X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: Flash90]
חוקרים מזהירים:
סיגריות פילטר והקשר לסרטן
בין השנים 1950 ל-2007 אדנוקרצינומה הפכה לסרטן הריאה המאובחן ביותר, זאת בשנים בהן נתח השוק של סיגריות עם פילטר זינק מ-1% בלבד לכמעט 100% כיום זו הצורה הנפוצה ביותר של סרטן הריאות וכפי הנראה הגורם השני בשכיחותו למוות מסרטן
יפעת גדות עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
סיגריות "לייט" - עובדים עליכם בעיניים
יפעת גדות
הסיגריות דלות ניקוטין משבשות את זרימת הדם וגובות מחיר כבד מהמעשנים הרבים שמעשנים אותן במקום את הסיגריות הרגילות, מתוך אמונה כי כך יפחיתו את הסיכון שבעישון
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
מה מסתתר בתוך הסיגריה?

   יפעת גדות
יצרני הסיגריות: מעלים את רמות הניקוטין

השיווק של סיגריות עם פילטר וסיגריות דלות ניקוטין בשנות ה-50 עולה בקנה אחד עם עלייה חדה בשכיחות סוג של סרטן ריאות שהיה נדיר בעבר וכעת הוא הסוג הנפוץ ביותר של המחלה, אלו ממצאי מחקר חדש.
לפני מספר עשורים, קרצינומה של תאי קשקש היתה הצורה השכיחה ביותר של סרטן הריאות, אך בין השנים 1950 ל-2007, אדנוקרצינומה הפכה לסרטן הריאה המאובחן ביותר, זאת בשנים שבהן נתח השוק של סיגריות עם פילטר זינק מ-1% בלבד לכמעט 100%.
הקשר בין השניים, שתואר כ"קשר של ראיות", נתגלה במסגרת מחקר של ד"ר גארי אם. שטראוס, ראש התוכנית לסרטן הריאה במרכז הרפואי 'Tufts-New England' שבבוסטון.
ההמצאים הוצגו בוועידה העולמית ה-12 בנושא סרטן הריאות שהתקיימה בסיאול.

אין סיגריות בטוחות

ראש יחסי הציבור של חברת 'פיליפ מוריס' (החברה האמריקנית המובילה לייצור טבק וסיגריות), דיוויד סוטון, אמר כי אינו יכול להגיב על הממצאים. לדבריו "איננו יכולים להגיב על מחקר שלא היתה לנו אפשרות לסקור. עישון הוא ממכר וגורם למחלות רציניות. אין דבר כזה סיגריה בטוחה".
כדי להסביר את העלייה הדרמטית באבחון אדנוקרצינומה, שטראוס וצוות החוקרים שעמו ניתחו תחילה נתונים מדאיגים לגבי שיעור מקרי הסרטן שנאספו בין השנים 1975 ל-2003 בעזרת המוסד הלאומי לסרטן, במסגרת תוכנית "פיקוח אפידמיולוגי ותוצאות סופיות" (SEER).
עורכי המחקר התמקדו במידע שכיסה יותר מ-307,000 חולי סרטן ריאות, 75% מהם היו בני 60 או יותר בזמן האבחון. הם התמקדו בשש תקופות: 1975-1979, 1980-1984, 1985-1989, 1995-1999, 1990-1994 ו-2000-2003.

סרטן הריאות - השכיח ביותר

ולמרות שאדנוקרצינומה של הריאות היתה תמיד קיימת, כיום זו הצורה הנפוצה ביותר של סרטן הריאות וכפי הנראה הגורם השני בשכיחותו למוות מסרטן. כיום, אנשים רבים יותר מתים מאדנוקרצינומה הקשורה במיוחד לעישון לעומת מספר האנשים המתים מסרטן המעי הגס.
החוקרים הדגישו כי למרות שאין כל חדש בממצאים, הרי שמה שנתגלה מאיסוף החומר הוא כי תעשיית הטבק שינתה לפני שנים רבות את המוצר כדי לצמצם את הקשר הידוע לסוגים מסויימים של סרטן, וכך גרמה לאיום קרצינוגני חדש ואפילו גדול יותר של סרטן הריאה הקטלני.
הם מקווים להביא כעת להכרה בכך שתעשיית הטבק יצרה למעשה את המגיפה הקטלנית של אדנוקרצינומה כתוצאה מעישון במשך עשורים של הולכת שולל.

