X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים גילו כי אנשים שגדלו במשפחות שבהן היו רמות גבוהות של צריכת מוצרי חלב היו בסיכון גבוה כמעט פי שלושה לסרטן המעי הגס בהשוואה לאלו ממשפחות שדיווחו על הצריכה הנמוכה ביותר
▪  ▪  ▪
בריא או לא בריא? [צילום: יח"צ]
יותר חלב - יותר שרירים
יפעת גדות
במסגרת מחקר: שותי החלב פיתחו את כמות השרירים הגדולה ביותר * בקרב המשתתפים בקבוצה ששתתה את החלב נראתה מסת שרירים גדולה יותר ב-60% מאשר בקבוצת הפחמימות וב-40% יותר מבקבוצת הסויה * שותי החלב הורידו גם כמות רבה יותר של שומן
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
מוצרי חלב - קשורים לפרקינסון

   יפעת גדות
סידן ממוצרי חלב מפחית את ספיגת השומן

ילדים הצורכים רמות גבוהות של מוצרי חלב עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן המעי הגס בגיל הבגרות, אלו ממצאי מחקר חדש.
בקרב כ-5,000 אנשים שמעקב אחריהם נעשה לאורך 65 שנה, אלו שגדלו במשפחות שדיווחו על רמות גבוהות של צריכת מוצרי חלב - כמעט שתי כוסות ביום - היו בסיכון גבוה כמעט פי שלושה לסרטן המעי הגס בהשוואה לאלו ממשפחות שדיווחו על הצריכה הנמוכה ביותר.
רמת צריכת החלב בקבוצה עם הצריכה הגבוהה ביותר היתה דומה לממוצע צריכת החלב של ילדים בארצות הברית, ציינו החוקרים - מאוניברסיטת קווינסלנד שבבריסבן, אוסטרליה.
הקשר בין הסיכון לסרטן המעי הגס וחשיפה בשנות הילדות למוצרי חלב לא נבדק קודם לכן, לדברי החוקרים.
בעזרת נתונים ממחקר שבחן צריכת מזון שבועית בקרב משפחות שהתגוררו באנגליה וסקטולנד בין השנים 1937 ל-1939 העריכו החוקרים את הצריכה היומית של מוצרי חלב, שנעה מפחות מחצי כוס בקרב אלו שצרכו את הכמות הנמוכה ביותר ועד קרוב ל-2 כוסות אצל אלו שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר. כמעט כל צריכת מוצרי החלב - 94% - היתה משתיית חלב.
  • ממצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לרפואה תזונתית.
בקרב 4,374 אנשים שעדיין ניתן היה לעקוב אחריהם בין השנים 1948 ל-2005, זיהו החוקרים 35 מקרים של סרטן המעי הגס ו-41 מקרי מוות מהמחלה.
סיכון גבוה לסרטן המעי הגס בקרב אלו שצרכו את הכמויות הגבוהות ביותר של מוצרי חלב במהלך הילדות נראה גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון נתונים לגבי גורמים פוטנציאליים בעלי השפעה כמו צריכת בשר, פירות וירקות וכן מעמד סוציואקונומי.
יחד עם זאת, החוקרים הזהירו כי עדיין נדרשות הערכות לגבי כל תקופת החיים שישוו צריכת מוצרי חלב עם גורמים הקשורים לסגנון חיים ותזונה לפני שניתן יהיה להסיק מסקנות נחרצות לגבי צריכת מוצרי חלב בילדות.

תאריך:  20/12/2007   |   עודכן:  20/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חלב בגיל הילדות - סיכון לסרטן המעי הגס בבגרות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מעקב רפואי לאורך 65 שנים ?
א.ל. רמת-גן  |  20/12/07 15:37
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
תוצאות מחקר חדש מראות כי למרות שהוספת החלב משפרת את טעם התה, היא עשויה גם להפחית את יכולותיו להגן על הבריאות    חוקרים גילו כי בעוד שהתה עזר להגביר את זרימת הדם בהשוואה למים, הוספת חלב ביטלה את ההשפעה הביולוגית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il