X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
איילת טריאסט מבלה את חייה הבוגרים בניסיונות לעשות משהו שיזכה אותה באירוח אצל חיים כהן ב"שום, פלפל ושמן זית" ביקור ב-Deca מביא אותה הכי קרוב לחלום שאפשר לצפות, ועוד בג'יפ
▪  ▪  ▪
[צילום: Deca ]

אף פעם לא ממש ידעתי מה אני אהיה כשאהיה גדולה. עם השנים מצאתי כל מיני כיוונים, בחנתי כל מיני אופציות, ויתרתי על כמה, הלכתי על כמה, אבל דבר אחד הלך והתברר - מה שלא יהיה, אני צריכה לעשות משהו משמעותי מספיק, שיגרום לחיים כהן להזמין אותי ל"שום, פלפל ושמן זית".
כן, תשכחו ממקוריות, גם אני משתייכת למועדון המעריצים הגדול בהיסטוריית הקולינאריה הישראלית, זה שחוצה עדות ומגדרים ומעורר בכל אם יהודיה את יצר השידוך הקמאי ביותר שלה. ככל שאני רואה אותו יותר, ככל שאני שומעת עליו עוד דברים, כך אני מגלה שהוא ה"נינט" האמיתית - המאמי הלאומי בה"א הידיעה, האיש שגורם לאנשים מהשורה להתחיל לחפור בשושלת המשפחתית שלהם בתקווה שימצאו שם איזה "כהן" ויהיה להם תירוץ להזמין אותו לארוחה המשפחתית הקרובה למקום מגוריהם. ועכשיו, חיים כהן, האיש שהמציא מחדש את החציל ובישר כי יש דבר כזה מטבח מקומי ישראלי, מעורב ב-Deca, מסעדת יוקרה כשרה על טהרת הדגים, החציל ושמן הזית. אושר.
חיים כהן לא לבד כאן. יניב כספי שכיכב בעבר ב"כחול" ו"לבן" הוא השף בפועל, והוא עושה עבודה מעולה. לאור צבעי הדגל שסימנו את שתי מסעדותיו הקודמות, אפשר לראות שהוא בהחלט מסייע לכהן להמציא את המטבח הישראלי. על תחום הקונדיטוריה אחראי שף עומר קורן ובזכות היעדר בשר במסעדה הכשרה, הקינוחים הם ממלכה מושחתת שרק מחכה שתכבשו אותה. על העיצוב המקומי המרשים כבר נכתב רבות, אז רק אוסיף שבלי פומפוזיות ופוזות מיותרות הוא מעניק רקע בהיר ומעצים לצבעוניות המנות.
יונתן ואני, שני אביונים מהשורה, זכינו לחוות ערב אחד של עשירון עליון ולהתמוגג מכל רגע. הגענו ל-Deca באוטובוס ויצאנו ממנה רכובים על ג'יפ חדש של מיצובישי שבתעלול יח"צני מתוחכם מביא ומחזיר אנשים שיש סיכוי שיש להם איזה 300,000 שקל פנויים לבזבוזים ממסעדת היוקרה החביבה עליהם. אבל אני מקדימה את המאוחר. החשוב כאן הוא מה אכלנו, וזאת סאגה בפני עצמה.
כיוון שבדגים עסקינן הלכנו על הקו השמרני ובחרנו ביין לבן - שרדונה רקנאטי יבש ועדין (25 שקל לכוס) ואיתו פצחנו בהתפטמות מלחם הבית (חלה "חצי מתוקה" ולחם דגנים חם) שמיוצר במיוחד עבור המסעדה ב"לחמים", נאפה במקום ומוגש עם סלסת עגבניות טריות בשמן זית משובח של "מעלות" (כמה פשוט, ככה טעים) ומטבל יוגורט, שמן זית ושום קונפי.
