X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
במסגרת מחקר: רמות הכולסטרול 'הטוב' של המשתתפים שאכלו מהפירות עלו ב-5.2% בממוצע לחץ הדם הסיסטולי (המספר הגבוה בנתוני לחץ הדם) ירד ב-1.5 נקודות בממוצע
▪  ▪  ▪
טעים ומזין [צילום: פלאש 90]
אוכמניות - מאכל אנטי-סרטני
יפעת גדות
במסגרת מחקר מעבדתי - חולדות שקיבלו חומר הנמצא באוכמניות הראו שיעור נמוך של 57% בגידולים טרום סרטניים במעי וירידה בתהליכים דלקתיים
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
קערת דובדבנים - המפתח לבריאות טובה

   יפעת גדות
אוכמניות - נגד ריקבון השיניים

אכילת פירות גרגריים מועילה לבריאות. כך קובע מחקר שתומך במעמד של הפירות הגרגריים כמזון על. המחקר הקטן שנעשה בפינלנד הראה כי אכילת כמות מתונה של פירות מסוג זה עשויה להעלות את רמות הכולסטרול HDL ('הטוב') ולהוריד את לחץ הדם.
לצורך המחקר, גייסו החוקרים 72 גברים ונשים בגיל העמידה עם גורמי סיכון מסויימים למחלות לב - כולל יתר לחץ דם מתון, רמות גבוהות של כולסטרול LDL ('הרע') ורמות נמוכות של כולסטרול HDL.
מחצית מהמשתתפים אכלו שתי מנות, שהסתכמו ב-150 גרם, של פירות גרגריים בכל יום במשך שמונה שבועות. המשתתפים אכלו מגוון של פירות שלמים או בצורה של מחית או מיץ, כולל אוכמניות, גרגרי יער, דומדמניות שחורות, תותים, אוכמניות מסוג chokeberries ופטל.
לאחר שמונה שבועות, רמות הכולסטרול HDL של המשתתפים שאכלו מהפירות עלו ב-5.2% בממוצע, ולחץ הדם הסיסטולי (המספר הגבוה בנתוני לחץ הדם) ירד ב-1.5 נקודות בממוצע. אך הירידה המשמעותית ביותר נראתה אצל אלו שסבלו מלחץ הדם הגבוה ביותר בתחילת המחקר. לא זוהה שינוי בלחץ הדם הדיאסטולי (המספר הנמוך יותר). אכילת הפירות גם לא השפיעה על משקל הגוף.
עשירים בפוליפנולים
פירות וירקות עשירים בחומרים נוגדי חמצון, אך פירות גרגריים מכילים רמות גבוהות במיוחד של חומרים נוגדי חמצון המוכרים כפוליפנולים.
החוקרים מעריכים כי המשתתפים במחקר שאכלו את הפירות כמות פוליפנולים גבוהה פי שלושה מזו שלא אכלו פירות מסוג זה ורמות גבוהות יותר של פוליפנולים היו בדמם.
מזונות אחרים העשירים בפוליפנולים כוללים שוקולד, תה ויין אדום, שגם הם נמצאו קשורים להורדת הסיכון למחלות לב.
ממצאי המחקר פורסמו בגיליון פברואר של העיתון האמריקני לתזונה רפואית.

תאריך:  19/02/2008   |   עודכן:  19/02/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
מחקר קטן גילה כי שתיית מיץ דובדבנים חיזקה את שרירי הזרוע והפחיתה את הכאבים לאחר התעמלות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il