X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: מועצת החלב]
יותר חלב - יותר שרירים
במסגרת מחקר: שותי החלב פיתחו את כמות השרירים הגדולה ביותר בקרב המשתתפים בקבוצה ששתתה את החלב נראתה מסת שרירים גדולה יותר ב-60% מאשר בקבוצת הפחמימות וב-40% יותר מבקבוצת הסויה שותי החלב הורידו גם כמות רבה יותר של שומן
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
הרמב"ם [הנהגת הבריאות]
וחלב הפרה הוא גם כן מאכל טוב. וכל מה שיעשה מן החלב או יתחבר עימו רע מאד.

מוצרי חלב - קשורים לפרקינסון
יפעת גדות
חוקרים דיווחו כי גברים שצרכו כמות רבה של מוצרי חלב היו בסיכון גבוה יותר לפתח פרקינסון
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
רגישים ללקטוז? לא חייבים לוותר על החלב

כדאי לשתות חלב לאחר אימון הכושר, וכך אולי לפתח יותר שרירים ולהפטר מיותר שומן מאשר לשתות משקה סויה או משקה פחמימות, כך מראה מחקר חדש.
חוקרים הישוו את ההשפעות של שתיית חלב ללא שומן, לאלו של משקה מפרוטאין סויה, או משקה פחמימות, על בניית שרירים ושריפת שומן לאחר אימון בהרמת משקולות.
כל שלוש הקבוצות פיתחו שרירים, אך שותי החלב השיגו את התוצאות הטובות ביותר, כך על-פי החוקרים מאוניברסיטת McMaster שבאונטריו, קנדה. המחקר מומן על-ידי מועצת החלב הלאומית ופורסם בגיליון אוגוסט של העיתון האמריקני לתזונה רפואית.

המחקר

החוקרים גייסו 56 גברים צעירים בריאים, שגילם הממוצע 22, וחילקו אותם לקבוצות ששתו חלב, משקה סויה, או משקה פחמימות מיד לאחר אימון הרמת המשקולות ואז שעה לאחר מכן. המשתתפים שתו 2 כוסות חלב בכל פעם.
המשקאות היו כולם בטעם וניל, הוגשו במיכלים אטומים, והכילו מספר קלוריות זהה - 178 למנה. החלב ומשקה הסויה הכילו את אותה כמות פרוטאינים, שומן ופחמימות. בכל אחד מהם היו 18 גרם של פרוטאין, 1.5 גרם שומן ו-23 גרם פחמימות.
משתתפי המחקר התאמנו חמישה ימים בשבוע למשך 12 שבועות וכולם היו 'טירונים', כלומר, הם לא עסקו באימונים של הרמת משקולות בשמונת החודשים שקדמו למחקר. האימונים נעשו על מכשירי כושר סטנדרטיים שהפעילו את כל קבוצות השרירים העיקריות, כשהמשתתפים מגבירים את מספר התרגילים ככל שצברו כוח רב יותר. כל שיעור נמשך כשעה.
בתחילת המחקר, מדדו החוקרים את מבנה והרכב הגוף של כל משתתף, את כמות מסת השומן וכמות המסה הרזה. הם חזרו על המדידות בסוף המחקר.
שותי החלב פיתחו את כמות השרירים הגדולה ביותר. העליה בשרירים בקבוצת החלב, לדברי החוקרים, היתה של 4 קילוגרם לעומת 2.7 בקבוצת הביקורת (ששתתה משקה פחמימות). בקרב המשתתפים בקבוצה ששתתה את החלב נראתה מסת שרירים גדולה יותר ב-60% מאשר בקבוצת הפחמימות וב-40% יותר מבקבוצת הסויה.
אלו ששתו חלב פיתחו כוח רב יותר לעומת שתי הקבוצות האחרות בשני סוגים של תרגילי הרמת משקולות.
שותי החלב הורידו גם כמות רבה יותר של שומן. הם איבדו כמעט 0.9 קילוגרם של שומן גוף. שותי הסויה כמעט לא השתנו במונחים של שומן גוף וקבוצת הפחמימות הורידה כ-0.45 קילוגרם של שומן גוף.

הפרוטאין המיוחד שבחלב

לצורך בניית מסת שרירים גדולה יותר, כדאי לנסות את החלב, ממליצים במועצת החלב האמריקני. לטענתם קיים דבר מה בסוג הפרוטאין שבחלב השונה מזה של הסויה.
יחד עם זאת הם אינם סבורים כי הכרחי לאכול פרוטאין מיד לאחר האימון בחדר הכושר ומייעצים לשתות כמות רבה של מים כדי להחליף את הנוזלים שהולכים לאיבוד במהלך האימון.

פרוטאין החלב לבניית שרירים?

ההצלחה הגדולה יותר של קבוצת החלב אינה מובנת לגמרי. החוקרים מעריכים כי הפרוטאינים שבחלב - מי חלב וקזאין - הם אולי האחראים לתוצאות הטובות יותר. ייתכן, כתבו, כי הסידן מאפשר לגוף לשרוף יותר שומן.
למרות שהמחקר כלל רק גברים, החוקרים מעריכים כי אותן תוצאות יתגלו גם בקרב נשים.
יוגורט וגבינת קוטג' יפעלו כפי הנראה כמו חלב, הם מאמינים.
משקה הפחמימות בו השתמשו החוקרים הכיל 9% של מלטודקסטרין. החוקרים ניסו להשוות את הפרואטין שבסויה לפרוטאין שבחלב. משקה הפחמימות ניתן רק כביקורת כדי לאפשר לחוקרים נתון להשוות אליו את התוצאות.

תאריך:  13/08/2007   |   עודכן:  13/08/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
החלב מכיל פרואטין עיקרי אחד בלבד    למוצר יש יתרונות בריאותיים רבים יותר    קל יותר לעיכול עבור אנשים רבים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il