היש דבר כזה "מטבח אורבני ים תיכוני"? אם לסמוך על ההגדרה העצמית של מסעדת ברונו בעזריאלי, כנראה שכן. אייל שני, האיש שמאחורי ברונו ואחד השפים הכי פיוטיים על אדמתנו, לקח את כל המילים היפות שהיו לו להציע ותירגם אותן לתפריט ים תיכוני עשיר. רק שבשונה משפים שמנסחים תפריטים ארוכים, שמאחוריהם מסתתרות אכזבות חדות וקצרות, למילים היפות והמבטיחות של שני יש בסיס במציאות.
המסעדה הכשרה, שהחל מחודש זה פותחת את שעריה גם במוצ"ש, היא גן עדן לחובבי האוכל הארץ ישראלי, כאלה שאוהבים "לפתוח שולחן" וליהנות מבשר טוב על האש ומצד שני, מטבח עילי, פרודוקטים ברמה גבוהה וביצוע מדויק. אנחנו הגענו לברונו ביום ראשון בערב, יום רגוע יחסית בענף המסעדות ובכל זאת המסעדה היתה שוקקת חיים - לא רק בזכות הסועדים, אלא גם ובעיקר בזכות המטבח הפתוח שנמצא ממש בתוך החלל.
תפריט הערב בברונו מוצע במחיר קבוע של 180 שקל. הסכום הזה כולל שורה ארוכה של מזטים טריים וטעימים, פוקאצ'ה חמה מהתנור עם שמן זית ורוזמרין, מנת ביניים, מנה עיקרית, קינוח, שתייה חמה ומים מינרליים. המחיר לא זול אמנם, אך התמורה לכסף פשוט מצויינת.
התחלנו עם מה שאותו מכנה שני "אוכל קטן": שורה של צלחות ועליהן חומוס עם שמן זית וגרגירי חומוס שלמים, חציל אפוי שזה הרגע יצא מהתנור עם טחינה ומעט חריף, "ספגטי" של גזר, קולורבי וצנונית, גרבלקס סלמון מצוין, פלפלים קלויים, כרישה על הגריל, ארטישוק ירושלמי אפוי ופוקאצ'ה מהזן הדק שהיתה בדיוק מה שהמנות הקטנות הללו היו צריכות. הרשימו במיוחד החציל הקלוי והגרבלקס, שמהם ביקשנו וקיבלנו (בשמחה רבה) תוספת. מנת הביניים של היום, דג על הפלאנצ'ה עם רצועות גזר היתה "אוכל קטן" נוסף שכלול במחיר הארוחה.
אחרי שסיימנו לשחק במגרש של הקטנים, הגיעה העת לעבור ל"מגרש של הגדולים". מבין מבחר העיקריות שמוצעות במקום החלטנו ללכת על מנה זוגית, שאותה מכנים כאן "הנתחים המופלאים שסחבנו מהאטליז". לא יודעת איפה האטליז הזה נמצא, אבל בהחלט אשמח לקבל את הכתובת שלו ולסחוב משם כמה נתחים בעצמי. מדובר במנה עצומה, שכוללת מחבת לוהטת ובה נתחי אנטרקוט נימוח בפה ועשיר בטעם, שעבר תהליך יישון במקום; אליו מצטרפים קבבוני טלה שהיו מעט דחוסים מדיי לטעמי ופרגית עסיסית בצ'ימיצ'ורי שהיתה נהדרת. במחבת נחו להם גם פוטטו צ'יפס, עגבניות ובצלים קלויים ומנת צד של סלט ירקות (בשביל הדיאטה?) התענוג המתמשך הזה הגיע לסיומו הרבה לפני שכמות הבשרים הנדיבה שהונחה במחבת הסתיימה.
בשלב הקינוחים, החלטנו להיצמד להגדרתה המקורית של המסעדה "אורבנית ים תיכונית", ולבחור בקינוחים שעונים בדיוק על הקביעה הזו. ליתר דיוק, בחרנו בבקלאווה עשירה בפיסטוקים, אגוזים ושקדים ובמלבי קוקוס עשיר עם סירופ מתוק ושברי פיסטוקים. שני הקינוחים היו פשוט מצוינים, והמחישו מעל לכל ספק שההגדרה "מטבח ים תיכוני אורבני" מתאימה לברונו כמו פוקאצ'ה חמה מהתנור לחומוס עשוי בעבודת יד.