אכילת דגנים מלאים עשירים בסיבים עשויה לא רק לשמור על בריאותכם העכשווית אלא גם להוריד את הסיכון שלכם לפתח סוכרת מסוג 2.
מחקר חדש מראה כי אנשים שנהנו מהכמות הגדולה ביותר של סיבים מדגנים מחיטה מלאה היו בסיכון נמוך ב-27% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר. סיבים ממקורות אחרים, כמו פירות וירקות, לא הראו השפעה מגנה דומה נגד סוכרת.
הסיבים נלחמים בסוכרת במחקר, שפורסם ב"Archives of Internal Medicine", עקבו החוקרים אחר קבוצה של יותר מ-15,000 גברים ונשים בני 35 עד 65 לאורך 7 שנים בממוצע. המשתתפים מילאו שאלונים בהם מידע לגבי המזון אותו אכלו בתחילת המחקר ומעקב אחריהם נעשה לאבחון סימנים לסוכרת.
במהלך המחקר, 844 אנשים פיתחו סוכרת מסוג 2. התוצאות הראו כי אלו שצרכו יותר סיבים מדגנים, לחם ומוצרי חיטה אחרים נטו פחות לפתח סוכרת לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר של סיבים מדגנים.
לדוגמא, אלו שאכלו את כמות הסיבים מדגנים הגבוהה ביותר (ממוצע של 16.6 גרם ליום) היו בסיכון נמוך ב-27% לסוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המעטה ביותר (כ-6.6 גרם ליום). לא נמצא קשר בין צריכה כוללת של סיבים או צריכה של סוגים אחרים של סיבים, כמו מפירות וירקות, לסיכון לסוכרת. כמו כן, לא זוהה קשר בין צריכת מגנזיום להתפתחות סוכרת בקרב משתתפי המחקר.
החוקרים ציינו כי צריכת סיבים עשויה לעזור לגוף לטפל ברמות הסוכר בדם. הם ציינו גם כי רמות נמוכות של מגנזיום נמצאו קשורות לחולים עם סוכרת מסוג 2.
[
תזונה עשירה במגנזיום - מועילה לבריאות]
חוקרים מהמוסד הגרמני לתזונה סקרו 17 מחקרים נוספים על צריכת סיבים ומגנזיום וההשפעה שלהם על הסיכון לסוכרת. תוצאות הסקירה הראו כי אנשים שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של סיבים מדגנים היו בסיכון נמוך ב-33% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר.
בנוסף, אלו שאכלו את כמות המגנזיום הגדולה ביותר היו בסיכון נמוך ב-23% לפתח סוכרת מסוג 2 לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר.