X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
שירה פרי נהנית משביתת המרצים באוניברסיטאות ומגלה שחופש זה ישיבה בבתי קפה בחוסר מעש מוחלט ברביבה וסיליה הצטרף לקפה השגרתי גם תפריט חורף משובח שגרם לה למות מעונג כפול
▪  ▪  ▪
[צילום: רביבה וסיליה]

"חופשי זה לגמרי לבד" אומרות מילות השיר, שאם אתם מכירים אותו סביר להניח שנולדתם לפני שנות ה-80 (כן, זה "בנזין", וכן, זה היה מזמן), וחוץ מזה, יהודה פוליקר וחבריו די טעו בקשר לחופש. להיות חופשי באמת לא קשור ללבד או ביחד. להיות חופשי באמת זה כשאתה יכול ללכת לבית קפה ב-13:00 בצהריים. לא מדובר בכל סוג של הליכה לבית קפה. הליכה לבית קפה במסגרת של פגישת עבודה או מתוך אמונה שהרעש בבית הקפה הוא זה שיביא אותך סוף סוף לכתוב את רומן הביכורים/תזה/דוקטורט/תסריט שתמיד רצית, לא ממש נחשבת כחופש. תחושת החופש יכולה להתפשט רק כשבאמת, אבל באמת אין מה לעשות - וזה הרגע להודות לסגל הבכיר של האוניברסיטאות שמאפשר לי בימים אלה ליהנות מהמתוק המתוק הזה - אל תתפשרו ותמשיכו לעמוד על שלכם.
אחרי 30 סוגי קפוצ'ינו בכל העיר הגעתי למסקנה שיש בעיה קטנה שמטרידה אותי בכל החופש הזה. רעב. הרי לשרוץ בשמש החורפית זה בהחלט פעולה קשה שמצריכה תחזוק תמידי של מצבורי השומנים בהרבה אוכל. בעיה לא קשה לאוהבי סלטים, פסט פוד וסנדביץ' טונה, אבל מעט גדולה יותר למפונקת כמוני. החלטתי לעשות מעשה ולהרחיק לכת לכבוד המנוחה הבאה - אווירת בית קפה, אבל בלי להתפשר על איכות האוכל.
כך הגעתי סוף סוף לפקוד את המוסד הוותיק והמצליח של רביבה וסיליה, בית קפה שקיים כבר 20 שנה ולפני שנתיים החליט שלא להסתפק רק בעוגות ומאפים והתחיל להאכיל את יושביו באוכל של ממש. תפריט החורף החדש היווה סיבה מספיק טובה להרחיק אפילו עד רמת השרון.
האווירה במקום היא יותר ממקסימה. השקט של שכונת מגורים רמת שרונית עם ציוצי ציפורים, מרפסת עם דק מעץ ועליו כיסאות מוקפים בהרבה עציצים ירוקים המשקיפים לגינה חמדמדה. מה יותר מושלם מזה להשתרעות של יום חופש.
אבל הקסם האמיתי של המקום קורה במטבח, שהאחראי עליו הוא לא פחות ממי שהיה בעברו הסו שף יונתן רושפלד במסעדתו הקודמת. ניוז פלאש כזה לא רק שייצר אצלי מיד צפיות ענק, אלא גם הבהיר לי מיד שמדובר במקום שלוקח מ-א-ו-ד ברצינות את עניין האוכל, ולא נותר לנו אלא לבדוק את העניין לעומק. פתחנו בשלוש מנות ראשונות: שרימפס על גוואקמולי (48 שקל), טארט טאטן בצל עם גבינת עיזים (38 שקל) וקציצות דגים על סלט עדשים חם (42 שקל).
או.קיי, ישנם מאכלים שדורשים מחמאות ואפשר לדבר הרבה על כמה הם היו חביבים ונחמדים, אבל, וזה אבל גדול, ישנם מאכלים שהתגובה אליהם היא לא מילולית, היא פיזית. מכיוון שעילפון מתפעל לא עובר טוב בכתב אנסה בכל זאת לתאר במילים. רואים שמדובר כאן בעשייה מקצועית של ממש שבאה מתחום של מסעדות גורמה, וברור שהעוסקים במלאכה עברו במקומות כאלה את החינוך שלהם. הפרודוקטים היו מהשורה הראשונה באיכותם ושולבו עם הבנה אמיתית באוכל. יצירתיות יחד עם פרפקציוניזם ועדינות בטעמים שהיא כבר עניין שאליו יכולים להגיע רק המקצוענים האמיתיים.
השרימפס נעשו בדיוק במידה - מעט קראנצ'יים, והשתלבו נהדר בסלט עדין של אבוקדו ועגבניה. טארט טאטן הבצל עם גבינת העיזים גבל בגאונות של ממש וקציצות הדגים היו שלמות בהתגלמותה. פשטות מופלאה אפיינה את כל המנות שהיו אגב, לא קטנות יחסית לראשונות.