לראשונות הלכנו על קרפצ'יו דלעת כתום עמוק עם גרעיני דלעת קלויים ומעט מתקתקים, גבינת מוצרלה באפלו מצוינת באיכותה, מעט צ'ילי, נבטי חמניה ושמן זית (55 שקל, כולל שירות) וסשימי ילוטייל עם חציל קלוי ויוגורט (65 שקל). עוד מנה יפהפייה בצבעוניות וההגשה, שהרגישה לי כאילו החלום כמעט מתגשם והנה, אני אוכלת חציל שספג השראה מחיים כהן. והרבה השראה היתה שם. עוד מנה שאתם חייבים לעצמכם היא טורטליני ממולא לבנה בשמן זית וזעתר. מדובר בגאונות קטנה בצלחת שהופכת את הפיתה הדרוזית של צידי כבישי הצפון למנת גורמה עם טוויסט איטלקי.
לעיקריות התפנקנו בנתח אינטיאס בשרני ומשובח שהיה מעט נא במרכזו והוגש עם יוגורט, גרגירי חומוס, חציל קלוי חם, זעתר ושעועית ירוקה (120 שקל) וקבב לוקוס, ששוב היווה תאווה לעיניים לא פחות מאשר לחך, והוגש עם בצל ממולא בורגול בניחוח קינמון כשעל כל קציצה מונח רביולי במילוי חצילים ועגבניית תמר קונפי מבהיקה (135 שקל). מנה שאסור לפספס.
גזרת הקינוחים שווה כתבה נפרדת. גולת הכותרת היא מנה של 4 פטיפורים ממבחר משתנה שאפשר לבחור מתוך עגלת קינוחים. העיניים הגדולות שלנו גרמו לנו להזמין, לצד חליטות הנענע שלנו, שתי מנות כאלה (45 שקל האחת), כלומר 8 מיני קינוחים מכל קצוות הקשת הפוליטית, ועוד לקבל תגבור בלתי צפוי ממנת קרם ברולה סמי פרדו על דקואז שקדים עם דסקית שוקולד, תותים וגלידת מוס שוקולד. שוב מנה יפהפייה, אך מעט עשירה מידי לטעמינו. התרכזנו בכמות הצנועה של טעמי המתוק שנותרו לנו: מוס ערק עם אשכוליות אדומות, מיני סברינה, מוס שוקולד ממולא קרם ברולה, מוס קוקוס עם חתיכות אננס וקרם לימון מעל, מוס קפה עם שוקולד לבן, פחזנית במילוי נוגט, מוס שוקולד אפוי עם בננות ומוס שוקולד לבן עם קיווי וקרם לימון. באופן גורף, וכיוון שאנחנו לא חובבי שוקולד גדולים, שנינו התלהבנו יותר מהמנות הלא שוקולדיות. יונתן נשבע אמונים לערק ואני התמוגגתי מהסברינה המשודרגת, הטבולה ברוטב דובדבנים טעים במיוחד.
כאמור, מצאנו את עצמנו חוזרים הביתה בג'יפ מצויד במושבי עור בצבע קרם, מסך ענק, GPS מתוחכם ומערכת שמע שהייתי מתה שתהיה לי בבית... אבל זה כבר חלום אחר.

* הכותבת היתה אורחת המסעדה.
Deca - רח' התעשיה 10 תל אביב, 03-5629900
תאריך:  19/12/2007   |   עודכן:  19/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
פקחים הצילו 40 סנוניות    הסנוניות טופלו בבית החולים לחיות בר בספארי ברמת גן    ישוחררו בימים הקרובים חזרה לטבע
הדר פרבר
בראש הרשימה: פקס וזהרה של אנג'לינה ג'ולי ובראד פיט במקומות ה-5 וה-3 בהתאמה. שון, בנה של בריטני ספירס הגיע למקום ה-4    סורי קרוז במקום ה-2 ובמקום הראשון - שילה ג'ולי-פיט
משה ריינפלד
בית המשפט המחוזי הרשיע את החברות נורדן טכנולוגיות בע"מ ונורדן נפט (1998) בע"מ, בפעילות בארגון פשיעה שעסק במהילת דלק
רועי שטיינברג
אחרי שהיתה מהראשונות להביא לעולם הקולינאריה הישראלי את צלוחית שמן הזית והבלסמי, שכיום מככבת על שולחן כל מסעדה, מחדשת בליני בתפריט חורף עשיר    רועי שטיינברג מתחמם ליד האח, ומתמוגג
דרור מרום
משרד התחבורה יאפשר לקבל בטלפון תעודת זכאות לנסיעה בתחבורה הציבורית - ומידע רחב בנושאי נהיגה ורכב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il