דימנציה שכיחה יותר פי שלושה בקרב אנשים הסובלים מחוסר בחומצה פולית, צורה של ויטמין B הנמצאת בעיקר בירקות ירוקים. כך מראה מחקר חדש.
במסגרת המחקר, בתחום הנוירוכירורגיה והפסיכיאטריה, נעשה מעקב אחר 518 פנסיונרים מדרום קוריאה למשך שנתיים.
כיום קיימות ראיות רבות לקשר בין רמות חומצה פולית למחלת אלצהיימר למרות שחוסר עשוי להיות גם תסמין של דימנציה.
ישנן מדינות השוקלות להוסיף את הוויטמין ללחם ולקמח, בראש וראשונה בשל היתרונות שיש לחומצה הפולית לנשים הרות ולעוברים מאחר שחומצה פולית נמצאה כמונעת בעיות של עמוד שדרה אצל העובר המתפתח. כעת מחקרים מראים כי היא יכולה גם להילחם בדימנציה.
למרות זאת, הקשר המדויק בין חוסר בחומצה פולית לבין דימנציה נשאר לא ברור, בעיקר משום שהוא עשוי להיות תסמין בדיוק כמו גורם.
שינויים בסגנון החיים החוקרים - מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת Chonnam שב-Gwangju ציינו זאת במחקרם והדגישו כי שינויים במרכיבי החומרים המזינים עשויים להיות קשורים לסימנים אופייניים אחרים שמקדימים לדימנציה, כולל ירידה במשקל, ולחץ דם נמוך.
למרות שירידה במשקל בדרך כלל אינה גורמת לשינויים של חומרים מזינים בדם היא עשויה להצביע על שינויים תזונתיים באיכות צריכת המזון.
החוקרים גילו כי 3.5% מקבוצת המחקר סבלו מחוסר בחומצה פולית כבר מלכתחילה. משתתפים אלו היו בסיכון גבוה פי 3.5 לפתח דימנציה עד סוף המחקר.
המחלה היתה שכיחה יותר בקרב אלו שהיו מבוגרים יותר, עם רמות השכלה נמוכות יותר יחסית ולא פעילים.
מומחים בתחום הגיבו למחקר ואמרו כי מדובר בדוגמא נוספת לחשיבות של ניהול אורח חיים בריא עם תזונה מאוזנת עשירה בוויטמין B ובחומרים נוגדי חמצון.
עם זאת הם הזהירו כי ניתן לאמת את היתרונות הפוטנציאליים של מניעה או טיפול בדימנציה רק על-ידי ניסוי רפואי קפדני, מאחר שחפיפה עם גורמים אחרים בסגנון החיים ושינויים בסגנון החיים בשלבים המוקדמים ביותר של הדימנציה עלולים להביא לתוצאות מטעות.