קריאה והבנה של עובדות תזונתיות על מוצרי מזון יכולה לעזור לכם לשמור על תזונה מאוזנת המכילה כמויות בריאות של שומן וקלוריות.
הנה קווים מנחים שיעזרו לכם לפרש את הכתוב על תוויות המזון, מטעם האקדמיה האמריקנית לרפואת משפחה:
- שימו לב לגודל המנה - בדרך כלל השורה הראשונה שעל התווית. גודל המנה הוא הערכה של היצרן לגבי הכמות שאדם אוכל בפעם אחת. אם אתם אוכלים יותר מהמנה המומלצת, ודאו להעלות את הערכים האחרים שעל התווית בהתאם.
- הערך של האחוז היומי מראה, לגבי כל מרכיב, כמה מהכמות המומלצת של המרכיב אתם מקבלים בכל מנה.
- הגבילו מזונות עם כמויות לא בריאות של שומן רווי, שומני טרנס וכולסטרול.
- העדיפו מזונות עם סיבים, ויטמינים ומינרלים בריאים.