X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
העמותה הישראלית להגנה בפני טילים (עי"ט) תקיים בשבוע הבא כינוס ראשון ראשיה אומרים שלא ייתכן שאחרי 40 שנים של קטיושות אין עדיין לישראל מערכת הגנה שתתן מענה לרקטות קצרות הטווח
▪  ▪  ▪
מערכות ההגנה נועדו להפחית את מספר פגיעות הרקטות [צילום: AP]

מיכאל אופנהיים, מראשי העמותה הישראלית להגנה מפני טילים (עי"ט), אומר כי על מובילי המדיניות להבין כי בראש סדר העדיפויות הלאומי צריך לעמוד הצורך במיגון נגד טילים ורקטות. "חושבים שזה יעלה יותר ממיגון אבל ההפך הוא הנכון - זה יחסוך מיליארדים".
לדבריו, איום הטילים הולך להיות בשנים הבאות האיום הכי גדול למדינה, אם זה בטילים מאירן שעשויים להכיל נשק לא קונוונציונלי, או טילים קטנים יותר אך מסוכנים במידה רבה שעשויים לירות מעזה ומלבנון.
"אם לוקחים בחשבון שהקטיושה הראשונה נפלה על ישראל לפני כמעט 40 שנה שבהן אנחנו סופגים קטיושות מלבנון, מסוריה ועכשיו גם מרצועת עזה, צריך לחשוב למה המדינה לא הכניסה עדיין מערכת שיכולה לתת מענה לדבר הזה, כי הטכנולוגיות כבר קיימות", אמר.
בין המערכות להגנה נגד טילים שעומדות כיום על הפרק נמצא החץ, אשר מסוגל לתת מענה לאיום הטילים ארוכי הטווח אך לא מסוגל ליירט אפילו קסאם אחד. לאחרונה הציגה חברת רפאל את מערכת 'קלע דוד' – טיל חדש נגד טילים שפותח בישראל ובארצות הברית ונמצא עדיין בתהליכי פיתוח סודיים.
ישנן מספר מערכות הגנה העשויות לתת מענה לאיום הקסאם והרקטות קצרות הטווח האחרות, חלקן עדיין בפיתוח. המערכת שכבר קיימת וניתן לקנות אותה בטווח המיידי מארצות הברית היא מערכת משופרת של תותח וולקן אשר יורה קליעים רבים לעבר הרקטה ומיירט אותה. המערכת הזאת מותקנת על כל ספינות הצי האמריקני על-מנת ליירט טילים המאיימים על הספינה.
מערכת נוספת היא הנאוטילוס, מערכת שהוזמנה על-ידי ישראל וארצות הברית במטרה לתת מענה לירי הקטיושות אך פיתוחה הופסק לאחר נסיגת ישראל מלבנון בשנת 2000. מדובר במערכת היחידה בעולם שהצליחה ליירט קטיושה.
"חלק מן המערכות הנמצאות בפיתוח מסוגלות לסנן בין הרקטות שנורות על-פי מידע שהוזן אליהן מראש - היכן מוכנה מערכת הביטחון לספוג פגיעה והיכן לא וכך יש אפשרות להתמודד אפילו עם מטחי רקטות כאשר מתוכן מתמקדת מערכת ההגנה באלו שעשויות לסכן את הביטחון באופן הגדול ביותר", הסביר אופנהיים.

