X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: יח"צ]
יותר תפוחים לראש השנה
צריכה של 20 מיליון תפוחים בשבוע לקראת החגים כמות היבול השנה - 110 אלף טון לראשונה: ניסוי ייחודי -גידול תחת רשתות צל צבעוניות לשיפור איכות התפוח

עלייה של 25% בשבוע חלה בכמות צריכת התפוחים לקראת ראש השנה וסוכות. כך מסר יו"ר שולחן התפוח במועצת הצמחים. לדברי עמוס לוין, בשבוע רגיל עומדת צריכת כמות התפוחים על 2000 טון, והחל מהשבוע ולאורך כל חגי תשרי הצריכה גדלה ל-3,000 טון תפוח בשבוע.
השנה צפוי יבול של 110 אלף טון תפוחים, מעט פחות מאשר אשתקד. "השנה אנו רואים תפוחים צבעוניים ואיכותיים יותר, וקיים שיפור ביכולת השמירה על איכות התפוח בקירור עקב השתכללות מערכות הקירור ושידרוג חדרי הקירור הקיימים, כך שלאורך השנה יוכלו הצרכנים ליהנות מתפוחים איכותיים השומרים על מרקם מעולה ואיכות תזונתית לאורך כל השנה", אמר לוין.
עונת קטיף התפוחים בגליל ובגולן בשיאה בעונה זו של תחילת ספטמבר. בעשור האחרון הוכפל יבול התפוחים מ-55 אלף טון לשנה לכ-110 אלף טון העונה. הנגזרת של הכפלת היבול מחייבת את הענף להתמודד עם התארגנות חדשה בתחומי הממשק והגידול, הקירור, המיון והשיווק. 80 אלף טון תפוחים מאוחסנים בבתי הקירור בצפון, באוויר מבוקר, אשר מאריך את חיי המדף שלהם ומאפשר שיווק פרי איכותי לאורך השנה לרשתות השיווק עבור הצרכנים.

זנים צבעוניים של תפוחים

השנה נרשמה עלייה של כ-5% בצריכת פירות בארץ, ובשוק הפירות מאמינים כי הצריכה רק תעלה. לקראת ראש השנה וסוכות קיים גידול של כ-50% אחוזים בביקושי השוק הישראלי בכל שבוע.
השנה קיימת כוונה לייצא תפוחים למדינות השונות באגן הים התיכון, לסוריה ולעזה בהקף של כ-5,000 טון. כ-95% מיבול התפוחים בארץ גדלים בגליל ובגולן. מטעי התפוח בארץ משתרעים על שטח של כ-40 אלף דונמים. השנה יופיעו בשווקים זנים צבעוניים חדשים שהובאו מאירופה וארה"ב, בהם: "גאלה", "פינק ליידי", "ברייברן", "פוג'י", ו"גוני". זנים אלו הותאמו לתנאי הגידול ולתנאי מזג האוויר בישראל.
במסגרת החדשנות במחקר ופיתוח, שופרה איכות ועסיסיות התפוח, פותחו מודלים יישומים לחסכון במים ודישון, חלה התפתחות בייצור שתילים פוריים יותר.

ניסוי גידול ייחודי

השנה ייקטפו בגליל התפוחים הראשונים בכמות מסחרית. חלקם גודלו באופן של הצללת המטעים ברשתות צל צבעוניות להקטנת צריבות שמש ולשיפור הצבע. כמו כן התקיים שיפור בעיצוב העצים להגברת קליטת האור בכל נוף העץ, על-מנת לקבל פרי איכותי. במקביל, נמשך פיתוח נושא ההדברה הביולוגית בשת"פ של החקלאים עם מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון.
התפוח הוא הפרי הנצרך השכיח ביותר בארץ ובעולם, הישראלי צורך בממוצע כ-20 ק"ג תפוחים לשנה. התפוחים הינם מקור בריא, במיוחד בסל הפירות, ועשירים בסיבים תזונתיים ובוויטמין סי.

תאריך:  11/09/2007   |   עודכן:  11/09/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
רוני חסיד יחסי ציבור
- הודעה מטעם ארגון מגדלי הפירות
רשימות נוספות
"שנות טובות" בדואר האלקטרוני  /  ענת טוריסקי
ערב ראש-השנה: 7 מיליון אזרחים בישראל  /  דרור מרום
כל ישראלי שני מעדיף לוותר על ארוחת החג  /  גלית יצחק
סליחות... על מה ולמה?  /  ראובן ימרום
מה עם השי לחג?   /  עו"ד רז מסורי
הממד חסר הזמן של האהבה   /  אורנה רב-הון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il