X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
אוהבי השוקולד יכולים לשמוח, אך גם לדעת לזהות את היתרונות האמיתיים השוקולד יכול להועיל לבריאות, אך לא כל השוקולדים מיוצרים באופן דומה
▪  ▪  ▪
הטעם הנפלא של השוקולד [צילום: יח"צ]

אם אתם מאמינים ששוקולד הוא טעם גן העדן אתם לא לבד. שוקולד, פשוטו כמשמעו, הוא מזון האלים - זו לפחות משמעות השם שניתן לו -Theobroma cacao. מה שנפלא כל כך היא העובדה שלא צריך להיות חבר באגודת האלים כדי לזלול ממנו. אנשים רבים מאוהבים בשוקולד בכל צורותיו, מעוגיות פצפוצי שוקולד ועד למעדני גורמה, שוקולטה חמה בחורף וקינוחים קרירים בקיץ. וכדי לגרום לנו להזיל עוד ריר חוקרים מגלים שוב ושוב כי הפינוק העתיק הזה הוא בעל יתרונות בריאותיים מודרנים לגמרי...
מקור השוקולד
השוקולד התגלה עוד לפני מאה שנה. בני המאיה (שבט אינדיאני) סחרו בפולי הקקאו היקרים, מהם מייצרים את השוקולד. בשנת 1519, האצטקים גילו כי הם יכולים להכין משקה טעים ביותר על-ידי הוספת מים וממתיקים לפולי הקקאו הצלויים והטחונים. שוקולד החלב הופיע מאוחר יותר במאה ה-18, על-ידי עירוב השוקולד עם חלב.
כל השוקולדים מועילים לנו?
אוהבי השוקולד יכולים לשמוח, אך גם לדעת לזהות את היתרונות האמיתיים. השוקולד יכול להועיל לבריאות, אך לא כל השוקולדים מיוצרים באופן שווה. אם אתם מחפשים אחר היתרונות הבריאותיים, כדאי שתוותרו על ממתק המרשמלו או המעדן המצופים בשוקולד ותנגסו בשוקולד מוצק וכהה (מריר).
שוקולד מריר - בחירה עדיפה על שוקולד לבן ושוקולד חלב
היתרונות הבריאותיים של השוקולד נובעים מהפלבנואידים, סוג של פוטוכימיקלים הנמצאים בפולי הקקאו. שוקולד מריר מכיל אחוז גבוה יותר של קקאו לעומת השוקולד הלבן או שוקולד חלב וככל שהשוקולד מכיל כמות רבה יותר של קקאו, כך עשירה יותר תכולת החומרים הבריאים שבו.
היתרונות הבריאותיים של השוקולד המריר
מחקרים הראו כי שוקולד מריר הוא חלק מסגנון חיים בריא, והוא יכול לשפר את בריאות הלב, לחץ הדם ורמות הכולסטרול "הרע" LDL. השוקולד יכול גם להגביר את זרימת הדם למוח, לשפר את רמות הסוכר בדם ואת הרגישות לאינסולין ולהוריד את הסיכון לסוכרת.
כמה שוקולד?
רצוי להגביל את כמות השוקולד משום שלמרות ששוקולד מריר מכיל את הפלבנואידים המועילים לבריאותנו, הוא מכיל גם שומן, סוכר וקלוריות שאינם מועילים לנו. אכילת יתר של שוקולד עלולה אם כך לחסל את היתרונות הבריאותיים ולגרום לעלייה במשקל ולבעיות בריאות הקשורות לכך.
מנה קטנה של 30 גרם יכולה להספיק להשביע את בלוטות הטעם - במיוחד אם אתם אוכלים אותו לאט - ולספק את היתרונות הבריאותיים של השוקולד ללא שתתרום לעלייה בהיקף המותניים שלכם.
כמות הקקאו בשוקולד
ככל שאחוז הקקאו גבוה יותר, כך גבוה יותר הריכוז של הפלבנואידים. רוב סוגי שוקולד החלב מכילים עד 50% קקאו, וחלק מסוגי השוקולד הזולים יותר מכילים לפעמים 7% בלבד. חפשו אחר השוקולד הכהה המכיל לפחות 70% קקאו כדי ליהנות משוקולד מריר עשיר בפלבנואידים בריאים.