מערכת במאות מיליונים תמנע נזק של מיליארדים

אופנהיים מציין כי במבט ראשון נראה שהעלויות של מערכות ההגנה גדולות בהרבה מעלויות המיגון אך לא כך הם פני הדברים באמת.
"כל הזמן מדברים על מקלטים ושצריך לבנות מקלטים אבל העלות של מקלטים ומיגון שישה בתי חולים עולה כמעט חצי מיליארד שקל ועיקר הכסף הזה ילך לשני בתי חולים מתוך השישה, אלו עלויות עצומות. מערכות ההגנה נגד טילים יספקו פתרון לכך שברוב המקרים הטיל בכלל לא יגיע ולא תצטרך לספוג אותו ובעליות זולות יותר אפילו ממיגון".
לדבריו, העלויות של מערכות ההגנה מפני הטילים תלויות, באופן טבעי, בסוג המערכת שתבחר מדינת ישראל. "בוודאי מדובר על מאות מיליונים של דולרים אבל מלחמת לבנון השנייה עלתה למשק הישראלי מיליארדים של דולרים", ציין, "הכל יחסי. אתה משקיע באופן חד פעמי במערכת שיכולה למנוע ממך מלהיכנס לטירוף של מלחמה ושל אובדן חיים ועצירת התפתחות המשק - דבר שיכול לעלות הרבה יותר כסף".
עוד העיר, כי העלות של פיתוח והקמת מערכת הגנה נגד טילים בישראל קטנה בהרבה מעלות מיגון כל בית ובית. זאת למרות שכאשר מסתכלים על כל בית בפני עצמו, עלות המיגון כמעט ואינה מורגשת. "לא מרגישים את העלות של מיגון הבתים כי בכל בית שנבנה כלול המיגון במחיר. אנשים אומרים שזה זול להם אבל מערכת שעולה 300 מיליון דולר זה יקר להם, כי הם רואים את זה בתקציב המדינה ומשלמים על זה מיסים אבל האמת היא הפוכה - העלות למגון כל בית בישראל מגיעה למיליארדים של דולרים".
"הציבור אומר שאי אפשר להשקיע כל כך הרבה כסף אבל אז תבוא המלחמה הבאה ואז הטילים הבאים לא יהיו קטיושות. אני מקווה שלא יהיו טילים מאירן אבל גם טיל הזילזל שהיה לחיזאבאללה במלחמה הקודמת והיום יש להם הרבה יותר, הוא בעל ראש נפץ של 600 קילוגרמים. אם דבר כזה נופל על בניין לא יעזור לך מקלט", ציין.
"אנחנו, בתור העמותה, מתרכזים ושמים דגש על מערכות להגנה נגד טילים אבל עם זאת אנחנו מדברים על הגנה משולבת: לא ייתכן שאתה תסתמך רק על מערכות להגנה נגד טילים. אתה חייב גם מקלטים ואתה חייב גם התקפה. יש מספיק אנשים שמדברים על מיגון ויש מספיק אנשים שאומרים שצריך לתקוף את האוייב, אין אף אחד שמדבר על בניית מערכת שלימה של מערכות שתנסה להמעיט את כמות הטילים שתיפול בשטח ישראל".

מחנכים את הציבור, את הח"כים ואת התקשורת

לדברי אופנהיים, העמותה הישראלית להגנה מפני טילים אינה מתעסקת עם השאלה איזו מערכת הגנה נגד טילים על ישראל לבחור. "אנחנו לא בעד או נגד מערכת הגנה מסויימת. לממשלה, למשרד הביטחון ולצה"ל יש את המומחים הטובים והם יכולים ויודעים לבחון ולבדוק את המערכות. אנחנו רוצים לקדם את הרעיון שצריך לשים את הצורך בהגנה נגד טילים בראש סדר העדיפויות הלאומי ולא למשוך ולמשוך את העניין הזה עוד שנים רבות".
"אנחנו מחנכים", מגדיר אופנהיים את עבודת העמותה, "מחנכים את הציבור הרחב וגם את חברי הכנסת שחלקם לא מבינים בזה מספיק וצריכים לקבל את כל הפרטים המדויקים כדי לקבל את ההחלטות הנכונות. אנחנו גם רוצים להיות הרבה יותר בקשר עם התקשורת הישראלית ולחנך אותם כי לצערי הם מספקים פעמים רבות מידע מוטעה לציבור".
כדוגמה לטעות שפורסמה בתקשורת מציין אופנהיים את הפרסום שעל פיו מערכת הנאוטילוס להגנה מפני קטיושות מכילה חומרים מסוכנים וכי שימוש בה עשוי לסכן באופן משמעותי את הבריאות. "זה לא נורא מסוכן. החומרים אומנם רעילים אבל בגלל שמדובר במערכת שלא זזה, אפשר למנוע מהחומר שנפלט מן המנוע לצאת אל האוויר. כמו כן לא אומרים לך שגם בטיל החץ, השובל הלבן שהוא משאיר אחריו כאשר הוא משוגר לאוויר הוא למעשה פליטה של חומרים רעילים המשתחררים לאוויר".

