ברחוב יד חרוצים התל אביבי נולד באחרונה מקום חדש. מקום עבודתי הסמוך הביא לכך שממש הייתי נוכח בלידה. לאלה מכם שלא מכירים את האזור אספר כי מדובר בדרום העיר, קרוב מאד למסגר, ביום אזור משרדים שוקק ולחוץ, בערב מתחם בילויים הומה רצח (בכל מובן). לרשימת מקומות הבילוי האופציונאליים שלכם במתחם כדאי שתוסיפו מעכשיו גם את איינשטיין, בר מסעדה שתכליתו כפולה, ביום אלטרנטיבה מעניינת לארוחות הצהריים הנדושות שהרחוב מציע ובערב אולם לאירועים אינטימיים ומשודרגים.
לקחתי איתי את יאיר והלכנו לבדוק ביחד אם לשם היומרני איינשטיין יש הצדקה קולינרית. נכנסנו בדיוק בשעה בה לחץ הצהריים הגיע אל קיצו והתיישבנו על ספת עור רחבה. המקום מעוצב כחלל רחב, אך לא בצורה הפוגמת בתחושת האינטימיות המתבקשת. על הקיר ציורים במגוון צבעים (שמככב בהם הפיסיקאי הגאון) ובמרכז בר מעץ.
פתחנו בלחם הבית (12 שקל) ולצידו חמישה סלטים טריים וטעימים (24 שקל לסועד) אלו אגב, ימולאו בלי הגבלה מיד כשיגמרו. היו שם סלט קישואים במיונז, חמוצים מצוינים, טחינה, חצילים מטוגנים וחומוס. הפתעות יצירתיות בינתיים אין, אבל הרמוניה של לחם מעלה אדים וניחוחות עם סלטים שווים, יש גם יש.
שתינו שתי כוסות לימונדה קרה, גדושה בקוביות לימון ששיוו לה מראה של קאיפיריניה. לעיקריות בחרתי בקדרת בשר בסגנון צרפתי שהגיעה עם סלט ירוק ואורז לצידה (45 שקל), הבקר בושל בישול איטי ומתמשך והיה רך מאד, שומני וטעים. הסלט הירוק שלצידו היה מעט אנמי ושדרוג קל של הוויניגרט היה עוזר לו למלא טוב יותר את ייעודו כקונטרה קלילה לבשר ולאורז. יאיר בחר במנת פרגיות שהגיעה עם תפוחי אדמה אפויים וסלט זהה לזה שלי (58 שקל). בתחילה התפלאנו על שהפרגיות יקרות יותר מקדרת הבשר שנראתה כמצריכה מאמץ ניכר בהכנתה, אך כשהגיעה המנה וראינו את גודלה הבנו איפה טעינו. שלושה נתחי פרגית גדולים ועסיסיים יצרו יחד מנה ענקית ומשביעה ששווה בהחלט את מחירה. עבור חובבי העסקיות ביניכם וידאנו שגם מעונבי המשרדים שיקפצו לעסקית צהריים ויזמינו את מנת הפרגיות כחלק מהעסקית, יזכו לאותם מימדים בדיוק. נשמע טוב, מריח מצוין, ומרגיש בפה אפילו יותר.
באיינשטיין יידעו להרכיב לכם כל קומבינציה שתרצו מהתפריט המגוון, לטובת אירוע מכל סוג. לגמרי לא רק בר מצוות וימי הולדת מסתבר. באיינשטיין ערוכים עם ליין ייחודי של טאפסים, מנות בשריות ושתייה גם לאירועי מינגלינג. ממש עבור אלו שקפצו לעסקית צהריים והחליטו להביא את כל המשרד לשם בחג להרמת כוסית.
סיימנו עם אספרסו והחלטנו באומץ לוותר הפעם על קינוח. חזרנו למה שנשאר מיום העבודה, עם הידיעה המשמחת שממש לידינו נולד עוד מקום כייפי לאכול בו.