לאחר התעניינות מובנת מאליה בצד האיטלקי בתפריט גילינו בשורה משמחת. לא רק שמנות הפסטה משתנות על יום, אלא שהפסטה עצמה היא home made (הלזניה- 54 שקל והניוקי 52 שקל קבועים בתפריט ובנוסף ישנן שתי מנות פסטה שמשתנות על בסיס יומי 52-84 שקל). מעבר לעובדה שעצם ההשקעה שבהכנת פסטה טרייה ראויה כשלעצמה לציון, הרי שמדובר גם במבחן לא קל למי שמתיימר לעמוד בסטנדרט איטלקי. ובכן, עמדו גם עמדו. לשולחננו הגיע ניוקי נימוח ברוטב עדין של חמאת עגבניות שהיה הרבה יותר טעים מכמה וכמה מסעדות איטלקיות תל אביביות גאות. לשם הירק נשנשנו מסלט שורשים (50 שקל) שהורכב מסוגי שורשים שונים כמו ארטישוק ירושלמי, בטטה, שומר, סלק ובצלים. מומלץ לחובבי הז'אנר השורשי, אם כי אני מודה שאני לא נמנית עליו ולכן העדפתי להתרכז בחגיגה הקולינארית שהתרחשה בצלחות האחרות ולפנות לקינוחים.
מוות מתוק
אחרי טיול קצר ליד תצוגת הקינוחים שבמהלכו אני בטוחה ששמעתי מספר שוקולדים הקוראים בשמי, הוחלט שלא לעמוד בפיתוי ופשוט להזמין כמה שיותר. כמי שעברה לצד האפל של הכוח אני יכולה רק להמליץ - אם אתם לא בטוחים שאתם חסינים מפני פיתוייו של הצד האפל, אל תלכו לשם. לחלשי אופי מדובר במבחן מועד לכישלון, אי אפשר לעמוד בפני הוויטרינה העמוסה במתוקים מתוקים האלו (הקינוחים נעים בין 25-34 שקל ומשתנים בכל יום).
מתקפת המשובטים החלה בטארטלט של קרם פטיסייר וניל ותותים, המשיכה לפחזניות ממולאות בקרם פטיסייר (4 שקל ליחידה) ואז המשיכה עוד קצת לקראנצ' שוקולד- מוס שוקולד חלב ומריר עם אגוזים. לאכול ולמות, כל מילה נוספת מיותרת.
לשם וידוא הריגה ניסינו בניסוי לא מבוקר את הפרלינים (5 שקל ליחידה), כיוון שבנוסף לרצינות התהומית באוכל, יש למקום גם רצינות תהומית בשוקולד בדמותה של שוקולטיירית פרטית. 4 פרלינים ננגסו על-ידי לפני שבאמת עברתי לגן עדן שאליו מגיעים רק אלו שמתמידים באכילת כמות בלתי סבירה של שוקולד: שוקולד מריר, מריר אגוזים, שוקולד חלב, ומרציפן. התוצאה - הוכחתי שאפשר למות פעמיים, ועוד ביום אחד, ועוד מעונג.
חסרת מילים הודיתי בליבי פעם נוספת למרצים השובתים ונשאתי תפילת תודה לאלוהי האוכל שהחליט לבקר ולהעניק מחסדיו גם למקום שהיה פעם רק בית קפה. אם אתם לא ברי מזל כמוני ולא יכולים להגיע בצהריי היום, עשו לעצמכם טובה והגיעו לארוחת ערב - אפשר לעשות זאת עד 23:00 וזה בהחלט יתעלה על הרבה מהמסעדות שתגיעו אליהם. היחס, אגב, יהיה בטוח יותר טוב כי המקום פועל כמו משפחה גדולה ושמחה כבר 20 שנה.

* הכותבת היתה אורחת המקום.
רביבה וסיליה - המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179
תאריך:  29/11/2007   |   עודכן:  29/11/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ותודה לסגל הבכיר שהביאני עד הלום
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הדר פרבר
המשטרה בפריז פרשה כוחות    עד כה דווח על 10 מעצרים    המהומות מתמתנות
משה ריינפלד
אליעזר פילוסוף הודה שרכש את שירותי תוכנת הריגול של הזוג אפרתי והשתמש בה, אך נקבע שחלקו בפרשה היה קטן יחסית
הדר פרבר
שרת החוץ התייחסה לדברי שר החוץ הסעודי שאמר לפני פתיחת הוועידה כי לא ילחץ את ידי הישראלים    רייס תמכה וסיפרה על ילדותה כשחורה בדרום הגזעני
דרור מרום
חבר ליוסף שניידר ולחברת זיו-אב הנדסה    כל המצאה חדשה תעבור בדיקת היתכנות מסחרית שתגלה האם היא יכולה להיות מוגנת בפטנט ואם יש לה כלל הצדקה כלכלית    תקודם רק "המצאה מבריקה" שתעבור בדיקה מקיפה
מחלקה ראשונה
אלוף העולם לשעבר ובעל מדליה אולימפית הגיע לביקור בזק בארץ לקראת העלאת מופע חד פעמי של עשרות אלופי עולם ומחזיקי מדליות אולימפיות בהחלקה אמנותית    המופע יתקיים בהיכל "נוקיה" בת"א
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il