X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
פעם הלקוח הישראלי הממוצע היה תר אחר קפה בוץ או נס עם פעמיים סוכר ואילו כיום החיך הישראלי הפך אנין אז מה אתה כישראלים יודעים על התופעה המבוקשת? ואיזה קפה נחשב לטוב ביותר? כנסו ותדעו
▪  ▪  ▪
[צילום: Flash90]

בטח לא ידעתם שבשנים האחרונות הופכת ישראל למעצמה של קפה. תרבות בתי הקפה בארץ היא כבר מזמן תופעה של ממש שהפכה בשנים האחרונות לבילוי המועדף ביותר על הישראלים.
פעם הלקוח הישראלי הממוצע היה תר אחר קפה בוץ או נס עם פעמיים סוכר ואילו כיום החך הישראלי הפך אנין טעם כך שהלקוח דורש קפה ארומה מיוחד עם איכויות טעם שונות.
כשהדברים בחיינו הם כל כך ברורים, כמו הקפה, אנחנו כמעט לא מקדישים זמן לבדוק מה מסתתר מאחוריהם. מנכ"ל אווא קפה מיכאל ריינר, חבר הנהלת האיגוד הישראלי לקפה ונציג איגוד הקפה האירופאי בישראל מספק כמה עובדות חשובות על קפה. הנה כמה דברים שאולי לא ידעתם וכדאי לכם ללמוד:
  • בעולם משווקים מדי שנה למעלה מ-100 מיליון שקי קפה.
  • היקף המסחר בקפה הוא השני בגודלו בעולם אחרי הדלק.
  • הקפה משמש כמקור הכנסה חיוני בכ-80 ארצות בעולם.
  • אלופי גידול הקפה בעולם הם:
1. ברזיל - 35%
2. ויטנאם - 13%
3. קולומביה -10%
4. אינדונזיה - 6%
5. אתיופיה - 4%
6. הודו - 3.9%
7. מקסיקו - 3.5%
8. פרו - 3.5%
9. גוואטמלה - 3.1%
  • תנודות במחירי הקפה נגרמות לרוב בגלל פגעי מזג האוויר בעונת ההבשלה.
  • אלופי צריכת הקפה בעולם הם הסקנדינבים.
  • בישראל הצריכה היא 3.4 ק"ג.
  • קפה צומח על שיחים הגדלים באזורים גבוהים ודשנים ובהם שפע של מזג אויר ממוזג עם הרבה שמש וגשם.
  • גרגירי הקפה גדלים בדרך כלל בזוגות בתוך הפולים. קטיף הקפה דומה יותר לליקוט וחייב להתבצע ידנית.
  • מקור המילה "קפה" היא מהמילה כוח בערבית שהוא הפירוש אשר רועי הצאן, אשר גילוהו לראשונה ברמות אתיופיה, נתנו לתכונות הפרי שגרם לעזים שאכלו אותו להתנהג בעודף מרץ.
  • הערביקה הוא שמו של זן הקפה המקורי שהתגלה לראשונה לפני 500 שנה במזרח אפריקה.
  • הרובוסטה הוא האח הצעיר של הערביקה. הוא פותח כדי לעמוד בתנאי גידול קשוחים יותר. מטרת הפיתוח: עמידה בביקוש הגדול. מחירי הרובוסטה זולים מהערביקה אך טעמו פחות מעודן.
  • ישנם רק עשרה מפעלים לניטול קפאין בעולם.
  • בעולם כמה עשרות חוות לגידול קפה אשר בהן קיים טיפוח ייחודי של הצמחים. תוצרתן עולה פי כמה מהמחיר הממוצע של הקפה המסחרי.
  • רוב ארצות גידול הקפה מפקחות ומסווגות את תוצרתן על-פי גודל הגרעין, אחידות צבעו ומספר הגרגירים הפגומים.
  • צרכני הקפה, לעומת זאת, מסווגים את טיבו לםי הטעם. טעימת קפה דומה בתהליך לטעימת יין. מרכיבי הטעם העיקרי של הקפה הם: ניחוח, מרקם וחיוניות.
  • צבע הקפה הקלוי הוא עדות לסוכרים שאצורים בגרגירי הקפה ושהופכים בחום הקלייה לקרמל. בקלייה מאבד הקפה כ-20% ממשקלו ומוסיף כ-30% לנפחו.
