X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
קרפצ'יו נדיב, פילה בקר עסיסי, טי-בון במשקל 600 גרם ונקניקיה חרפרפה אחת, עם שם ששובר את השיניים (Boerwars) רועי שטיינברג מקים עזרת גברים בבלק סטיר ההרצליינית
▪  ▪  ▪
[צילום: בלק סטיר הרצליה]

אתמול החלטנו, אבא ואני, לצאת לארוחה על טהרת המין הגברי. אני והוא סוליקו, נטולי עזרת נשים. "מה נאכל?", שאלנו אחד את השני. "בשר!!", הייתה התשובה הכמעט-אינסטינקטיבית של שנינו בקול רם ומתוזמר טלפתית. עוד כמה דקות של לבט קטן וחיכוך דעה על מקום היעד לביצוע זממנו, ואנחנו בדרכנו ל"בלק סטיר" ברחוב יוחנן הסנדלר 3 בהרצליה פיתוח. גם רשת בינלאומית מוכרת וידועה, גם קרוב לבית, גם נטול בעיות חניה.
"בלק סטיר" הוא מקום של בשר. זהו גריל האוס דרום אפריקני המתמחה ביישון, חיתוך והכנת בשרים בצורה ייחודית. סוד המסעדה מבוסס על צליית הבשרים המיושנים תוך משיחתם בסוגים שונים של רטבים מעניינים במהלך ההכנה, מה שיוצר מעטה מזוגג ופריך על הבשר. המקום עצמו מעוצב בפשטות, שילוב של פונדק דרכים ספון עץ ואווירה משוחררת וביתית. השירות מנומס מאד, משתדל וחברי.
כשהגענו המקום היה בתפוסה מלאה. רחש המסעדה ונקישות הסכו"ם רמזו על תנועת אכילה ערה. תפסנו את מקומנו חיש קל והזמנו כמה מנות ראשונות. הראשונה בהן הייתה נקניקיית Boerwars (ברווארס), שמי שיצליח לבטא את שמה מבלי לגמגם, יקבל ממני סופ"ש זוגי לבחירתו בכל נקודה בעולם. הנקניקיה שחמחמה, ארוכה, דקה וחרפרפה קלות, במילוי בשר בקר נגיס וצ'אנקי ובתוספת שומן כבש לארומה, חמה עד כדי צריבה וטעימה עד מאד (39 שקל). היא הגיעה עם סלט קולסלאו (כרוב וגזר במיונז) שהיווה תוספת נחמדה. אנחנו, כמובן, התרכזנו בעיקר בנקניקיה. עוד ראשונה הייתה קרפצ'יו בקר (44 שקל). כאן מגישים אותו מנתחי פילה בקר ומתבלים בחומץ בלסמי, עלי רוקט, שום קונפי ופרמזן. הבשר היה טעים, נדיב בכמות ואיכותי. הדבר היחיד שהעיב קלות על שלמות החוויה הייתה העובדה שלא הוגשו עמו טוסטונים פריכים וכל כך נחוצים (למי שמעוניין, יש אפשרות להזמין פוקצ'ה מהתפריט ב-21 שקל). המשכנו עם סלט ירוק, שהוזמן למען הגזרה הבריאה (39 שקל). עלעליו המגוונים היו פריכים וטריים, כמה עגבניות שרי פוזרו מעל, שקדים קלויים לתוספת טעם ופריכות, פרוסות תפוח ירקרק וחמצמץ וכמובן ויניגרט חרדל ותפוזים כמלבוש הולם, חמוץ ומתקתק.
הגענו למנה העיקרית. אבא החליט שהוא בקטע של "לף בלונד" לליווי הבשר, אני חשקתי בקוקה קולה קרה כקרח, שהוכיחה פעם נוספת עד כמה היא ממכרת ואדירה. הוא לקח פילה בקר במשקל 300 גרם (109 שקל). אני שעיתי להמלצת המלצרית החמודה והזמנתי סטייק טי-בון - שנקרא כך על שום צורת העצם המחלקת אותו לשני נתחים: פילה מצדו האחד וסינטה מצדו השני - במשקל 600 גרמים (109 שקל). הסטייקים הגיעו, עדיין רוחשים, כמעט צועקים, על פלטות ברזל לוהטות ומלבניות, בתוספת תפוח אדמה אפוי ושמנת חמוצה לבקשתנו (יש גם צ'יפס ושעועית ירוקה, למי שבעניין) ושבבי בצל מטוגן פריכים וכיפיים. שני הסטייקים היו מוכנים בדיוק כמו שצריך, במידת עשייה מידיום. הבשר היה רך, טעים ומתקתק, תודות לרוטב הברביקיו הייחודי של המקום שנמשח עליו במהלך הצלייה.
לקינוח זרמנו עם הדקדנס והלכנו על סופלה שוקולד חמים, שלווה לבקשתנו בכדור סורבה פסיפלורה (במקום גלידת וניל), וקינוח חדש במסעדה - עוגת גלידת שוקולד ושערות חלבה. מושחת, מתוק ודורש שינה עמוקה (כל אחד ב-32 שקל).
במקום קיימת אפשרות לערוך אירועים בחדר פרטי עד (50 איש) ובחלל המסעדה לפי דרישה. כמו כן, ניתן להזמין בשרים מיושנים מסוגים שונים להכנה בבית (או על אי תנועה, במקרה הצורך).

* הכותב היה אורח המקום.
Black Steer - יוחנן הסנדלר 3 א.ת. הרצליה פיתוח הרצליה, 09-9557464
תאריך:  18/03/2008   |   עודכן:  18/03/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בורא פרי הרפת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מורה נבוכים
מאיריקו  |  19/03/08 10:20
2
kosher? ל"ת
yael hannah  |  23/03/08 19:52
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור מרום
מסכמת שנת שיא, ומציגה לדבריה את שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בשוק הסלולרי הישראלי    הרווח הנקי של החברה גדל ב-56%    מספר המנויים שלה עלה במהלך השנה ב-189,000 ל-3.073 מיליון
מירב יזרסקי
מירב יזרסקי פותחת כפתור במכנסיים והולכת לבקר חבר שלה, אדון מקס ברנר, בהיכל השוקולד המתוק שלו ברמת החי"ל    את הקשר הם הידקו עם כל סוגי השוקולד האפשריים, בכל מצבי הצבירה החוקיים
איציק וולף
קנצלר גרמניה, אנגלה מרקל, התקבלה בטקס רשמי במשכן הכנסת    בפני הורי החיילים החטופים הבטיחה לפעול ככל שתוכל לשחרורם מידי שוביהם
יפעת גדות
רוסיה מתנגדת לפריסת טילי הגנה של ארה"ב במרכז אירופה    קונדוליזה רייס: מסמך מסגרת אסטרטגי יכלול נושאים כצמצום החימוש
מערכת PCאון
שוב שכחתם איפה שמתם את הטלפון הסלולרי שלכם, בדיוק כשמישהו מתקשר? הנה פתרון טוב לא רק לכם, אלא גם למי שסתם עצלן: ה-XLink יאפשר לכם לענות לכל טלפון מכל טלפון. רוצים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il