קקאו, עוגת שוקולד וממתקים
רוב השוקולד שאנו אוכלים כיום הוא שילוב של מוצקי קקאו, שומנים, סוכר, ובמקרה של שוקולד חלב - חלב. מה אנו יודעים אם כך על תכולת השומן והקלוריות שהוא מכיל?
  • אבקת קקאו נקייה (שתי כפיות): 40 קלוריות, 1 גרם של שומן, 0 גרם שומן רווי.
  • שוקולד לאפיה לא ממותק (שלושים גרם): 140 קלוריות, 14 גרם שומן, 9 גרם שומן רווי.
  • שוקולד מתוק למחצה או שוקולד חלב (שלושים גרם): 135 קלוריות, 8.5 גרם שומן, 5 גרם שומן רווי.
  • שוקולד מריר (שלושים גרם): 142 קלוריות, 10 גרם שומן, 6 גרם שומן רווי.
השוני בין סוגי הקקאו
הכל מסתכם בדרך בה השוקולד מיוצר. פולי הקקאו נצלים ונטחנים כדי לייצר תמיסת שוקולד, המכילה גם חמאת קקאו.
שוקולד לאפיה שאינו ממותק היא תמיסת שוקולד שמוצקה ונכבשה.
אבקת קקאו היא חמאת קקאו שהוסרה מתמיסת קקאו ויובשה לאבקת קקאו.
שוקולד מריר הוא עירוב של סוכר, חמאת קקאו, תמיסת קקאו ולפעמים וניל.
שוקולד חלב נעשה על-ידי הוספת חלב או אבקת חלב לנוסחת השוקולד המריר.
שוקולד לבן מכיל סוכר, חמאת קקאו, חלב או אבקת חלב ווניל. הוא אינו מכיל תמיסת שוקולד.
חומרים מתחלבים מוספים בדרך כלל לממתקי השוקולד כדי להעניק להם את המרקם החלק ואת טעמם. שוקולד יקרים יותר מעובדים לאורך זמן רב יותר כדי להעשיר את טעמם.
שוקולד - סם ממכר?
האצטקים ראו בשוקולד מעין סם מלכותי. בני שבט המאיה ראו קשר בין השוקולד לאל הפריון. כיום, שרה מקלכלן שרה "האהבה שלך טובה משוקולד" - גרסא מודרנית לקשר בין השוקולד לאהבה.
העובדות המדעיות מראות כי השוקולד מכיל את הכימיקלים פנילתילמין וסרוטונין, המעודדים את מצב הרוח ומעוררים תשוקה מינית. אכילת שוקולד גורמת לנו להרגיש טוב, ואולי אפילו קצת באופוריה, אך האיכויות המגרות של השוקולד הן יותר תחושה של הנאה בפה מאשר גירוי מיני.

תאריך:  14/02/2008   |   עודכן:  14/02/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסודות המתוקים של השוקולד
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מי לשוקולד אלי
מאיריקו--  |  29/04/08 11:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
ארבעה בני משפחה נפצעו בפיצוץ מיכל גז ביישוב מעון שבדרום הר חברון    פצוע קשה ופצוע בינוני פונו לקבלת טיפול בבית החולים הדסה עין כרם    המקור לפיצוץ: תקלה במערכת הגז
יפעת גדות
הוריד 230 קילוגרם ממשקלו ומתכנן להגיע למשקל של 120 קילו
יפעת גדות
ה-FDA דיווח השבוע על 350 דוחות שהגיעו לידיו על בעיות בריאותיות הקשורות להפרין - תרופה לדילול דם    גורמים רשמיים חושפים כעת כי הארגון מעולם לא פיקח על ייצור התרופה במפעל בסין
יפעת גדות
הספר נכתב בשפה הגרמנית אך הפך לרב מכר בתוך תקופה קצרה כשהוא מתורגם לעברית, אנגלית, רוסית, צרפתית, רומנית ובולגרית    בספר הציג הרצל תוכנית מדינית חסרת תקדים: הקמת מדינה ריבונית לעם היהודי בהסכמת המעצמות של אותה תקופה
יפעת גדות
שטיפת ידיים גם היא דרך פשוטה לעזור במניעת שפעת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il