אנשים שאוכלים שתי מנות או יותר של בשר אדום ביום (בקר, כבש) נמצאים בסיכון גבוה הרבה יותר לפתח מצבים המובילים למחלות לב וסוכרת. כך דיווחו חוקרים אמריקנים השבוע.
אכילת שתי מנות בשר או יותר ביום מעלה את הסיכון לסבול מקבוצה של גורמי סיכון הידועים כ'תסמונת מטבולית' ב-25%, בהשוואה לאכילה של שתי מנות בשר בלבד בשבוע.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון "Circulation".
תסמיני התסמונת המטבולית כוללים עודף שומן סביב המותניים, רמות כולסטרול גבוהות, רמות סוכר גבוהות ולחץ דם גבוה.
משקאות דיאט מוגזים גם הם אשמים המחקר גילה גם כי צריכת משקאות דיאט מוגזים קשורה גם כן לגורמי סיכון גבוהים למחלות לב וסוכרת, ובכך תומך בממצאי מחקר שפורסם בחודש יולי - [
משקאות דיאט מסוכנים ללב].
החוקרים, מאוניברסיטת מינסוטה, ציינו כי הופתעו לגלות שמשקאות דיאט מוגזים העלו את הסיכון.
לאחר ששקלו את מעורבותם של דפוסי התנהגות אחרים, הסיקו כי הדבר קשור לפיצוי על אכילת מזון עתיר קלוריות. אנשים לדבריהם יכולים לומר משהו בסגנון "אני יכול לאכול את העוגיה הזו מפני שאני שותה משקה דיאט".
עדויות רבות כמות רבה של בשר, מזונות מטוגנים ומשקאות דיאט מוגזים מסתכמים במחלות לב והמסקנות מן המחקר הנוכחי מתווספות לעדויות רבות ביותר על קשר בין מזון מהיר לסגנון חיים לא בריא.
צוות החוקרים בדק את התזונה של 9,514 אנשים שלקחו חלק במחקר שמומן על-ידי המוסד הלאומי האמריקני ללב, ריאות ודם. בשונה ממחקרים אחרים בתחום, המחקר הנוכחי בחן לפרטי פרטים את מה שאכלו המשתתפים.
רובם היו בין הגילאים 45 עד 64.
על-בסיס שאלונים על תדירות אכילת 66 פריטי מזון, חולקו המשתתפים לשתי קבוצות: אלו עם תזונה בעלת דפוס "מערבי", העתירה בבשר מעובד, מזונות מטוגנים ובשר אדום, ואלו עם תזונה בעלת דפוס שקול יותר הכוללת כמות רבה יותר של פירות וירקות, וכמויות קטנות של דגים ועוף.
לאחר תשע שנים, קרוב ל-40% מאלו שלקחו חלק במחקר פיתחו שלושה או יותר גורמים הקשורים לתסמונת מטבולית, גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים כמו עישון והתעמלות.