X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
במחקר: בימים בהם הילדים אכלו ארוחת בוקר עם GI נמוך - כמו עדשים, פולי סויה, יוגורט ודגנים עתירי סיבים - הם צרכו פחות קלוריות לאורך שאר היום הילדים חשו שבעים לאורך זמן ממושך יותר
▪  ▪  ▪
התחלה נכונה של היום [צילום: AP]
שומן - בריא לילדים?
יפעת גדות
החוקרים גילו כי ילדים מחמצנים שומן רב יותר מאנשים בוגרים ביחס לכמות האנרגיה שבה הם משתמשים * לדבריהם, הורים לא צריכים לקמץ בשומן ולא צריכים לסלק את השומן מהתזונה
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
חיסול האקנה בעזרת האינדקס הגליקמי

   יפעת גדות
משקאות ומזונות דיאט - לא לילדים!

ילדים יצרכו פחות קלוריות לאורך היום אם הארוחה הראשונה שלהם תהיה מורכבת מ-"GI נמוך", כך מראה מחקר חדש.
המושג GI, או אינדקס גליקמי, מתייחס להשפעות של מזון מסוים עשיר בפחמימות על רמות הסוכר בדם. מזונות שה-GI שלהם גבוה, כמו לחם לבן ותפוחי אדמה, נוטים לגרום לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם, בעוד מזונות שה-GI שלהם נמוך, כמו עדשים, פולי סויה, יוגורט ודגנים עתירי סיבים, מביאים לעלייה הדרגתית יותר ברמות הסוכר בדם.
מספר מחקרים הראו כי תזונה עתירה במזונות שה-GI שלהם גבוה גורמת לעלייה במשקל, סוכרת ומחלות לב. מחקרים אחרים, למרות שלא כולם, גילו כי הגבלת מזונות כאלו יכולה לעזור בשמירה על המשקל.
המחקר החדש, שפורסם בעיתון הבריטי לתזונה, כלל 38 ילדים בריטים בגילאי 11-8 שקיבלו ארוחות בוקר המכילות מאכלים עם GI גבוה ו-GI נמוך בימים שונים של השבוע.
החוקרים גילו כי בימים בהם הילדים אכלו ארוחת בוקר עם GI נמוך, הם צרכו בממוצע 60 קלוריות פחות לאורך שאר היום. התאוריה היא כי הילדים חשו שבעים לאורך זמן ממושך יותר לאחר ארוחת בוקר שהכילה מאכלים עם GI נמוך.
השוני בצריכת הקלוריות היומית נשמע אולי מתון, אך עם הזמן הוא הופך משמעותי כשמדובר בסיכון של הילד לסבול מעודף משקל.
בדיוק כמו שלא הופכים לשמנים בן לילה, כך ירידה מתונה בצריכת הקלוריות שנראתה במסגרת המחקר מתאימה בדיוק לצרכים של הילד, הסבירו עורכי המחקר.

דרך פשוטה להורדת צריכת הקלוריות

System.String[]

* החוקרים - מאוניברסיטת אוקספורד שבבריטניה.
תאריך:  19/09/2007   |   עודכן:  19/09/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך מורידים את צריכת הקלוריות של הילדים?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מחקר חדש מגלה: שלושה מבין ארבעה ילדים שלקחו חלק במחקר ונמצאו כמי שסובלים מלחץ דם גבוה לא אובחנו כסובלים מההפרעה קודם לכן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il