סיבים עשויים להגיע ממקורות מאוד מפתיעים... עוגיות וטורטילות (מאכל מקסיקני) למשל.
נשמע טוב מדי כדי להיות אמיתי? חוקרים מאוניברסיטת קנזס עורכים ניסויים בחיפוש אחר דרכים להוספת סיבים למספר חטיפים פופולריים ללא שינוי טעמם. הם משתמשים בטכניקה הנקראת 'extrusion processing' (שיטה לעיבוד חומר שבו החומר מאולץ על-ידי דחיסתו דרך נחיר צורני) כדי לבשל מראש קמח שהועשר בסובין. לאחר שהקמח מעובד לרצועות מיובשות, הוא נטחן שוב ומוכן לשימוש לאפייה.
עורכי המחקר אפו עוגיות וטורטילות על-ידי שימוש בקמח שבושל מראש בשיטת ה'extrusion processing' ועוגיות אחרות עם קמח שהועשר בסובין ולא בושל מראש. משתתפים שעברו מבחני טעימה דיווחו כי אהבו את החטיפים המועשרים בסובין - הן אלו שנעשו עם הקמח שבושל מראש והן אלו שלא.
המחקר מומן לשנה ממענק של 30,000 דולר מרשות הקמח של קנזס.
סיבים אינם הנכס היחיד המועיל לבריאותינו שניתן להוסיף למזונות בעזרת טכניקה זו. יצרני החטיפים יכולים לדברי החוקרים להשתמש בשיטה כדי להוסיף פירות וירקות למוצרים מסויימים גם כן.