שלושה זנים חדשים של זיתי מאכל ייחשפו בקרוב. שלושת הזנים כולם פותחו בישראל, ובפיתוחם הושם דגש על גודל הפרי, כאשר המטרה היא כי יכיל כמות מרובה של בשר. כמו כן דגש ניתן לכך שהעץ לא יתנשא לגובה רב, מה שיאפשר לזיתים להיות נגישים לקטיף מבלי להזדקק לשימוש בסולם.
זני הזיתים ייחשפו באליפות כובשי הזיתים השלישית של ישראל, שתתקיים (11.1.08) במשתלות קיבוץ גבעת ברנר, באירוע שהפך למסורת בקרב חובבי כבישת הזיתים.
הזנים שייחשפו הם: מספו- זן המניב זית עגול לגמרי, פירותיו מותאמים לכבישה כשהזיתים שחורים או ירוקים; ספוקה- זן בעל פרי מאורך ומעוטר בכתמים לבנים. מראהו הייחודי של הפרי מוסיף ליופיו של העץ; קדשון ננסי- זן זה גדל על עץ זית שנמוך בשני מטרים משאר עצי הזית למאכל, ומקל על הנגישות והטיפול בעץ. זני הזיתים נועדו לכבישה ולמאכל, וכדי להפיק שמן מעדיפים החקלאים להשתמש בזנים מניבים אחרים.
המתכון המזרחי את הזנים החדשים יחשוף פרופ' שמעון לביא, המשמש נשיא ארגון הזית העולמי של האו"ם. לביא יחשוף את זני הזיתים החדשים ויספר באלו שיטות נוספות ולא נפוצות אפשר לבצע כבישה. לדברי לביא, הכבישות בארץ מתבססות בעיקר על המתכון המזרחי - מי מלח החודרים לזית וגורמים ליציאת החומרים המרים ממנו באופן המאפשר להביא את הזית לתסיסה. חלק מהשיטות הנוספות והפחות מוכרות לכבישה, עליהם ירצה לביא בפני באי התחרות, הן השיטות הטורקית והיוונית לכבישת זיתים שחורים על-ידי מלח יבש. השיטה הקליפורנית שמבוססת על החדרת כמות גדולה של נתרן לזית ללא שינוי בחומציות של הזית בניגוד לשאר הכבישות, השיטה הספרדית שבמהלכה מחדירים בסיס נתרני עד מרחק מסוים מהחרצן ולאחר מכן מוסיפים מלח המביא לתסיסת הזית.
במסגרת התחרות יציג כל כובש 3-2 ק"ג של זיתים שכבש במו ידיו ואת המתכון להכנת הזיתים. הציבור יוזמן לטעום מהזיתים ולדרג את המשתתפים, ובתום התחרות יוכרזו הזוכים. לאורך כל יום התחרות תתקיים מכירה של עצי זית במבחר גדלים וסוגים. הכניסה לאירוע וההשתתפות בהרצאה ללא תשלום.