בן יהודה. צהריים. שמש חורפית חמה במיוחד. הכל נעים ורגוע. אני ואחותי נכנסות לליברה לארוחת צהריים עסקית מבית היוצר של השפית מיקה שרון, מלכת הפיוז'ן הישראלי (בדימ.) (היא עדיין מלכה, כן? פשוט ירדה מהפיוז'ן). למען הסר ספק, זאת ממש לא הפעם הראשונה שלנו במקום. יצא לי לשבת בליברה כבר כמה וכמה פעמים בערב, אבל זו הפעם הראשונה שאני מגיעה בשעות הצהריים. וצ'מעו, אני מוכנה לחתום אבטלה כדי לשרוץ תחת השמשיה שלה לעתים יותר תכופות בחלק המואר של היממה.
העיצוב במסעדה מזמין. רהיטי עץ, עיצוב אקלקטי אך מגניב שכולל נברשות מעוצבות שנבחרו בקפידה, יצירות אמנות לא שגרתיות וגם בחורה אחת, שהתחפשה לטווס לכבוד פורים (אבל היא לא חלק קבוע מהתפאורה במקום, אז אל תצפו למצוא אותה שם בעתיד).
עסקיות הצהריים בליברה כוללות מנה ראשונה לבחירה מתוך שלוש ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. בראשונות אפשר ללכת על אדממה (פולי סויה חלוטים), סלט עלים ירוקים קטן או מרק היום, שמשתנה מדי יום. כשאנחנו הגענו, הצעת היום הייתה מרק אפונה ופטריות, אבל אנחנו בחרנו דווקא ללעלע חסה בצוותא (בחירה שהתגלתה כנבונה, משום שהיא אפשרה לנו לאכול את הקינוח עם מצפון נקי).
התלבטנו ארוכות בין המנות שמוצעות במסגרת העסקית. אני יכולה גם לספר שמעדות ראייה (מישהי בשולחן ליד הזמינה), מג'דרה של אורז אודם ועדשים שחורות עם ירקות אפויים בתנור נראתה פשוט נפלא וגם הומלצה על-ידי המלצרית, אבל אני החלטתי לכפור בהמלצה (זה דווקא טוב, כך יש למה לחזור). בסופן של ההתלבטויות, בחרנו להזמין פילה סלמון צלוי עם סלט חם של תפוחי אדמה ואפונה (62 שקל) ופתאי ירקות ואטריות אורז דקיקות עם חזה עוף (56 שקל). אני גם התפנקתי לי בכוס קולומביה קרסט קברנה (30 שקל). שתי המנות שהגיעו היו תאווה לעיניים וגם לחיך. הסלמון היה עסיסי ובשרני, והפתאי אף הוא נהדר. הדגש בליברה, על שימוש בחומרי גלם טריים ורמת עשייה גבוהה, הורגש בשתי המנות הללו.
למרות שהמקום עשוי להצטייר במבט ראשון כבית קפה (בעיקר בשל פינת הקינוחים המזמינה שבכניסה), מדובר בבית אוכל לכל דבר ועיקר, וידה המכוונת של מיקה מורגשת היטב. פינת הקינוחים הפתיינית אכן קרצה לנו ופלירטטה במבטים נלוזים, כך שלא יכולנו לסרב לטארט האגסים המקסים שישב על שידת העץ היפה, שהיה טעים, מתקתק ועתיר שקדים (28 שקל). אחותי בחרה במנה מושחתת-משהו: סאנדיי ליברה (36 שקל). מדובר בבראוני חם, המוגש יחד עם גלידת קרמל ואגוזים, אגס מבושל ביין וקינמון, קצפת טרייה ורוטב שוקולד-נוגט. מדהים כמה שזה טעים ועדיף לא לחשוב בכלל על כמה שזה משמין. איזה מזל שאכלנו סלט עלים כמנה ראשונה.