השבוע חל אירוע מכונן בחיי. התגלות. הארה. הבנתי שאני צריך להיות אוליגרך. נדרשה לי רק חצי שעת נסיעה עד קיסריה כדי להבין זאת. מפאת היעדר חצי נשי מהסוג הרומנטי בעולמי, לקחתי איתי את אלאור, ידידה קרובה. בקיסריה ציפתה לנו חוויה נדירה וחסרת תקדים. שילוב בין וירטואוזיות קולינארית לגאונות אמנותית. דקדנס של טעמים וריחות בן 6 מנות שנפרש על פני שלוש שעות. היתה זו הווילה בר של שרי ולא עוד הזיה שלי, מבטיח.
הקונספט לא מסובך, לשרי בר יש בית מפואר ומושקע בלב קיסריה. החוויה שתקבלו לא מסתכמת בארוחה בלבד, אליה נגיע מיד, אלא כוללת אירוח בסלון רחב הידיים, סעודה על שולחן האבירים המעוצב לתפארת, רחצה בבריכה למעוניינים והתרווחות על הספות לשבעים ולעצלנים. ערב של אוליגרכים במובן הטוב מאד של המילה. התיישבנו מהופנטים ונפרדנו לשלום משרי שנעלמה במעמקי המטבח. נוכחותה תבוא לידי ביטוי בהמשך הערב בדמות רעשי צריבה וניחוחות משכרים שיפתיעו אותנו חליפות. אנה המלצרית (כן, כן) כיבדה אותנו בשמפניה וזהו. ממריאים.
פתחנו במוס סלמון עם טוסטונים לצידו ולגמנו עוד כוס מהשמפניה. שילוב מצוין שזרק אותנו עמוק לתוך האווירה הנכונה. המוס במרקם עדין ולא שמנוני מידי ומעט קוויאר כתום מעליו. ברקע מוזיקה נעימה. המשכנו בפרושוטו עגל ופרמזן על עלים ירוקים וכדורי מלון, מתובל בעדינות ונעלם מהצלחת במעט פחות עדינות. המנה הבאה היתה הראשונה ששמה חוצץ ברור בין מה שהכרנו עד עתה למה שעתיד לבוא. רביולי ממולא בשר על פטריות וערמונים עם טאץ' עדין של שמנת. תענוג גסטרונומי צרוף וייחודי. הרביולי אף הוא, בדומה לכל מה שבא אל פינו, הוכן במטבח של שרי ובעבודת יד. כמוהו גם הסיגרים הממולאים גבינה כחולה שהוגשו ממש אחריו. לצד אלו עגבניות טריות חתוכות גס. מדהים.
ממשיכים במנת פילה סלמון בקרמל צ'ילי חריף ולימון, את המנה קישטו ג'מבו שרימפס למכביר וסלט רימונים. מדובר במנה הטובה ביותר בארוחה ובשנים האחרונות בכלל. הקרמל לא מתוק מידי, החריפות מורגשת בהחלט אבל משתלבת בהרמוניה מופלאה עם כל מה שקורה שם, ומשהו טוב מאד קורה שם. מנה שגם אם היתה עומדת בפני עצמה היתה שווה את הנסיעה הזו בלי לחשוב פעמיים. אחריה הגראנד פינאלה, פילה עגל בשמן זית ועשבי תיבול לצד תפוחי אדמה אפויים. הסטנדרט נשמר.
שרי מקפידה לבשל לאורחיה אך ורק בחומרי הגלם בהם היא משתמשת באותו מטבח שמבשל לה ולמשפחתה. השמן הוא תמיד שמן זית, שמן עמוק לא בא בחשבון בשום צורה והבשר כמו הדגים, טרי ואיכותי. כדי לקחת חלק בחוויה המונומנטלית, תצטרכו להזמין מקום אצל שרי מראש ולעבור ראיון טלפוני על העדפותיכם הקולינאריות הייחודיות. שרי מכינה ארוחה אחת בערב, החל מארוחה זוגית לאירועים מיוחדים שתעלה לכם 1200 שקל ועד לארוחה ל-24 איש בשולחן אבירים, או אז תיפרדו מ-250 שקל לאדם לפחות.
סיימנו בשני קינוחים שמימיים שהכתירו סופית את הווילה של שרי כאחת מחוויות האוכל הגדולות מכולן. אם חיפשתם ארוחה רומנטית לאירוע ייחודי באמת, או אם אתם חובבי החיים הטובים והפרוטה מצויה בכיסכם, אל תעזו לוותר. ענק.