עליה חדה במספר סוגי סרטן

אך נתוני ה-SEER הראו עלייה חדה במקרים של אדנוקרצינומה שהחלה כבר בשנות השישים. ובין השנים 1975-1979 ל-1995-1999, מקרי האדנוקרצינומה הרקיעו שחקים והגיעו ל-62%. מספר מקרי האדנוקרצינומה עלה על מספר מקרי סרטן תאי קשקש והפכו לצורה הנפוצה ביותר של סרטן הריאות בקרב נשים בין השנים 1975-1979 ובקרב גברים בין השנים 1980-1984.
מאחר שהנתונים של SEER לא התבססו על איסוף מידע דמוגרפי על העישון, החוקרים ציינו כי הם בחנו מאוחר יותר מידע מקיף נוסף שכיסה 50 שנה של ייצור סיגריות בארצות הברית והרגלי צריכה בחיפוש אחר הסברים לתופעה.
לדבריהם, הם גילו כי הבחירה הרחבה בסיגריות עם פילטר ובסיגריות דלות ניקוטין היתה מקבילה לעלייה החדה בשיעור מקרי האדנוקרצינומה.
צריכת סיגריות עם פילטר היוותה 1% מהשוק בשנת 1950 ועלתה ל-64% בשנת 1964. בשנת 1986, סיגריות עם פילטר היוו 95% מהשוק; בשנת 2007 הנתון היה 98%.

שאיפות עמוקות יותר

שטראוס ועמיתיו טוענים כי ההשפעה של סיגריות אלו על שיעור האדנוקרצינומה נובעת מהכנסת הפילטר לסיגריות - מה שמקל על המעשן לשאוף פנימה את עשן הסיגריות. פילטרים אלו מאפשרים למעשנים לקחת שאיפות גדולות ועמוקות יותר, וכך להעביר קרצינוגנים למעברי הסימפונות ולריאות.
העלייה בשכיחות האדנוקרצינומה מקבילה לשינויים בפיתוח הסיגריות ובהרכבן - שתעשיית הסיגריות טוענת כי הן בטוחות - כתגובה לראיות ההולכות ומצטברות כי עישון גורם לצורות אחרות של סרטן ריאות.
וכך, לטענת שטראוס, הדרך שבה שינתה תעשיית הטבק את הסיגריות לאורך הזמן והוליכה שולל את הציבור במשך עשורים לגבי בטיחותן, גרמה למגיפה.

שכיחות הסרטן

סטטיסטיקות לגבי ארבעה סוגים עיקריים של סרטן ריאות - אדנוקרצינומה, קרצינומה של תאי קשקש, קרצינומה של תאים גדולים וקרצינומה של תאים קטנים - נבדקו כדי לגלות את מידת השכיחות של כל מחלה בשש תקופות הזמן השונות. שלושת סוגי הסרטן הראשונים היוו כ-85% מכל מקרי סרטן הריאות בארצות הברית, על-פי האגודה האמריקנית לסרטן.
נתוני ה-SEER הראו כי בשנים 2000 עד 2003, 47% מכל מקרי סרטן הריאות היו מסוג אדנוקרצינומה.
למרות שהנתונים של האגודה האמריקנית לסרטן מראים כי האדנוקרצינומה מהווה 40% מכל המקרים, הן נתוני האגודה והן נתוני ה-SEER מאשרים כי אדנוקרצינומה היא צורה שכיחה הרבה יותר של סרטן ריאות כיום - ללא קשר למוצא, גיל ומין.
בשנת 1950, אדנוקרצינומה היוותה רק 5% מכל מקרי סרטן הריאות, ואבחון המחלה לא היה בדרך כלל בעקבות עישון סיגריות. באמצע המאה העשרים, רוב מקרי סרטן הריאות היו של תאי קשקש.

תאריך:  11/09/2007   |   עודכן:  11/09/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
כימיקל מסויים - הנמצא בטבק ובחלק משמני הבישול - נמצא כגורם המרכזי לסרטן ריאות כתוצאה מעישון וכמו כן למספר סוגי סרטן ריאות שאינם קשורים לעישון
יפעת גדות
חוקרים גילו את האזור במוח האחראי להתמכרות לעישון סיגריות    הכל הודות לחולה ש"שכח מה היא התשוקה לעשן"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il