מחקר שוק שנערך על-ידי אתר המסעדות הישראלי המוביל 2eat בקרב הסושיות בישראל קובע שלמרות המחסור באורז ועליית מחירי חומרי הגלם וצריכת האורז המוגברת במסעדות אלה, רק 2% מהסושיות העלו מחירים.
נעם שקד, מנכ"ל אתר המסעדות הישראלי 2eat, מציין שישראל הינה מעצמת סושי! והינה במקום השלישי בעולם במספר הסושיות פר נפש.
במקום הראשון בעולם - יפן, במקום השני - ארה"ב וישראל, כאמור, במקום השלישי!
בישראל פועלות כ-240 מסעדות סושי, כשבאזור תל אביב פועלות כ-100 מסעדות סושי, מתוכן כ-62 מסעדות יפניות או מסעדות המתמחות אך ורק בסושי, כ-25 סושיות המתמחות בסושי מהיר וטייק אווי ועוד כ-13 מסעדות שהסושי מהווה חלק גדול מתפריט המסעדה.
חשוב לציין, שזה המקום היחידי בעולם שבו גם יש סושיות כשרות וכ-20% מתוך הסושיות בתל אביב הינן כשרות למהדרין.
נעם שקד מציין, שבתל אביב פועלות בסה"כ כ-1,100 מסעדות והסושיות מהוות כבר כ-12% מכלל המסעדות בעיר וזהו תחום המסעדות המתמחות הנמצא בצמיחה הגדולה ביותר בעיר תל אביב, וההערכה היא ש-1 מכל 10 תושבי תל אביב אוכל לפחות פעם בחודש במסעדת סושי או בסושייה או מזמין סושי בטייק אווי.
הסושי בישראל - נתוני מספרים: - היקף השוק בישראל-כ-15 מיליון ש"ח.
- מחיר מנה ממוצעת במסעדת סושי עממית - 39 ש"ח.
- מחיר מנה ממוצעת במסעדה יפנית - 90 ש"ח.
- שיעור מסעדות הסושי הכשרות בת"א - 20%.
- מספר עיגולי הסושי שמכינים ביום בממוצע - 130,000.
- מספר מנות סושי שמגישים במסעדה ממוצעת ביום - 200.
- מספר החתיכות הממוצע במנה - 6.