X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: Flash90]
כל האמת על השומנים
האירוניה הגדולה היא כי מזונות רבים למעשה חזרו לאחור... לשומנים הרוויים - שומנים שבעבר, ועדיין, קשורים למחלות לב כיצד אם כך ניתן להימנע משומני טרנס ושומנים רוויים? כדאי קודם כל לזכור - אין דבר כזה צ'יפס בריא, ואין גם שוקולד מרזה
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
הרמב"ם [הנהגת הבריאות]
"וכל מה שיעשה מן החלב או יתחבר עימו, רע מאד [שמנת, לבן]... הגבינה בת-יומא... בלתי שמינה - טובה... אולם כל הדומה לה -לא טוב וביחוד הגבינה... עם הרבה שומן"

לעשות סדר בשומנים
יפעת גדות
לא כל השומנים נוצרים בצורה דומה * גלו מאלו סוגים כדאי להמנע ומאלו להנות בצורה מתונה
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
שומנים בדם - למה הם חשובים?

עד לא מזמן, שומן רווי הצטייר כמפלצת אוכלת אדם...
בשנות ה-60', כשמחלות לב שברו שיאים חדשים, מסעות תעמולה בארה"ב קראו לאמריקנים לנטוש את שומן החזיר ולבחור במקומו בשמנים צמחיים.
רשתות המזון המהיר ויצרני החטיפים הבינו כי מדובר 'בכסף טוב' והחלו לטגן ולבשל בשמן צמחי. בנוסף, יצרני המרגרינה בחרו בשמני תירס וחמניות ושיווקו את המוצרים תחת הרושם של 'מוצרים בריאים'.
בסופו של דבר, השינוי אילץ את היצרנים לעבד את השמנים כדי להאריך את חיי המדף שלהם ולהפוך אותם למוצקים בטמפרטורת החדר. אחרי הכל, מי רוצה לטפטף שמן תירס על הטוסט או לשפוך אותו על הפירה?
היצרנים, אם כך, הוסיפו מעט מימן והפלא ופלא - קיבלנו את שומני הטרנס.
כמובן, כל זה היה לפני שידענו על הצד האפל של שומני הטרנס - ועל העובדה כי כמו השומן הרווי, שומנים אלו גם הם קשורים למחלות לב ולמגוון רחב של מחלות נוספות.
חוזרים אחורה
כעת, 40 שנה מאוחר יותר, אנחנו בורחים משומני הטרנס גם כן, אך לאן?
עבור חברת "Dunkin' Donuts" למשל, הפתרון הוא סוג חדש של שמנים מתמרים, פולי סויה וכותנה, צעד קטן בכיוון הבריאותי למוצר... שמכיל ברובו סוכר, קמח ושומן.
אך האירוניה הגדולה היא כי מזונות רבים למעשה חזרו לאחור... האם הסתכלתם לאחרונה על התווית של המוצר שרכשתם? מסתבר שאנו שוב חוזרים לשומנים הרוויים - שומנים שבעבר, ועדיין, קשורים למחלות לב.
מבולבלים? בצדק! מוצרים חדשים אלו רק מעט טובים יותר מהישנים, אך החדשות הרעות הן: אף אחד מהם לא מועיל לבריאותכם.
במה לבחור?
אם כך, כיצד ניתן להימנע משומני טרנס ושומנים רוויים?
ראשית, בחרו בשמנים חד לא רוויים.
מזה שנים רבות ידוע כי שמן זית ושמן קנולה הם הטובים ביותר. לכן, השתמשו בשמנים אלו כשאתם מבשלים ואופים. לדוגמא, בפעם הבאה שאתם מכינים עוגיות, השתמשו בשמן קנולה שלא עבר עיבוד עם מימן. לא תרגישו בהבדל.
ואם אפיה זה לא הצד החזק שלכם ואתם קופצים למאפיה לקנות משהו טעים שימו לב - כמעט כל העוגיות והעוגות הארוזות מיוצרות עם שומנים רוויים. עצרו והזכירו לעצמכם את נושא התקפי הלב ומחלות לב...
לאחר מכן, קראו את התווית והקפידו על בחירות בריאות יותר.
למרות שקשה לעשות זאת עם מוצרים מסויימים, כמו מרגרינה, באופן כללי התרסיסים טובים יותר, ואם אתם מקפידים לקרוא את התוויית שעל המוצר תוכלו למצוא כמה מוצרים טובים המכילים כמויות מינימליות של שמנים שעברו תהליך של מימון, ללא שומני טרנס ורק גרם אחד של שומן רווי למנה.
למוצרים אלו טעם זהה לזה של חמאה, למרות שהם למעשה נמסים על הטוסט במקום להשאר עליו כגוש מוצק וסרבני.
ולבסוף, והכי חשוב - נסו לבחור במזונות בריאים יותר באופן כללי.
אי-אפשר להתעלם מהעובדה כי מזונות מטוגנים אינם בריאים, וקשה למצוא חטיף או מאפה שבאמת בריאים. לכולנו יהיה טוב יותר אם נשמור את אכילת המזונות הללו לאירועים מיוחדים ונקפיד על אכילה של האלטרנטיביות הבריאות בחיי היום יום.
אלטרנטיבות אלו כוללות:
  • עוף שלוק, אפוי או צלוי במקום מטוגן (אותו הדבר לגבי דגים).
  • תפוחי אדמה או ירקות אחרים אפויים במקום צ'יפס (האם ידעתם שצ'יפס נמצא קשור להתנהגויות שליליות - מחוסר פעילות גופנית ועישון ועד אלימות בקרב בני נוער?).
  • פירות לקינוח במקום עוגות, פאי או עוגיות.
אכן, הגיע הזמן שנוותר על סיפורי אגדות ונבין כי אין דבר כזה צ'יפס בריא, ואין גם שוקולד מרזה. אם אנחנו רוצים לשמור על בריאותינו עלינו להיות אחראים עליה ולא לצפות למצוא מאכל קסמים במכולת.

המידע מטעם תזונאים מבית הספר לאחיות של אוניברסיטת דיוק.
תאריך:  30/08/2007   |   עודכן:  01/09/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גלית יצחק
ביום ראשון הקרוב חוזרים הילדים לספסל הלימודים    דפנה זיו בוסאני ממליצה לאכול לפני היציאה לבית הספר קורנפלקס עם חלב או חטיף אנרגיה ובבית הספר לאכול לפחות פעם בשבוע ממרח מתוק
יופ ציוני
אנשי הפועל ב"ש הגיעו הבוקר לאצטדיון וסרמיל ועדיין התקשו לעכל את מותו הטרגי של נסופוואה. המשחק בגביע הטוטו מול נ.עילית נדחה ליום שלישי
דרור מרום
יו"ר דיסקונט, שלמה זהר: "התוצאות לששת החודשים הראשונים מצביעות על המשך מגמת הצמיחה בפעילות קבוצת דיסקונט וחיזוק הסינרגיה הקבוצתית"
הדר פרבר
שר ההגנה הסיני מבקר בטוקיו    מרגיע: הפיתוח הצבאי יתרום לשלום באזור ובעולם כולו
עומר כרמון
מיוחד ל-Nfc: סיורים לכבוד הסתיו שבפתח    ערב של כיף וכוכבים    הקרירות שבמעמקי האדמה    זחילה במערה הארוכה בארץ וסיור הגי'יפים הגדול למען החטופים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il