X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: AP]
שאריות - מזון בטוח?
לא חייבים לזרוק מזון שנשאר ארוחת הצהריים של אתמול, אך כמה זמן רצוי לשמור אותו? ואיך לחמם מחדש?
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מזון בטוח - המפתח לפיקניק מוצלח
יפעת גדות
כדאי לשמור על המזון בצורה בטוחה ונקייה כדי לא לקלקל יום פיקניק נפלא עם הרעלות מזון
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
הכנת המזון חשובה כמו מרכיביו

כמה זמן אפשר ליהנות משאריות המזון שבישלנו אתמול?
מומלץ לאכול שאריות אוכל שנשמרו במקרר בתוך ארבעה ימים, כדי להבטיח את בטיחות המזון. אם אתם סבורים כי לא תאכלו אותם במהלך ארבעה ימים אלו, הקפיאו אותם מיד.
כדי להבטיח את בטיחות המזון, קררו מזונות מתכלים במהירות ואל תשאירו אותם יותר משעתיים בטמפרטורת החדר, או יותר משעה אם טמפרטורת החדר מעל 32 מעלות צלזיוס. מזונות המתקללים מהר הם בין היתר בקר, עופות, מוצרי חלב, דגים, ביצים ותבשילים.
לפני שאתם אוכלים שאריות, חממו אותם מחדש לעומק. חממו מחדש שאריות של רטבים ומרקים עד לנקודת הרתיחה. אם אתם משתמשים בתנור כדי לחמם שאריות, כוונו את הטמפרטורה מעל 163 מעלות צלזיוס כדי לוודא שהם מתחממים במהירות. מאחר שחיידקים מתרבים בין רמת טמפרטורה של 40 עד 140, חימום מחדש בדרך של חימום איטי אינו מומלץ.
מזונות לא מבושלים, כמו סלטים קרים או כריכים, יש לאכול או לקרר גם כן במהירות.

המידע - מטעם "Mayo Clinic".
תאריך:  12/06/2007   |   עודכן:  12/06/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
בחיפוש אחר פתרון שיקטול חיידקים במזון, נתן ארגון ה- FDA את אישורו לפתרון יוצא דופן - תרסיס המכיל וירוסים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il