הפסקת עישון היא רעיון מצויין אם אם רוצים להמנע מסרטן. אך האם כדאי לוותר על משהו נוסף?
בתקופה האחרונה אנחנו שומעים אזהרות לגבי כמות הקרצינוגנים שבקפה, באלכוהול ובבשר האדום.
ה"ילד הרע" העכשווי של התזונה שנמצא תחת הזרקורים הוא מזון מטוגן - המעלה את הסיכון לסרטן הרחם והשחלות [
צ'יפס - סיכון לסרטן הרחם והשחלות], והתקשורת דואגת לזרם בלתי פוסק של דיווחים מסוג זה.
למרות זאת, ישנם אנשי תקשורת בתחום המביעים ספקנות לגבי הדיווחים.
מייקל הנלון, העורך המדעי של ה"Daily Mail" אומר כי אין בכוונתו לוותר על אף מאכל שזוהה כמסוכן - למרות העובדה שהעיתון שלו עצמו פרסם אזהרות רבות לאורך השנים בנושא הסרטן.
בתוכנית הרדיו "More or Less" (פחות או יותר) הוא קרא למומחה בתחום הסרטן, דיוויד שוקר לספר לו כמה חודשים או שנים יוכל להוסיף לחייו אם ימלא אחר העצות של הקרן העולמית למחקר הסרטן (WCRF), הממליצות להגביל את צריכת הבשר האדום ולהמנע מבשרים מעובדים לגמרי.
ניתן לזכות במספר שנים נוספות אם מקפידים על עצות אלו, לטענת פרופ' שוקר, יועץ בקרן העולמית למחקר הסרטן וחבר בפנל המומחים של הארגון.
יחד עם זאת הוא מדגיש גם כי לא ניתן לנבא ברמה האינדיבידואלית מה יהיה היתרון אלא אפשר רק לייעץ לאנשים כיצד להצטרף לקבוצה הנמצאת בסיכון נמוך יותר.