X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: פלאש 90]
בתשובת היועמ"ש לארבע העתירות שהוגשו בבקשה לבטל את מינוי הדיינים הודה מזוז כי הבחירה לא התבצעה כראוי שר המשפטים טען בתשובתו לבג"צ כי לאחר שכתב ההסמכה אושר רטרואקטיבית הרי שאין מקום לפסול את החלטת הוועדה רבני צהר תובעים שקיפות על-מנת לוודא כי שלא ייבחרו דיינים בלתי ראויים
▪  ▪  ▪
מזוז מבטל מינוי הדיינים החדשים
עידן יוסף, אסף דוד-מרגלית
היועץ המשפטי הורה לבטל מינוים של 15 דיינים חדשים בבתי הדין הרבניים בשל אי עמידה בתנאים * בכיר במשרד המשפטים: "הליך הבחירה - הפקרות מוחלטת"
לרשימה המלאה

היועץ המשפטי לממשלה מגדיר את אקט בחירתם של 14 מתוך 15 הדיינים שנבחרו לשמש כדיינים בבתי הדיינים הרבניים כ"תקלה". דברם אלו עולים מתוך תשובתו של מני מזוז לבג"צ הדן בארבע עתירות בדרישה לביטול המינוי. שר המשפטים פרידמן טוען לעומתו כי הליך הבחירה ראוי, ומבקש מבג"צ שלא לבטל את הליך הבחירה.
בהודעה מטעמו, שנשלחה על-ידי שרון רוטשנקר, סגנית בכירה לפרקליט המדינה, נכתב כי הדיינים שנבחרו על-ידי הוועדה היו עם כתב הסמכה שאיו בר-תוקף, כמתבקש על-פי דין, תנאי כשירות בסיסי לצורך הסמכה.
מזוז פירט את סעיפי החוק בנושא, וקבע כי בהחלטת הוועדה נפל פגם חוקי. הוא הוסיף כי נמצאו פגמים גם בהליכים הנוגעים לעבודת ועדות המשנה והצגת תוצריהן בוועדה, וממילא גם בהחלטות הוועדה. "עמדת היועץ המשפטי לממשלה היא, כי יש לשוב ולקיים מחדש את ההליכים בוועדת המשנה ובמליאת הוועדה, ביחס לכלל המועמדים, בהתאם להליכים הקבועים מכללי הוועדה", נכתב בהודעת מזוז, כאשר הכוונה היא גם להביא מחדש לאישור גם של המועמד ה-15, שהיה לו כתב הסמכה בתוקף.
בהודעתו, הוסיף היועמ"ש כי נוכח המחסור בדיינים יפעל שר המשפטים דניאל פרידמן, על-דעת נשיא בית הדין הרבני הגדול הרב שלמה משה עמאר, לקיום במהירות האפשרית של הליכי בחירה חוזרים לדיינים.
בין הדיינים שמונו נמצאים הרב בנימין אטיאס, אחיו של שר התקשורת אריאל אטיאס (שס); יוסף רבינוביץ', אחיו של רב הכותל שמואל רבינוביץ'; בנו של יוחנן שטסמן, רופאו של הרב עובדיה יוסף; בנם של יו"ר המועצה הדתית לשעבר בירושלים ושל הרבנית הדסה רלב"ג, המקורבת לח"כ דליה איציק; וכן בנו של דיין בכיר שבעבר חיתן בארה"ב את אחיו לאישה אחרת, חרף סרבן גט וזאת מכוח התר לשאת אישה שנייה.
