X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים אפו עוגיות וטורטילות עם קמח שבושל מראש והועשר בסובין משתתפים שעברו מבחני טעימה דיווחו כי אהבו את החטיפים המועשרים
▪  ▪  ▪
[צילום: עכבר העיר]
קפה - מקור טוב לסיבים?
יפעת גדות
חוקרים גילו בקפה כמות רבה יותר של סיבים תזונתיים מזו הנמצאת במשקאות נפוצים אחרים כמו יין או מיץ תפוזים
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
סיבים תזונתיים מורידים את הסיכון לסרטן השד

סיבים עשויים להגיע ממקורות מאוד מפתיעים... עוגיות וטורטילות (מאכל מקסיקני) למשל.
נשמע טוב מדי כדי להיות אמיתי? חוקרים מאוניברסיטת קנזס עורכים ניסויים בחיפוש אחר דרכים להוספת סיבים למספר חטיפים פופולריים ללא שינוי טעמם. הם משתמשים בטכניקה הנקראת 'extrusion processing' (שיטה לעיבוד חומר שבו החומר מאולץ על-ידי דחיסתו דרך נחיר צורני) כדי לבשל מראש קמח שהועשר בסובין. לאחר שהקמח מעובד לרצועות מיובשות, הוא נטחן שוב ומוכן לשימוש לאפייה.
עורכי המחקר אפו עוגיות וטורטילות על-ידי שימוש בקמח שבושל מראש בשיטת ה'extrusion processing' ועוגיות אחרות עם קמח שהועשר בסובין ולא בושל מראש. משתתפים שעברו מבחני טעימה דיווחו כי אהבו את החטיפים המועשרים בסובין - הן אלו שנעשו עם הקמח שבושל מראש והן אלו שלא.
המחקר מומן לשנה ממענק של 30,000 דולר מרשות הקמח של קנזס.
סיבים אינם הנכס היחיד המועיל לבריאותינו שניתן להוסיף למזונות בעזרת טכניקה זו. יצרני החטיפים יכולים לדברי החוקרים להשתמש בשיטה כדי להוסיף פירות וירקות למוצרים מסויימים גם כן.

תאריך:  08/07/2007   |   עודכן:  08/07/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עוגיות במקום סיבים לארוחת בוקר?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אין ספק שלכתבה מגיע עמוד ראשי. ל"ת
אייל3  |  8/07/07 10:00
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מחקר הראה כי אנשים שצרכו יותר סיבים מדגנים, לחם ומוצרי חיטה אחרים נטו פחות לפתח סוכרת לעומת אלו שאכלו את הכמות המועטה ביותר של סיבים מדגנים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il