כל אובססיית המכבי הזאת של ימי חמישי נגמרה אצלי איפשהו בתחילת הניינטיז. ובכל זאת אם יוצא לי להיות בדיוק אצל חבר, או במקום שרואים עם האווירה הנכונה אז מודה, אני קצת נשאב. בחמישי האחרון הזדמנתי לברצלונה, טאפס בר קטן ואינטימי בהרצליה פיתוח עם מסך ענק על הקיר ומוזיקה ברקע. למוזיקה אף אחד לא הקשיב. כולם בוהים במרקע כאילו והיו חמשת הצהובים התגלמות האל עלי אדמות. ג'ינג' ואני נדחקים לפינה פנויה על הבר ומתיישבים.
במבט ראשון נראית ברצלונה כמו ילדה הרצליינית צעירה ומבטיחה. היא שם בקושי חודש וכבר גדושה באנשים במהלך המשחק, שרובם כנראה יישארו גם להופעת הלהקה שתחל מיד אחריו. מבטיחה? בהחלט. מקיימת? בדיוק את זה באנו לבדוק. פתחנו בשני מרטיני רוסו לחימום הקנה. בברצלונה תוכלו למצוא גם הייניקן או גולדסטאר מהחבית ב-23 שקלים לחצי ליטר או מגוון גדול יותר של בקבוקים במחיר זהה. קיבלנו תפריטים והמלצה מהברמן על-מנת ההום פרייז. הכרזתי נחרצות "הכל חוץ מהום פרייז" ומתוך שלל אגפי התפריט - טאפסים של ירקות, גבינות ובשרים וכמה מנות עיקריות, בחרנו בראפ הממולא ברצועות חזה עוף מוקפצות עם ירקות (29 שקל) ובמנת כרובית מהסרטים ב"ציפוי פריך שמתנגן בפה" (16 שקל).
חצי שעה חלפה עד שהגיעו המנות. הברמן ניגש והתנצל על התקלה, מזלו שג'ינג' החזיקה אותי בשיחה שהשכיחה ממני את הרעב. כפיצוי הביא לנו, איך לא, מנת הום פרייז שדווקא התגלתה כלא רעה בכלל. הראפ קטן, סימפטי ונעלם בשניות. הכרובית, שהתגלתה כשלושה פרחי כרובית בגודל בינוני, הייתה מטוגנת יותר מידי באופן שאפילו הטחינה שלצידה לא הצליחה להסתיר. לא נורא.
שניות המשחק האחרונות וכולם סביבנו באקסטזה, סל שוויון ונכנסים להארכה. אני לוקח בנון שלאנט עוד ביס מההום פרייז ומפתח תובנות באשר למקום הקטן והחביב הזה. יומולדת לאחד האורחים שעל הבר, הזיקוקים עושים דרכם אליו ושיר יומולדת בעוצמה מחרישת אוזניים ברקע. כשהשיר נגמר וחזרו למוזיקה הרגילה העוצמה נשארה. נדמה שגם מי שיושב על הבר של הדבלין ברחוב שליד הצליח לשמוע את זה. הברמנים לא מצליחים לשמוע את תחינות הנוכחים להשקיט, אך בסוף הדציבלים מתעשתים והווליום יורד.
שעתיים היינו בברצלונה ואי אפשר לומר שלא היה כיף. אזור הבילויים ההומה תמיד של פיתוח משווע לפינה שקטה ושפויה מהסוג הזה. למי מכם שמחפש אלטרנטיבה בין שלל המקומות ההמוניים שם בהחלט אמליץ לתת גיחה לברצלונה. המקום דורש אומנם עוד טיפה שפשוף וצבירת ניסיון של קברניטי המקום, אך כשזה יקרה תתגלה בפני בלייני האזור פנינת בילוי קטנה, איכותית ומדוברת עם שירות מדויק ותפריט מהוקצע. את האווירה, לעומת זאת, לגמרי לא צריך לשנות.