חמוציות הם מזון מנצח, ומומלץ לאכול אותן כל השנה.
חמוציות מכילות ויטמין C וסיבים, ו-45 קלוריות בלבד לכוס. כשמדובר בחומרים נוגדי חמצון - הנלחמים במחלות - החמוציות עולות כמעט על כל פרי וירק - כולל תותים, תרד, ברוקולי, ענבים אדומים, תפוחים, פטל ודובדבנים.
כוס אחת של חמוציות שלמות מכילה 8,983 חומרים נוגדי חמצון. אוכמניות הן הפרי היחיד העולה על החמוציות בהיבט זה ומכילות כמות של 13,427 חומרים נוגדי חמצון. אוכמניות מתורבתות מכילות כמות של 9,019.
למרות שניתן לקנות חמוציות לאורך כל השנה, בסתיו ובחורף אפשר למצוא חמוציות טריות. ניתן לשמור חמוציות טריות כשהן מאוחסנות בשקית פלסטיק אטומה במקרר עד חודשיים. אך יש להזהר: אם אחת החמוציות מתחילה להתרכך ולהרקיב, שאר החמוציות ירקיבו גם כן, לכן זרקו את החמוציות הרכות לפני שאתם מאחסנים אותן. ניתן לשמור חמוציות מבושלות עד חודש בקופסא מכוסה במקרר.
להכניס חמוציות לתזונה הנה מספר רעיונות כיצד להכניס מאגרים אלו של חומרים נוגדי חמצון אל חייכם:
- הוסיפו חמוציות מיובשות לדגנים האהובים עליכם.
- הוסיפו חמוציות לעוגיות אוכמניות כדי לקבל צבע וטעם עשירים יותר.
- הוסיפו חמוציות למתכוני עוף אהובים עליכם.
מתכון למאפה תפוחים וחמוציות מרכיבים (ל-9 מנות) 5 כוסות של תפוחים חמוצים (כ-6 תפוחים בינונים), מקולפים וחתוכים
1 1/2 כוסות של חמוציות טריות או קפואות
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס קמח לבן פשוט
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1/4 כוס חמאה
הוראות הכנה חממו מראש תנור ל-190 מעלות. שמנו תבנית אפיה.
הניחו שכבה של תפוחים וחמוציות בתבנית, ופזרו עליהם סוכר.
להכנת הציפוי: ערבבו קמח, סוכר חום וקינמון. הוסיפו חמאה וערבבו עד שהתערובת הופכת בהירה ופריכה. פזרו את התערובת באופן שווה על התפוחים והחמוציות.
אפו 45 דקות או עד שהתפוחים רכים.
הרכב תזונתי קלוריות: 210 (25% משומן); פרוטאין: 1 גרם; שומן: 6 גרם; פחמימות: 39 גרם; כולסטרול: 15 מ"ג; סיבים: 3 גרם; נתרן: 64 מ"ג.
בתיאבון!