X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: AP]
סיבים - למלחמה בסוכרת
מחקר הראה כי אנשים שצרכו יותר סיבים מדגנים, לחם ומוצרי חיטה אחרים נטו פחות לפתח סוכרת לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר של סיבים מדגנים
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
סיבים תזונתיים - באמת מגינים מפני סרטן?
יפעת גדות
מחקר חדש ששילב תוצאות מ-13 מחקרים וכלל למעלה מ-725,000 בני אדם לא גילה כל הגנה יעילה של הסיבים נגד סרטן המעי הגס
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
פולי סויה שחורים למניעת סוכרת

   יפעת גדות
סיבים תזונתיים מורידים את הסיכון לסרטן השד

אכילת דגנים מלאים עשירים בסיבים עשויה לא רק לשמור על בריאותכם העכשווית אלא גם להוריד את הסיכון שלכם לפתח סוכרת מסוג 2.
מחקר חדש מראה כי אנשים שנהנו מהכמות הגדולה ביותר של סיבים מדגנים מחיטה מלאה היו בסיכון נמוך ב-27% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר. סיבים ממקורות אחרים, כמו פירות וירקות, לא הראו השפעה מגנה דומה נגד סוכרת.
הסיבים נלחמים בסוכרת
במחקר, שפורסם ב"Archives of Internal Medicine", עקבו החוקרים אחר קבוצה של יותר מ-15,000 גברים ונשים בני 35 עד 65 לאורך 7 שנים בממוצע. המשתתפים מילאו שאלונים בהם מידע לגבי המזון אותו אכלו בתחילת המחקר ומעקב אחריהם נעשה לאבחון סימנים לסוכרת.
במהלך המחקר, 844 אנשים פיתחו סוכרת מסוג 2. התוצאות הראו כי אלו שצרכו יותר סיבים מדגנים, לחם ומוצרי חיטה אחרים נטו פחות לפתח סוכרת לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר של סיבים מדגנים.
לדוגמא, אלו שאכלו את כמות הסיבים מדגנים הגבוהה ביותר (ממוצע של 16.6 גרם ליום) היו בסיכון נמוך ב-27% לסוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המעטה ביותר (כ-6.6 גרם ליום). לא נמצא קשר בין צריכה כוללת של סיבים או צריכה של סוגים אחרים של סיבים, כמו מפירות וירקות, לסיכון לסוכרת. כמו כן, לא זוהה קשר בין צריכת מגנזיום להתפתחות סוכרת בקרב משתתפי המחקר.
החוקרים ציינו כי צריכת סיבים עשויה לעזור לגוף לטפל ברמות הסוכר בדם. הם ציינו גם כי רמות נמוכות של מגנזיום נמצאו קשורות לחולים עם סוכרת מסוג 2.
[תזונה עשירה במגנזיום - מועילה לבריאות]
חוקרים מהמוסד הגרמני לתזונה סקרו 17 מחקרים נוספים על צריכת סיבים ומגנזיום וההשפעה שלהם על הסיכון לסוכרת. תוצאות הסקירה הראו כי אנשים שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של סיבים מדגנים היו בסיכון נמוך ב-33% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר.
בנוסף, אלו שאכלו את כמות המגנזיום הגדולה ביותר היו בסיכון נמוך ב-23% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר.

תאריך:  16/05/2007   |   עודכן:  16/05/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
חוקרים גילו כי כמות הזרע של גברים שסבלו מסוכרת היתה נמוכה מזו של גברים בריאים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il