היו גבוהות ב-35% אצל משתתפים בני 64 ויותר לעומת צעירים מגיל 45.
בסה"כ, ככל שצריכת המוצרים העשירים ב-AGEs היתה גבוהה יותר, כך היו גם רמות ה-AGEs בדם וכן רמות 'פרוטאין מגיב C' (חלבון המופיע בדם בערכים גבוהים בזמן דלקת או בעת תהליכים ממאירים) וסמנים אחרים לדלקת.
הגורם העיקרי הקובע את רמות ה-AGEs בדם הוא כמות ה-AGEs בתזונה ולא כמות הקלוריות התזונתיות, הסוכר או השומן. הדגישו החוקרים.
הם הופתעו גם לגלות כי אנשים צעירים ובריאים עלולים לסבול מרמות גבוהות מאוד של AGEs - בריכוזים שהיו באותו טווח של אנשים הסובלים מסוכרת, מה שמראה כי חשיפה מוקדמת וממושכת ל-AGEs עלולה לזרז את התחלתה של מחלה.
המחקר פורסם בגיליון אפריל של "Journal of Gerontology: Medical Sciences".
ה-AGEs מטעים מאוד מאחר שהם גם אלו המעניקים את הטעם והריחות המגרים למזון. לכן, צריכת כמויות גדולות של מזונות מטוגנים, צלויים או מבושלים משמעותה צריכת כמויות משמעותיות של AGEs. ועודף של AGEs הוא רעל. החוקרים הדגישו כי יש ליידע את הצרכנים לגבי צריכת AGEs ולייעץ להם להתייחס לצריכת AGEs כמו שהם מתייחסים לצריכת שומני טרנס ומלח. הם הוסיפו גם כי יש ליידע את הצרכנים לגבי רמות ה-AGEs כמו שמיידעים לגבי רמות הכולסטרול או עישון הסיגריות.

תאריך:  25/04/2007   |   עודכן:  25/04/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הכנת המזון חשובה כמו מרכיביו
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
זה חוסר אחריות
מצד כתבת המאמר  |  26/04/07 01:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
בחיפוש אחר פתרון שיקטול חיידקים במזון, נתן ארגון ה- FDA את אישורו לפתרון יוצא דופן - תרסיס המכיל וירוסים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il