החלפת שמן הבישול בסוג אחר של שמן בישול יכולה לעזור לאנשים להיפטר מקילו או שניים. כך מראה מחקר חדש מיפן.
אנשים שהשתמשו במשך שנה בשמן diacylglycerol במקום שמן הבישול הרגיל בו הם משתמשים ירדו חצי קילו בממוצע מבלי ששינו את הרגלי התזונה וההתעמלות שלהם. וככל שמשקלו של האדם היה גבוה יותר בתחילת המחקר, כך גדולה יותר היתה הירידה באינדקס מסת הגוף (BMI).
- החוקרים - מהצלב האדום היפני.
שמנים צמחיים מכילים כמות קטנה של diacylglycerol. מספר מחקרים הציעו כי צריכה של diacylglycerol במקום המרכיב העיקרי בשמנים אלו, ה-triacylglycerol, עשויה לעזור בהורדת שומן הגוף והטריגליצרידים בדם.
חברת "Kao Corporation" בטוקיו, שמימנה את המחקר, מייצרת שמן בישול המכיל 80% diacylglycerol.
החוקרים חילקו באופן אקראי 312 משתתפים - גברים ונשים - לקבוצות שהשתמשו בשמן בישול רגיל או במוצר של החברה. לאחר שנה, אנשים שהשתמשו בשמן הבישול הרגיל העלו 0.31 קילוגרם והוסיפו 0.11 נקודות לאינדקס מסת הגוף (BMI) - יחס של גובה מול משקל המשמש לעיתים קרובות כדי לקבוע אם אדם סובל מעודף משקל או תת משקל.
לעומת זאת, אלו שהיו בקבוצה שהשתמשה בשמן שהכיל diacylglycerol ירדו חצי קילוגרם והורידו את ה-BMI שלהם ב-0.21 נקודות.
ה-BMI לא השתנה בצורה משמעותית אצל אנשים שהיו במשקל בריא בתחילת המחקר, אך הוא ירד ב-0.2 אצל אנשים שסבלו מעודף משקל. ה-BMI ירד ב-0.59 נקודות בקרב משתתפים שמנים, אך מאחר שהיו רק מעט אנשים שמנים במחקר לא מדובר בנתון סטטיסטי משמעותי.
הן בקבוצת הביקורת והן בקבוצת ה-diacylglycerol נראתה ירידה משמעותית ברמות הטריגליצרידים בדם.
ה-Diacylglycerol נמצא כמרכיב המעודד ירידה במשקל על-ידי כך שהוא עוזר לכבד ולמעי הדק לשרוף שומן בצורה יעילה יותר, כתבו החוקרים בעיתון של האיגוד התזונתי האמריקני.
החוקרים הגיעו למסקנה כי החלפה של triacylglycerol תזונתי עם diacylglycerol כחלק מהתזונה היומיומית היא כלי מבטיח לשליטה במשקל הגוף למשך תרופות ארוכות.