פרידמן הגיש עמדה חלוקה לבג"צ
ואילו שר המשפטים מצידו, הודיע בתשובתו לבג"צ, כי הוא אומנם איננו מתנגד לקיום הליך מחודש לבחירת דיינים שייעשה בהקדם האפשרי, אך הוא משאיר את העניין לשיקול דעת בית המשפט. פרידמן למעשה מבקש מבית המשפט כי יותיר על-כנה את החלטתו והפנה בהקשר זה, את תשומת לב בית המשפט לפסיקה אחרת [בג"צ 1843/93 פנחסי נ' כנסת ישראל, פ"ד מח (4) 492], שבה נפסלה ברוב דעות החלטה של הכנסת מחמת פגם בהליך ובעקבות דיון חוזר בכנסת התקבלה תוצאה מוצלחת פחות.
שר המשפטים הבהיר, כי שמות המועמדים שנבחרו פורסמו לפני כניסתו לתפקידו ואף המועד לדיון נקבע על-ידי שר קודם. לדברי פרידמן, נמסר לו כי חודשו בינתיים כל כתבי ההסמכה של הדיינים שנבחרו [על-ידי הרבנות הראשית, באופן רטרואקטיבי, ע.י.], ולפיכך הוא סבור כי "בנסיבות המקרה הצדק אינו מחייב להיענות לעתירות והפגמים הנטענים, במידה שנפלו, אינם יורדים לשורשו של עניין, ומכל מקום צריכה לחול על המינויים הלכת הבטלות היחסית".
פרידמן מסר לבג"צ כי עמדתו היא שאין כל פגם במינויו של שלמה שטסמן, אשר שירת בצה"ל והוא בעל תואר שני במשפטים. לטענתו, הסמכתו לדיינות הייתה בתוקף ביום הבחירה ואין כל יסוד לפסול את בחירתו.
שר המשפטים פרידמן לא ממתין להכרעת בג"צ וכבר קבע מועד דיון לישיבה קרובה בנושא מינוי דיינים, אך קביעת התאריך ליום כ"ח באייר, יום שחרור ירושלים, קוממה את חבר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי (מפד"ל), שטען כי זהו יום המיועד לטקסים ולחגיגות ולא לישיבות. סלומינסקי ביקש לדחות את מועד כינוס הוועדה, ובמשרד המשפטים נעתרו לבקשה והקדימו את הדיון ביום. סלומינסקי מצידו טוען כי תאריך זה מוקדם מדי, ויש לתת התראה מראש של עשרה ימים קודם לכינוס הוועדה.
יועץ התקשורת של שר המשפטים מסר ל-Nfc כי הדיון שנקבע קודם לפסיקת בג"צ בנושא הינו דיון פרוצדורלי שנועד לזרז הליכים במקרה שבג"צ אכן יפסוק לחייב את שר המשפטים לקיים את הוראת היועמ"ש לקיים את הדיון מחדש.