  • החמצן הוא האויב של הקפה הקלוי. קפה קלוי, החשוף לאוויר מאבד את תכונות טעמו תוך 10 ימים. קפה טחון תוך 3 ימים וקפה מופק תוך שעה. השימור היעיל ביותר של קפה הוא על-ידי שלילת חמצן ורטיבות באמצעות וואקום וקירור. השימור היעיל ביותר של קפה מופק הוא ע"י הקפאה.
  • הנשם החד כיווני המותקן באריזות הקפה בגרגרים נועד לשחרר לחץ הנוצר בתוך שקית הוואקום ויחד עם זאת למנוע כניסת חמצן מבחוץ.
  • קפה גולמי משווק בד"כ בשקי יוטה המבטיחים את אוורורו. קפה ג'מייקה משווק בחביות עץ, קפה תימני בסלסלות קש.
  • הקצף שעל פני קפה האספרסו נוצר על-ידי חדירת אוויר אל תוך שכבת שומן קפה בעת הפקתו. לתהליך זה דרוש לחץ של 9 אטמוספירות וטמפרטורה של 96 מעלות. לחץ גבוה יותר אינו מוסיף וטמפרטורה גבוהה יותר תקלקל את טעמו. קפה רובוסטה מפיק שומן עשיר יותר מקפה ערביקה.
  • מכונת טחינה הניצבת ליד מכונת האספרסו מבטיחה טריות תמידית של הקפה. אך סכיני טחינה קהים במכונה זו מקלקלים את טעם הקפה.
  • הקפה היקר בעולם גדל באחד מאיי אינדונזיה. מחירו כ-300 דולר לפאונד. הקופים החיים באזור הם הגורם העיקרי לטעמו המיוחד: הם אוכלים רק את פולי הקפה הבשלים ביותר ופולטים את הגרגירים אחרי מספר ימים.
  • רוב צרכני הקפה הביתי במערב משתמשים בקפה פילטר ובכלים פשוטים להכנתו.
  • מכונות אספרסו מופעלות בחום ובלחץ, ועל כן הן דורשות טיפול תמידי לשמירת תקינותן. לכן, אם אינך "אספרסו פריק" אמיתי, גורל מכונת האספרסו הבאה שתקנה יהיה כגורל אופני הכושר האחרונים שקנית.
עכשיו כל שנותר לכם לחשוב זה אז איך אתם מעדיפים את הקפה שלכם?!

תאריך:  30/01/2008   |   עודכן:  30/01/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור מרום
קבוצת פז היא בעלת ותק של למעלה מ-85 שנה ונכללת במסגרת מדד ת"א-100    הקבוצה נמצאת בשליטת בינו אחזקות - המחזיקה גם בגרעין השליטה בבנק הבינלאומי הראשון, ובידי בנק לאומי ומשפחת ליברמן מאוסטרליה
איציק וולף
חברי ועדת וינוגרד לבדיקת כשלי מלחמת לבנון השנייה מסרו ב-17:00 את הדוח לראש הממשלה    עותק מהדוח נמסר לשר הביטחון    עותק נוסף הועבר לח"כ עמיר פרץ    וינוגרד הקריא בפני אולמרט עמוד אחד מתוך הדוח ובו ביקורת נוקבת
איתי ברק
מהפך בבתי-המשפט, מהיום יוכל שופט יחיד לדון בתיקי סחר בבני-אדם    עד היום דנו בתיקים אלה בהרכב של שלושה שופטים    לדברי יוזמת החוק ח"כ גלאון "תיקון החוק יפתור את בעיית הסחבת והתמשכות ההליכים בבתי-המשפט"
משה ריינפלד
הילרי קלינטון וברק אובאמה נותרו לבדם בהתמודדות על מועמדות מפלגתם לנשיאות עקב פרישת הסנטור מצפון קרוליינה
דרור מרום
מחיר בנזין לצרכן יהיה 5.98 שקל לליטר 95 אוקטן, ו-6 שקל לליטר בנזין 96 אוקטן    מקור ההוזלה הוא שחיקת הדולר ומחירי תזקיקי הנפט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il