נתרן (מלח) הוא אחד הגורמים ללחץ דם גבוה, וכמות רבה מדי ממנו בתזונה עלולה להיות מסוכנת, במיוחד לאלו הסובלים ממחלת לב.
הנה מספר הצעות כיצד ניתן להכין ארוחות עם כמות נמוכה יותר של נתרן, מטעם המוסד הלאומי האמריקני ללב, ריאות ודם:
- הימנעו מכמות עודפת של מלח במזון כשאתם אוכלים.
- הפחיתו את כמות המלח שאתם משתמשים בה כשאתם מבשלים. השתמשו בעשבי תיבול טריים במקום.
- אל תמליחו את המים שאתם משתמשים בהם לבישול אורז או פסטה.
- המנעו משימוש ברטבים ותבלינים מוכנים. הם בדרך כלל עתירים בנתרן.
- השתמשו במזונות ורכיבי מזון טריים כשאפשר. מזונות ארוזים ומעובדים לעיתים קרובות מכילים כמות גבוהה של נתרן.