הערב (ג', 4.12.07) החל חג חנוכה. חג זה מציע לנו שני מאכלים טעימים במיוחד - לביבות וסופגניות המגיעות במגוון מילויים, כמו: ריבה, ריבת חלב, שוקולד רגיל, שוקולד לבן, גבינה וכו'. במשך כל השנה הצלחתם לשמור על הגזרה, האם תוכלו לשמור עליה גם בחג עתיד הסופגניות והשמן?
ישנם מספר מומחים שטוענים שכן ואף מעניקים שלל עצות וטיפים שיסייעו לכם בכך.
מומחי התזונה של חברת דגני הבוקר קלוגס: - ראשית כל, אם החלטתם לאכול סופגנייה, שימו לב לגודלה. סופגנייה גדולה מכילה כ-500 קלוריות ואילו סופגנייה קטנה מכילה כ-350 קלוריות. כמו-כן, אל תשכחו שציפוי שוקולד מעלה את ערכי הקלוריות עוד יותר;
- מרבית הקלוריות שבסופגנייה מקורן משומן. לכן, באותו יום שאתם מתכננים לאכול סופגנייה, כדאי לשלב ארוחה גדולה של חלבונים וירקות בלבד ובנוסף ארוחה קטנה של דגני בוקר דלי שומן שתסייע למתן את צריכת השומן הכללית, תספק תחושת שובע ותעלה את רמת הסרוטונין, הדרוש לשמירה על מצב רוח טוב ומרומם;
- כדי לחסוך טיגון בשמן ניתן גם להכין פשטידת תפוח אדמה במקום לטגן לביבות;
- רוב הסופגניות עשויות מקמח לבן. למי שאינו מרבה באכילת ירקות ופירות ובכלל, מומלץ להוסיף לתפריט מנה של דגנים העשירים בסיבים תזונתיים שיאזנו את סך צריכת הסיבים בתפריט, יתרמו לשמירה על תפקוד מערכת העיכול ויספקו תוספת של ויטמינים ומינרלים;
- כדי לאזן את צריכת הקלוריות במהלך החג, מומלץ להקפיד על פעילות גופנית יומיומית.
דליה טל - דיאטנית ראשית במרכז הרפואי ברזילי - הקפידו לקנות סופגניות לפי מספר האוכלים;
- העדיפו טיגון בשמן עמוק על-פני טיגון רגיל. יש להכניס את הסופגניות לשמן רק כשהוא חם מאוד. כך, הסופגנייה סופגת הכי פחות שמן;
- שימוש בסיר חשמלי ששומר על טמפרטורה אחידה תורם לספיגה נמוכה יותר של שמן;
- טיגון סופגניות גדולות עדיף על קטנות - ככל ששטח הפנים של הסופגנייה גדול יותר, היא סופגת באופן יחסי פחות שמן. זה אומר, שבאכילה עדיפה חצי סופגנייה גדולה על-פני 2 קטנות;
- הציפוי מוסיף קלוריות לכן העדיפו סופגנייה ללא ציפוי או כזו שמלאה אבקת סוכר;
- אם אתם מטגנים סופגניות, מומלץ להוסיף 2-3 כפות קוניאק או ברנדי לבלילה, מאחר וזה מקטין את כמות השמן שנספג;
- יש לטגן לביבות במחבת טפלון עם תרסיס שמן או לאפות בתנור;
- ניתן להגדיל את הלביבות ולהוסיף לתפוחי האדמה ירקות כמו כרובית, פרסה, קישואים, בצל ועוד שהם דלים יותר בקלוריות.
לימור טל-פוני וצחי כנען - דיאטנים במכבי שירותי בריאות - ניתן להחליף את הסוכר או חלקו בנוזל סוכרזית;
- לאחר כל סבב של טיגון, יש להוסיף שמן טרי ולתת לו להגיע שוב לטמפרטורה גבוהה, על-מנת למנוע את חמצון השמן הפוגע באיכות;
- לאחר הטיגון הוציאו את הסופגניות באמצעות כף מחוררת וסיפגו אותן בנייר ספיגה.