כינוס ראשון לעמותה שהוקמה במאי 2007

העמותה הישראלית להגנה מפני טילים הוקמה רשמית בחודש מאי האחרון על-ידי בכירים במערכת הביטחון ובמערכת הפוליטית אשר הגיעו למסקנה שמלחמת לבנון השניה אמורה לשנות את התפיסה האסטרטגית של מדינת ישראל ואת האופן שבו אוייביה של מדינת ישראל מסתכלים עליה. חלק ממטרותיה של העמותה כולל קידום המודעות לצורך באמצעי הגנה נגד טילים למדינת ישראל.
בין תומכי העמותה במערכת הפוליטית ניתן למצוא את חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת חברי הכנסת אפי איתם היושב בהנהלת העמותה יחד עם ח"כ עתניאל שנלר וכמובן ח"כ יצחק בן-ישראל שהיה ראש מחקר ופיתוח במשרד הביטחון המשמש גם כיו"ר סוכנות החלל הישראלית ונחשב לאחד המבינים הגדולים בישראל בתחום הרקטות.
ביום שני (22.10.07) תקיים העמותה כינוס במלון מצודת דוד בירושלים שמוגדר כהשקה התקשורתית של הפעילות שלה בישראל. הכנס יתקיים בשיתוף עם המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. בכנס ישתתפו בין היתר ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר, אלוף (מיל.) גיורא איילנד, ראש פרויקט החץ לשעבר, פרופ' עוזי רובין, אלוף (מיל.) יעקב עמידרור ועוד.

תאריך:  18/10/2007   |   עודכן:  18/10/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אי אפשר לדבר רק על מיגון מטילים"
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מערכות הכנה
יודע  |  18/10/07 13:56
 
- למה להצטנע?
דר' משה פרץ  |  18/10/07 16:18
2
יש מערכת אבסלוטית שלא מופעלת
יש צהל  |  18/10/07 15:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור מרום
ישראל מצטרפת למדינות רבות בעולם הנרתמות לסיוע לקורבנות הרדיפה והרצח בחבל שבסודן    שילוב העובדים במשקים החקלאיים יתקיים בקריה החקלאית בבית-דגן - והם יועסקו כתושבי המדינה עם שכר מלא ומתאים עבור עבודתם
דנה אלמוסני
נאור ציון או דווקא קושניר? לא פחות מ-10 מופעי סטנד אפ מחכים לכם בסוף השבוע הקרוב    אתם מוזמנים להחליט מי אתם רוצים שיקרע אתכם
עדי דברת
אילן שילוח פיטר את מנכ"לי מקאן אריקסון, שירה מרגלית ואורן פרנק    שילוח: "התבטאויות מהסוג הזה אינן מקובלות עלי - למשרד פרסום יש חובת נאמנות כלפי לקוחותיו"
ראובן לייב
התחנה לייעוץ בנושאי כוח-אדם הצליחה להכניס למעגל העבודה מקרי שיקום קשים במיוחד
גלית יצחק
רשת קופי שופ מכריזה על בתי קפה נקיים מעשן סיגריות    מציעה למעשנים המאוכזבים כוס קפה חינם במהלך החודש הקרוב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il