X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
[צילום: יח"צ]
מתכונים קלילים וכשרים לפסח
אתם יכולים להתחיל במרק סלק, מלווים בלחמניות לפסח, ולאחר מכן לעבור לכרעיים עוף או שיפודי חזה עוף לאלה שאוהבים מתוק, ניתן לקנח בעוגת מוס שוקולד או עוגיגיות קוקוס ושוקולד

פסח הגיע ומדי יום בחול המועד אתם מתכננים להזמין עליכם אורחים הביתה. בא לכם להכין להם משהו קצת שונה ממה שהינכם נוהגים להכין בדרך-כלל, במיוחד בחג כמו פסח, בו חצי מהמתכונים שאתם מכירים אינם מתאימים.
כדי להקל עליכם, הבאנו עבורכם שבעה מתכונים, כשרים לפסח, הכוללים: מרקים, עוגות מתוקות ומתכוני עוף.
בתיאבון.

מרק סלק

  • דיאטה קלאב מסבירה כיצד מכינים מרק סלק
החומרים:
1/2 ק"ג סלק, מקולף ומגורר
2 גזרים מקולפים ומגוררים
1 תפוח אדמה מקולף ומגורר
7 כוסות מים
2 עגבניות קצוצות
בצל ירוק קצוץ
1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות דקות
3 ניצני ציפורן
1 כף מיץ לימון
1.5 כפיות מלח
שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
מרתיחים את הסלקים, הגזרים ותפוח האדמה בסיר עם מים. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 דקות בסיר מכוסה. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, הציפורן, העגבניות, הבצל הירוק והסלרי. מתבלים במלח (אפשר להוסיף 1 כף אבקת מרק) ומבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך הירקות. מגישים חם עם שמיר קצוץ.

עוגת מוס שוקולד

  • השף קונדיטור שי חנוך, של רשת הקונדיטוריות אינגליש קייק, מציע מתכון להכנת קינוח - עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן)
העוגה מתאימה גם לחולי צאליאק.
החומרים
350 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה/מרגרינה
200 גרם חלבונים
80 גרם סוכר
100 גרם חלמונים
80 גרם סוכר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 כפית אבקת קפה נמס
50 מ"ל ברנדי משובח
לציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
250 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. "בבין מרי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
2. מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
3. מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
4. את המוס שהתקבל מחלקים ל-2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
5. בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
6. על גבי תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל-170 מעלות, למשך 12 דקות.
7. מוציאים מהתנור ומצננים כ-30 דקות.
8. בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
9. מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
10. ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
11. יוצקים על גבי שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
12. מרתיחים חצי מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
13. לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.

כרעיים עוף ממולאים

  • חצר כנרת בקיבוץ כנרת, ממליצים על מתכון להכנת כרעיים ממולאים, המוגשים על רוטב תמרים.
(המרכיבים ל-10 סועדים)
חומרים למילוי
100 גרם משמש יבש
100 גרם תמרים יבשים
100 גרם אגוזים שבורים
50 גרם סילאן
200 גרם חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון
לתיבול: מלח ופלפל לבן
רוטב
חצי ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
100 גרם פלפל ירוק ואדום
100 גרם סילאן (3 כפות גדושות)
תיבול: צ'ילי
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את חומרי המילוי
2. ממלאים את הכרעיים עם המילוי בשק זילוף
3. צולים את השוקיים בתנור עם מעט שמן בחום גבוה עד להשחמה ועוד 30 דקות בחום בינוני
4. את הכרעיים פורסים ומניחים על הרוטב החם.
(מומלץ להגיש עם מחית תפוחי אדמה)

גפילטע פיש מזרח אירופאי

השף שאול בן-אדרת מציע מתכון לגפילטע פיש מזרח אירופאי
מרכיבים
1 ק"ג קרפיון - בשר נקי טחון
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס גזר מגורד
1/2 כוס תערובת פטרוזיליה וכוסברא
1/2 כוס בצל אדום קצוץ
4 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
לטחון את כל מרכיבי המלית במעבד מזון
ליצור קציצות ולבשל כחצי שעה בציר דגים על אש נמוכה ולקרר
להגיש עם חזרת חריפה ולקשט עם פילה גזר מבושל

