צוות נוסף של חוקרים מ"Roswell Park" בדק נבטי ברוקולי בחולדות.
הם השתמשו בחולדות שהונדסו גנטית לפתח סרטן שלפוחית השתן והאכילו חלק מהן בתמצית קפואה מיובשת של נבטי ברוקולי. ככל שאכלו כמות רבה יותר, כך נמוכה יותר היתה הסבירות שיפתחו סרטן שלפולחית השתן.
החוקרים גילו כי המרכיבים נעכלו והופרשו בתוך 12 שעות מזמן האכלה, מה שמראה כי המרכיבים מגנים על שלפוחית השתן מצידה הפנימי.
שלפוחית השתן היא כמו שקית אחסון, וסרטן השלפוחית השתן כמעט תמיד מתפתח בפני השטח הפנימיים - באפיתל - הבאים במגע עם השתן, כפי הנראה משום שרקמה זו נפגעת כל הזמן מהחומרים המזיקים שבשתן.
במחקר שלישי, צוות חוקרים מאוניברסיטת אוהיו האכיל בפטל שחור חולים הסובלים מתסמונת ושט בארט (מחלה הגורמת להיווצרות כיבים בחלק התחתון של הוושט עקב חדירת מיצי קיבה לוושט), מצב העלול לגרום לסרטן הוושט.
פטל שחור, המכונה אוכמניות, עשיר גם הוא במרכיבים הנלחמים בסרטן.
החוקרים נתנו 32 גרם אוכמניות קפואות מיובשות לנשים שסבלו מתסמונת ושט בארט ו-45 גרם לגברים, בכל יום, לאורך שישה חודשים.
הם מדדו את הרמות של שני מרכיבים - איזופרוסטן8 ו-GSTpi, המצביעים על תהליכים הגורמים לסרטן המתרחשים בגוף.
לדבריהם, אצל 58% מהחולים נראתה ירידה משמעותית של רמות האיזופרוסטן, כלומר היה פחות נזק, ואצל 37% נמצאו רמות גבוהות יותר של GSTpi, שהן בדרך כלל נמוכות בחולים עם תסמנות ושט בארט.