רבני צהר: להקפיד על התקנות

רבני צהר פנו ליועמ"ש, באמצעות עורכי דין, וביקשו כי בהליך הבחירה יוקפד כי כל מבקש להתמנות כדיין יצרף פרסומים שפרסם וכל חיבור או מסמך אחרים, שאותם ראה לנכון להביא לפני ועדת המינויים; יושב-ראש ועדת המשנה או מי שיתבקש על ידו ירשום את פרוטוקול דיוניה ויערוך בכתב את חוות דעתה של ועדת המשנה באופן ששיקוליה של הוועדה יפורטו באותה חוות דעת; בפרוטוקול זה תתייחס ועדת המשנה לכל המרכיבים שנקובים בתקנות, אחד לאחד, ובכלל זה ל:
  • ידע, מיומנות ובקיאות בהלכות חושן משפט, אבן העזר והלכות גרות, יסודיות בהכנת החומר הנדרש;
  • כושר הבעה וניסוח בכתב ובעל פה;
  • יעילות וכושר ביצוע, לרבות כושר ארגון וניהול, סדר בעבודה, דייקנות, כולל עמידה בלוח זמנים, חריצות, גישה עניינית ותכליתית לעבודה, יעילות והספק בעבודה;
  • סמכותיות וכושר לנהל דיון, כושר החלטה והכרעה, ישוב הדעת, הבחנה בין עיקר לבין טפל, התחשבות בכל הנתונים והיכולת להגיע להחלטות נכונות;
  • מזג שיפוטי המתבטא, בין היתר, בסבלנות, בסובלנות, בפתיחות ואופי יציב, שקט נפשי, יכולת עמידה בלחצים, יכולת ליצירת קשר עם אנשים, גינוני משפט;
  • הוגנות, יושר אינטלקטואלי, הגינות כלפי הזולת, אמות מידה מוסריות, עצמאות בחשיבה ואי תלות;
  • חוכמה ותבונה;
  • תדמית המועמד בעיני הזולת בתחום המקצועי ובחיי היום יום;
  • מוטיבציה;
  • השכלה כללית או משפטית, ידע בשפות, הכרת נושא הסמכויות בין ערכאות השיפוט השונות בישראל;
  • תינתן עדיפות למועמד היושב בתוך עמו, המעורה בחיי החברה בישראל כגון מי ששירת בצבא הגנה לישראל או עסק בפעילות ציבורית;
  • תינתן עדיפות למועמד שפרסם מאמרים הלכתיים או פסקי דין.
לדברי הרבנים, אלה אינן אלא דרישות שנקובות בדין ובהלכה, ו"לא היינו מבקשים לעמוד על המתבקש מאליו אלמלא התעלמה מהם ועדת המינויים האחרונה ופעלה בשרירות לב ובחוסר שוויון מוחלט".
הם הצהירו כי לוועדת המינויים יימסר מראש ובכתב כל מידע שיש בו כדי להצביע על ניגוד עניינים אפשרי, לרבות קרבת משפחה או קרבה פוליטית של מי מן המועמדים לדיינים המכהנים זה מכבר בבית הדין או לגורמים אחרים המעורבים בבחירה, לרבות חברי הוועדה למינוי דיינים.
רבני צהר הודיעו באמצעות עורכי דינם - ד"ר אביעד הכהן ועו"ד ישעיהו אברהם, כי ידרשו שקיפות ופירוט של כל הדיון בפרוטוקול הישיבה.

תאריך:  08/05/2007   |   עודכן:  08/05/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מזוז ופרידמן הגישו עמדות חלוקות בבג"צ הדיינים
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
במינוי של ביניש,אין שום פגם?
זקן ידוע ומוכר  |  8/05/07 18:42
 
- טובלים וטובלות ושרצים בידיהם
בלנית  |  8/05/07 22:14
2
ביניש לא ממנה את חברתה בן-אור? ל"ת
שאול השואל  |  8/05/07 22:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רונן ליבוביץ
חתימותיהם של 46 חברי כנסת הועברו ליו"ר הכנסת בדרישה לקיים דיון בכנסת בנושא סירובו של אולמרט להתפטר    אילון: "נחייב את רה"מ לתת תשובות ברורות"
עידן יוסף
על-פי נתונים של מכון ירושלים לחקר ישראל, אוכלוסיית ירושלים מונה כיום כ-720,000 נפש, מהם 66% יהודים ו-34% ערבים   שאם יימשכו המגמות הדמוגרפיות הללו תמנה אוכלוסיית ירושלים בשנת 2020 - 958,900 נפש - %60 מהם יהודים ו-40% ערבים
מתי טוכפלד
אהוד ברק, המועמד לראשות העבודה, יכנס אחר-הצהריים מפגש עיתונאים ויודיע אם בכוונתו להוציא את העבודה מהקואליציה במידה וייבחר בפריימריז    ברק צפוי להתייחס לראשונה לדוח וינוגרד
נעם בוקסבאום
מיומנותו של הבמאי הצרפתי המוערך, אנדרה טשינה, הופכת את "העדים" ליצירה מעניינת, שמשחזרת ביעילות את רגעי הפחד של גילוי מגפת האיידס
עמי עצמון
הנאשם, כיום חייל קרבי, הורשע בהריגת חברו תוך כדי נהיגה במהירות מופרזת ובלא רישיון נהיגה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il