מחקר בן עשר שנים שהשווה עגבניות אורגניות לאלו הגדלות בצורה רגילה הראה כי מזון אורגני בריא יותר.
המחקר, שפורסם בגיליון האחרון של "New Scientist" בסוף השבוע, הראה כי רמות הפלבנואידים קוורצטין וקמפרול היו גבוהות יותר בממוצע ב-79% ו-97%, בהתאמה, בעגבניות אורגניות. פלבנואידים נמצאו קשורים להורדת שיעור המחלות הקרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם), סוגים מסויימים של סרטן ודימנציה.
ההבדלים באיכות הקרקע, הליכי ההשקיה והטיפול באיסוף היבול גרמו לקשיים בהשוואה ישירה בעבר. לכן, במחקר זה, החוקרים - מאוניברסיטת קליפורניה - השתמשו בנתונים מפרויקט בו נעשה שימוש בשיטות חקלאיות סדטנדרטיות כדי לגלות מגמות בפרודוקטיביות של היבול.
לדברי החוקרים ניתן להסביר את הממצאים בזמינות החנקן. פלבנואידים מיוצרים כמנגנון הגנה המתעורר בעקבות חוסר בחומרים מזינים. החנקן הלא אורגני בדישון רגיל זמין בקלות לצמחים ולכן, לדברי החוקרים, הרמות הנמוכות של הפלבנואידים הן תוצאה של דישון יתר.
מחקר קודם שנעשה בתחום לא גילה כל הבדל בין תוצרת אורגנית לתוצרת רגילה של חיטה וגזרים.