לחמניות לפסח

  • דיאטה קלאב מציגה מתכון קליל ללחמניות לפסח.
החומרים הדרושים
1.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1.5 כוס קמח מצה
4 ביצים
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מרתיחים את המים עם השמן, המלח והפלפל.
2. כאשר המים רותחים מוסיפים את קמח המצה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
3. טורפים את הביצים ומוסיפים אחת אחת.
4. מקררים.
5. יוצרים לחמניות קטנות ומוארכות (בערך 15 לחמניות).
6. אופים בתנור בחום בינוני כחצי שעה.
  • 1 לחמנייה = 2 פרוסות לחם קל

עוגיגיות קוקוס ושוקולד

  • השף קונדיטור שי חנוך של רשת הקונדיטוריות אינגליש קייק, מציע מתכון קל להכנת עוגיגיות קוקוס ושוקולד.
"עוגיגיות" כביטוי לעוגה הנאפית בתבנית ונחתכת לריבועי עוגיות לאחר האפייה. את העוגיות שומרים בכלי אטום בקירור, כך שהם נשמרות לאורך זמן. יש להשתמש בתבנית אפיה בגודל 25X25 ס"מ, מרופדת בנייר פרגמנט (אפייה).
חומרים לעוגה
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
80 גרם קוקוס
100 גרם קמח שקדים (שקד טחון מולבן)
50 גרם קמח תפוח אדמה
20 גרם קקאו
5 גרם אבקת אפיה (כשל"פ)
2 ביצים טרופות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
50 מ"ל חלב
לעיטור
קוקוס לבן טחון (שבבי קוקוס)
אופן ההכנה
1. את החמאה ממיסים במיקרוגל ומוסיפים פנימה תוך כדי בחישה: סוכר, קוקוס, שקדים, קקאו, קמח תפוח אדמה, קמח שקד ואבקת אפיה.
2. מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים לבצק אחיד.
3. משטחים על גבי התבנית ומחליקים את התערובת לשכבה אחידה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20 דקות.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי.
5. בסיר כפול, על אמבט מים חמים, ממיסים את השוקולד והחמאה. לאחר ההמסה מסירים ומוסיפים את הסוכר והחלב. בוחשים היטב. כאשר העוגה מוכנה, מורחים את הציפוי וזורים מעל את שבבי הקוקוס. מצננים כ-30 דקות, חותכים לקוביות ומעבירים לכלי אחסון.

שיפודי חזה עוף

  • חצר כנרת בקיבוץ כנרת ממליצים על מתכון להכנת שיפודי חזה עוף.
חומרים:
1.5 ק"ג חזה עוף פרוס לפרוסות דקות
חצי ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
80 גרם (3 כפות) סילאן
לתיבול: צ'ילי, מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
1. משפדים את חזה העוף על שיפוד
2. צולים את השיפודים על גריל פחמים
3. לרוטב החום מוסיפים את הסילאן והתבלינים
4. יוצקים את הרוטב על השיפודים

תאריך:  19/04/2008   |   עודכן:  20/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איריס דור-און
עיתון רוסי דיווח כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין התגרש מאשתו, ומתכנן להינשא לצעירה בת 24    למחרת הושעתה פעילותו של העיתון "מסיבות כלכליות"
יואב יצחק
שתי מכוניות תופת ושריונית הופעלו בפיגוע    נכשל ניסיון לחטיפת חיילים ואזרחים    ארבעה חמושים נהרגו    אלוף גלנט: הפיגוע בכרם שלום - הגדול ביותר מאז ההינתקות
יהונתן דחוח-הלוי
חמאס ומצרים העבירו לישראל הצעות חדשות להסדרת פתיחתו מחדש של מעבר רפיח    מחמוד אל-זהאר, מבכירי חמאס, רומז כי חמאס ומצרים יפתחו את המעבר באופן חד-צדדי אם ישראל תתנגד להצעות החדשות
נמרוד הלפרן
פיירקאסט הוקם על-ידי פרופ' אורן עציוני    העסקה מוערכת ב-115 מיליון דולר
יואב יצחק
קרטר נפגש בדמשק עם הנשיאט אסד    לאחר מכן נפגש עם חאלד משעל, למרות מחאת ישראל    דובר החמאס: החייל שליט לא יראה אור יום אלא לאחר שחרור האסירים הפלשתינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il