X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות
שאול בן אדרת חולש כבר 15 שנים על מסעדתו התל אביבית וממשיך להציע מטבח כפרי צרפתי לצד מאתגרי חיך שלא באים מצרפת וגם לא משום כפר, אלא הישר ממוחו היצירתי קבלו ארוחת אינספור טעימות בקימל
▪  ▪  ▪
[צילום: קימל]

לא יודעת אם יצא לכם לראות את התוכנית השנייה של "קרב סכינים", אבל שאול בן אדרת, השף של מסעדת קימל, נתן שם פייט לא פשוט ל"שף סטפן" (כפי שמכנה אותו בתוכנית עודד מנשה, במבטא יואב טוקרי קל). בן אדרת שלף את כל התותחים הכבדים, ולצד שירה בציבור, שריקות והשקת כוסות שמפניה תוך כדי תחרות, הפגיז את הצרפתי הלחוץ בבליץ מנות שהרעיון המרכזי מאחוריהן נעוץ בהבנה שישראלים אוהבים לטעום, וכמה שיותר. או כמו שאומרים אצלנו בפולניה/ עירק/ מרוקו: "שיהיה מִגוון". שלושת השופטים האורחים יצאו מאד מוקסמים מהחוויה המעשירה, שכללה אינספור טעמים בכל מנה ומנה. אם גם אתם מחפשים את הדרך אל העושר הזה, כדאי לכם לבדוק את ארוחת הטעימות שמציע בן אדרת בקימל הוותיקה שלו.
15 שנה פועלת המסעדה, באותו מקום ועם אותה הנהלה, ובמונחים מקומיים מדובר בסוג של נס קולינארי. עם השנים הפך העסק למאד משפחתי: אשתו של שאול פועלת בתחום האירוח וילדיו הקטנים כבר בדרך להיות שפים. הצוות שומר על נאמנות לאורך זמן וגם התפריט שומר על המסורת וכ-60% מהמנות בו הן ממנות הדגל המקוריות של המסעדה. אחד החידושים שנוספו עם השנים היה החדר הפרטי שעוצב על-ידי שאול ואביו ומציע אפשרות מקסימה ביותר לאירוח אירועים וכנסים.
המון חן יש בעיצוב של קימל. הבניין בו היא שוכנת מקסים, התאורה קורנת בגווני צהוב חמים והקירות מגובבים בשלל שלטים צרפתיים, פקקי שעם, ירקות טריים מהשוק וכל מיני ענתיקות שמייצרים כולם יחד שיק כפרי צרפתי נעים וביתי (אם הבית שלכם נמצא בקאמפן). החדר הפרטי מקסים אפילו יותר מהמסעדה ואפשר לערוך בו אירועים מ-20 עד 60 איש ולהזמין את תפריט הטעימות המיוחד ב-185 שקל לסועד. אותו תפריט מוגש גם לקבוצות של מעל 6 איש במסעדה בהזמנה מראש וכולל כ-15 מנות, ולפעמים אף יותר, ויין ללא הגבלה.
פתחנו את סאגת הטעימות במרגריטה מעולה של לימונים ופירות יער וערן, מנהל המסעדה, הסביר לנו בטון רציני שכדאי שנתכונן נפשית כיוון שצפויות לנו "המון מנות". למקרה שפספסנו, הגיע גם מלצר חביב מאד, מזג לנו יין לבן חצי יבש קליל ומרענן של "כרמים" והכין אותנו שוב לכך שעומדות להגיע "ה-מון מנות". בשלב הזה כבר התחלנו קצת לחשוש האם נעמוד במעמסה, אבל אנחנו בחורות אמיצות וניגשנו למשימה בגבורה הקולינארית הידועה שמאפיינת אותנו.
ראשון הגיע קרוסטיני טעים עמוס טפנד, ירקות קצוצים דק, אספרגוס, טחינה גולמית ותועפות שום לתפארת רומניה והסביבה. לצידו נחתו סלט כפרי עם קרוטונים ורוקפור (אחת ממנות הדגל של המקום), פטה כבד עם ריבת גזר מפתיעה וטעימה, טרטר דג עם טפנד וירקות שהיה מלוח מאד, רביולי במילוי ריקוטה ברוטב שמנת מתקתק עם בטטה ופטריות, ריזוטו פטריות עם פרמזן - טעים ושומי וקלמארי עסיסי ביותר ונטול כל צמיגיות על מצע סלט בסגנון אסיאתי. אם אתם חושבים שבזה תמו הראשונות, תחשבו שוב. שקדי העגל המקומיים ולצידם מנת הדגל המשובחה של פטריות ממולאות בכבד אווז ברוטב יין אדום מרוכז חתמו את המערכה הראשונה והשאירו אותנו מעולפות, להתאוששות מהירה עד שיגיעו העיקריות.
והן הגיעו. טונה אדומה עם לימון כבוש על מצע אורז בר, קבבונים סופר עסיסיים מבשר משובח עם סלסת עגבניות מרוכזת וטחינה, פילה ברולה (כן, כן - עם קראסט של סוכר שרוף) על פירה תפו"א כפרי גס וטעים, סרטנים בקארי (לפרוטוקול, אנחנו מאד אוהבות סרטנים), שרימפס טובים ברוטב רוקפור, ארטישוק ושמנת ולקינוח - צלעות טלה עסיסיות על מצע חצילים. סתם, זה לא היה הקינוח.
לקינוח קיבלנו ארטיק מוס שוקולד בציפוי שוקולד לבן ופיסטוק על מקל קינמון ברוטב שוקולד ורביעיית ברולה שווה במיוחד של קרם וניל, שוקולטה, אספרסו ורוזטה שקדים. הפוך, אספרסו ארוך והבריזה על המרפסת השלימו סופית את האפקט.
ולסיום סיומת, יש חדשות טובות. מידי שישי בין 12:30 ל-16:30 פוצחים בקימל בדיל משתלם במיוחד של ארוחת שישי מפנקת, שכוללת מנה ראשונה לבחירה, עיקרית של בשרים או פירות ים וקינוח ב-100 שקל לסועד. אם אתם גולשי rest גם יפנקו אתכם במרגריטה על חשבון הבית בהצגת קופון.

* הכותבת היתה אורחת המסעדה.
קימל - השחר 6 תל אביב, 03-5105204, 03-5161596
תאריך:  10/10/2007   |   עודכן:  10/10/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
בניגוד לצלילי הלוויתן הגווע שנהגה יוקו אונו המקורית להוציא מפיה, יוקואונו הרמת-גנית מקפידה להוציא דגים מאושרים יותר ממטבחה    שגיא עמית והמחויכת יצאו משם עם חיוך גדול אף יותר
דרור מרום
מסיכום הכנסות המדינה ממיסים וגירעון הממשלה בחודש שעבר עולה כי בפעילותה בחו"ל נרשם גרעון של 700 מיליון שקל
רונן ליבוביץ
חברי ועדת הכלכלה אישרו את נוסח ההסכם להצעת חוק זכויות היוצרים    נקבע כי: ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה וחלקה, הוא היוצר
עידן יוסף
החלטת ארגון המורים לקיים לימודים בשדרות וסביבתה באה לאחר קריאת ועדת החינוך שלא לאפשר לילדים להסתובב כל היום ברחובות, חשופים לסכנות הקסאמים
מערכת PCאון
ה-Lightning Alarm Clock יעיר אתכם בעזרת זרם חשמלי היוצר זמזום ואפקט דמוי ברק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il