דגי בריכה טריים הגדלים בישראל נקיים ממתכות כבדות ורעילות כמו כספית, עופרת, ניקל, קדמיום או קובלט, ועשירים בחומצות שומניות חיוניות. כך עולה מבדיקה מעבדתית של דגי הבריכה שבוצעה בהזמנת ארגון מגדלי הדגים.
הבדיקה התקופתית שהוכיחה זאת, נעשתה במעבדת מילודע במפרץ חיפה, על-מנת לוודא כי ערכיהם התזונתיים של דגי הבריכה נשמרים. טריות הדגים ואיכותם נבדקה גם במעבדה לטיב הדגה ומוצרי דיג במכון הווטרינרי בבית דגן, שבדקה דגי אמנון טריים מייצור מקומי (בבריכות בארץ) והשוותה אותם לדגי אמנון קפואים מייבוא.
הממצאים של הבדיקות האורגנולפטיות ("חושיות") כמו גם הבדיקות שבחנו את רמת חמצון השומנים בשני סוגי הדגים, הצביעו על איכות גבוהה בהרבה של הדגים הטריים בהשוואה לאלו הקפואים. בזכות המזון המיוחד שמקבלים דגי הבריכה בשנים האחרונות, רובם מכילים חומצות שומניות חיוניות מסוג אומגה-3 ואומגה-6 בכמויות משמעותיות.
יהושע טל, מזכיר אגוד מגדלי הדגים בישראל, מסר כי נושא הפיקוח על דגי הבריכות מוקפד ביותר, וכיום, קיים פיקוח בכל שלבי הגידול והשיווק של דגי הבריכה בארץ, באמצעות מספר גורמים: המגדל, השירותים הווטרינרים, בתי האריזה, המעבדה למחלות דגים של משרד החקלאות, משרד הבריאות ופקחי הכשרות.
הפיקוח מתבצע על איכות המים ותנאי הגידול של הדגים, אספקת מזון איכותי המותאם ספציפית לצורכי הדג (בהתאם לזן ולשלב הגידול), ריכוז החמצן במים, ניטור מחלות וטפילים, דייג הדגים, אריזתם ושילוחם לשיווק.