X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות
ברחוב מוזס, אמצע השומקום של תל אביב, ממוקמת אחת ההפתעות הסימפטיות בעיר – מסעדת אל בריו הספרדית צביקה פישר בילה שם ערב הזוי למדי עם מלצרית שלפתע פצחה בריקוד פלמנקו דרמטי וסוער
▪  ▪  ▪
[צילום: מסעדת El Barrio בתל אביב]

כבר יותר מפעם אחת כתבתי על השילוב ההכרחי של אוכל טוב ואווירה טובה להצלחה של מסעדה. אם מקום מציע אוכל טוב, אבל לא נעים לשבת בו, אין הרבה סיכוי שאחזור אליו, כי לא חסרים מקומות שמגישים אוכל טוב. גם ברור שאם במקום יש אווירה טובה ואוכל לא כל כך, סיכויים קלושים שגם אליו אבוא שוב. בגלל זה כשמוצאים מקום שאפשר גם לאכול בו טוב וגם ליהנות מאווירה טובה, חוזרים אליו שוב ושוב. אבל בחווית אכילה בסגנון שיש ב"אל בריו" עוד לא נתקלתי.
מסעדת אל בריו, שממוקמת בלוקיישן תלוש משהו - רח' מוזס בתל אביב - משלבת אוכל משובח ואווירה ספרדית. אל תטעו - האוכל לאו דוקא ספרדי, הריקודים כן. ריקודים? כן, ריקודים. את אל בריו ("השכונה", בספרדית) פתחו השף אלון גונן ורקדן הפלמנקו אורי כהן. ידעתי שבימי שלישי יש איזושהי חווית פלמנקו במסעדה, אבל כשהגענו למקום וראינו שהוא לא גדול בכלל הנחנו שהמוזיקה הספרדית ברקע היא הקטע. חוץ מזה שלא ראינו שום רקדנים. אז התחלנו לאכול.
קודם כל ולפני הכל, הזמנו, אחרי טעימה חיובית מאוד, שתי כוסות של יין מיקב אבידן, בבלנד מיוחד של קברנה, מרלו וסירה (30 שקל כל אחת). שני מרקים חורפיים התאימו לנו בדיוק ליין ולרוח וקצת גשם שהפכו בעזרת התקשורת ההיסטרית לסופה של השנה. מרק העגבניות היה עשיר וסמיך, וכף המסקרפונה שהונחה במרכזו הוסיפה קרמיות נהדרת (32 שקל). הצד השני של השולחן הדיף ניחוחות מרק בויאבז ברוטב עגבניות חריף (32 שקל) והיה כל כך טוב שזה ממש הקשה עלינו להחליף את הצלחות באמצע. לצידם נשנשנו לחם בצל טרי-טרי עם מנה של לבנה כבשים וחצילים קלויים שהיתה טעימה ומרעננת (32 שקל).
פתאום משום מקום - או כמו שאומרים, מחוץ לכחול (תרגום חופשי) - נעמדה אחת המלצריות יחד עם בחור נוסף ושניהם התחילו לרקוד פלמנקו לצלילי המוזיקה, שהתחלפה במיוחד בשבילם. כל המסעדה הפסיקה לאכול וכולנו ישבנו ונהנינו מריקוד פלמנקו מדהים.
המשכנו בשלנו עם שתי מנות מצוינות של שרימפס. הראשונה, שרימפס טרי מאוד על אבוקדו בחמאת ג'ינג'ר (32 שקל), שאפילו שהג'ינג'ר לא היה מורגש בה כל כך הייתה טעימה מאוד, והשניה - שרימפס עטוף בפרשוטו על סלט עגבניות חריף (38 שקל). שתיהן נעלמו לקצב הקסטנייטות. ופתאום, סתם ככה, עוד ריקוד. האווירה שהכניס האירוע המקפיץ הזה לחדר היתה מחשמלת. פתאום כולם התעוררו, דיברו, צחקו. פשוט אדיר.
בלי ששמנו לב התחלפו לנו הצלחות הריקות במנות עיקריות - נתח קצבים (92 שקל) שהוא אחד הנתחים האהובים עליי ולשמחתי (ואפילו בלי לשאול) נעשה במידה ההכרחית עבורו, מדיום רייר, והיה מצוין. העיקרית השניה היתה פילה בורי ופילה טונה אדומה (82 שקל). הטונה תובלה נהדר אבל נעשתה טיפונת יתר על המידה, מה שייבש אותה קצת. הבורי, לעומת זאת, היה טעים ועסיסי יותר מכל פילה דג שאכלתי עד היום.
בינתיים, עוד ריקוד קטן לחימום הערב עבור האנשים שחיכו על הבר לשולחן שיתפנה (המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום, ביום שלישי חורפי שכזה). עבורנו הוא סימן מעבר לקינוחים. סופלה השוקולד היה טעים מאוד, אך התגמד נוכח מלך הערב - הטירמיסו (27 שקל כ"א). כבר בביס הראשון הכרזנו כי הטירמיסו הזה הוא אחד הטובים. לא מתוק מדי, לא קפה מדי אבל בכל זאת עם טעמים מורגשים. וקרמי, אוי, כל כך קרמי, שמנתי וחמאתי. תואר אחד הטובים הוחלף מהר מאוד לטוב ביותר EVER.
קשה להסביר את חווית האכילה המיוחדת באל בריו. האוכל הקליל והקצב המיוחד משתלבים יחד לערב כיפי שמעטים המקומות שמספקים כזה. ועוד לא דיברנו על העיצוב הנעים, השירות המקצועי ו... בעצם, למה לדבר כל כך הרבה? לכו (תזמינו מקום מראש), תאכלו, תיהנו ואם יהיה לכם מזל אולי אפילו תוזמנו לריקוד פלמנקו קטן.

* הכותב היה אורח המקום
El Barrio - נח מוזס 22 תל אביב, 03-6960512
תאריך:  05/02/2008   |   עודכן:  05/02/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שרון קביליו
מזכיר מפעל הפיס העביר לראש הממשלה מכתב בו ביקש לזרז את תהליך המינוי של יו"ר חדש    כהן: "עלינו לקבל החלטות עקרוניות שלא יאה לקבלם בהעדר יו"ר הדירקטוריון המיועד"
מיכל קונפורטי
בפגישה שנערכה בעיריה דיברו נציגי הסטודנטים על מצוקת הדיור הקשה שקיימת בתל אביב    העלו את נושא מחירי השכירות, שעלו בשנים האחרונות באופן ניכר בכל איזורי העיר
דרור מרום, שרון קביליו
משפחה הרוכשת חבילה חוסכת בממוצע כ-15% מהמחיר שהיתה משלמת על אותה החופשה לפני קריסת המטבע האמריקני בישראל    רבים מקדימים לרכוש את החופשות לקיץ הקרוב ולמעשה רוכשים "ביטוח" לשער דולר נמוך
איציק וולף
היחידה המרכזית עמקים חשפה רשת עניפה של נערים סוחרי סמים שמכרו חשיש לחבריהם התלמידים    16 תיקים נפתחו על סחר בסמים ו-16 נוספים על שימוש בסם    בן 23 נעצר בחשד שסיפר את הסמים לקטינים
דרור מרום
רשות המיסים מדווחת על "גידול חריג" של 42% בייבוא המכוניות מתחילת השנה    בינואר נרשמה מגמה לא אחידה בייבוא מוצרים בני-קיימא: יותר מקררים, טלוויזיות ו-DVD, אך פחות מייבשי כביסה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il