X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים גילו ירידה משמעותית בסיכון לסרטן שלפוחית השתן אצל אנשים שאכלו ברוקולי וכרוב גם אוכמניות נתגלו כפרי המגן מפני התפתחות סרטן
▪  ▪  ▪
עגבניות וברוקולי - שילוב מנצח
יפעת גדות
הן עגבניות מבושלות והן ירקות ממשפחת המצליבים - ברוקולי, כרובית וכרוב מסייעים במניעת סרטן * מחקר חדש מגלה כי אכילת עגבניות וברוקולי יחד היא בעלת השפעה בריאותית גדולה עוד יותר
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
להוסיף את הכרוב לארון התרופות

   יפעת גדות
אוכמניות - מאכל אנטי-סרטני

שלוש מנות בלבד של ברוקולי או כרוב טרייים בחודש יכולים להוריד את הסיכון לסרטן שלפוחית השתן בכ-40%, כך דיווחו חוקרים בסוף השבוע.
מחקרים אחרים המראים כי פירות גרגריים כהים יכולים להוריד את הסיכון לסרטן גם כן - תומכים בממצאים הקיימים המראים כי פירות וירקות, במיוחד סוגים עשירים בצבעים, יכולים להוריד את הסיכון לסרטן.
החוקרים, מהמוסד לסרטן "Roswell Park" שבבאפלו, ניו-יורק, ערכו סקר ל-275 חולים שסבלו מסרטן שלפוחית השתן ול-825 אנשים שלא סבלו מהמחלה. הם תחקרו את המשתתפים בעיקר לגבי ירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי וכרוב.
מזונות אלו עשירים במרכיבים הנקראים איזותיוציאנטים, הידועים כמורידים את הסיכון לסרטן.
ההשפעות היו מרשימות בעיקר אצל אנשים לא מעשנים, כך על-פי דיווח הממצאים על-ידי החוקרים בכינוס של האגודה האמריקנית למחקר הסרטן שהתקיים בפילדלפיה.
הם גילו כי בהשוואה לאנשים מעשנים שאכלו פחות משלוש מנות של ירקות ממשפחת המוצלבים, אנשים לא מעשנים שאכלו לפחות שלוש מנות בחודש היו בסיכוי נמוך ב-73% כמעט להיות בקבוצת החולים בסרטן שלפוחית השתן.
הן בקרב המעשנים ואלו בקרב אלו שלא עישנו, אלו שאכלו כמות מינימלית זו של ירקות טריים היו בסיכון נמוך ב-40%. צוות החוקרים לא גילה את אותה השפעה לגבי ירקות מבושלים.
הבישול, ציינו החוקרים, עלול להוריד 60% עד 90% מהאיזותיוציאנטים.

הצבע השחור גם הוא נלחם בסרטן

צוות נוסף של חוקרים מ"Roswell Park" בדק נבטי ברוקולי בחולדות.
הם השתמשו בחולדות שהונדסו גנטית לפתח סרטן שלפוחית השתן והאכילו חלק מהן בתמצית קפואה מיובשת של נבטי ברוקולי. ככל שאכלו כמות רבה יותר, כך נמוכה יותר היתה הסבירות שיפתחו סרטן שלפולחית השתן.
החוקרים גילו כי המרכיבים נעכלו והופרשו בתוך 12 שעות מזמן האכלה, מה שמראה כי המרכיבים מגנים על שלפוחית השתן מצידה הפנימי.
שלפוחית השתן היא כמו שקית אחסון, וסרטן השלפוחית השתן כמעט תמיד מתפתח בפני השטח הפנימיים - באפיתל - הבאים במגע עם השתן, כפי הנראה משום שרקמה זו נפגעת כל הזמן מהחומרים המזיקים שבשתן.
במחקר שלישי, צוות חוקרים מאוניברסיטת אוהיו האכיל בפטל שחור חולים הסובלים מתסמונת ושט בארט (מחלה הגורמת להיווצרות כיבים בחלק התחתון של הוושט עקב חדירת מיצי קיבה לוושט), מצב העלול לגרום לסרטן הוושט.
פטל שחור, המכונה אוכמניות, עשיר גם הוא במרכיבים הנלחמים בסרטן.
החוקרים נתנו 32 גרם אוכמניות קפואות מיובשות לנשים שסבלו מתסמונת ושט בארט ו-45 גרם לגברים, בכל יום, לאורך שישה חודשים.
הם מדדו את הרמות של שני מרכיבים - איזופרוסטן8 ו-GSTpi, המצביעים על תהליכים הגורמים לסרטן המתרחשים בגוף.
לדבריהם, אצל 58% מהחולים נראתה ירידה משמעותית של רמות האיזופרוסטן, כלומר היה פחות נזק, ואצל 37% נמצאו רמות גבוהות יותר של GSTpi, שהן בדרך כלל נמוכות בחולים עם תסמנות ושט בארט.

תאריך:  09/12/2007   |   עודכן:  09/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
חוקרים גילו כי מרכיב בברוקולי מפחית את האדמומיות והדלקתיות של העור הנגרמת מחשיפה לקרינה אולטראסגולית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il