X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
למרות מגמה של ירידה במספר הכולל של אירועים אנטישמיים בכמה ארצות מפתח ניכרת עלייה ברורה במספר התקיפות החמורות רוב רובה של האלימות האנטישמית אירעה בארצות מערב אירופה ובמרכזה, שם הנוכחות הגדלה של מיליוני מהגרים בהם כ-20 מיליון מוסלמים
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

63 שנה אחרי השואה והאנטישמיות עדיין רחוקה מלשקוע. אירועים אנטישמיים מתרחשים במדינות רבות באירופה, אך גם בארצות הברית ואוסטרליה.
למרות שניתן לזהות ירידה במספר הכולל, בכמה ארצות מפתח קיימת עלייה במספר התקיפות החמורות.
בשנת 2007 ניכרה מגמה כפולה: הייתה ירידה מעודדת במספרם הכולל של אירועים מכל הסוגים, אלימים, מילוליים וחזותיים, כמו למשל בצרפת, בבלגיה, בגרמניה, בדרום אפריקה, בבריטניה ובארצות-הברית.
לעומת זאת, הייתה עלייה במקרי התקיפה החמורים (שמעורבים בהם שימוש בנשק, הצתה וכוונה להרוג). ירידה ניכרה גם במקרי האלימות מן הסוג החמור פחות (אלימות וונדליזם) ובמיוחד בפגיעה במרכזים קהילתיים ובבתי ספר ברחבי העולם, אך לעומת זאת נרשמה עלייה חדה בחילול בתי קברות, אנדרטות ומפעלי הנצחה.
להלן כמה נתונים:
  • בסך הכול נרשמו על-ידי המכון 632 מקרי אלימות בכלל, המהווים עלייה של 6.6% בהשוואה לשנת 2006. הפגיעה במוסדות יהודיים ירדה מ-94 ל-62, ומספר מקרי החילול עלה מ-91 ל-141.
  • בתוך 632 מקרי האלימות היו 57 מקרים של תקיפות חמורות, פי שלושה ממספרם בשנת 2006 (19 מקרים).
  • בצרפת נרשמה ירידה מ-97 אירועי אלימות מן הסוג החמור פחות ל-47, אבל מספרם של מקרי התקיפה החמורים עלה מ-2 ל-8. התופעה של עלייה באירועים האלימים במיוחד ניכרה גם באוסטרליה ובאוקראינה. לעומת רוסיה שבה נשמרה יציבות, הייתה בגרמניה, בקנדה ובבריטניה עלייה משמעותית בשתי הקטגוריות:
- בגרמניה עלה מספר האירועים הפחות חמורים מ-38 ל-67 (וזה חוץ מחילול של עשרות בתי קברות בשנה), ו-10 מקרים אלימים במיוחד לעומת 0 קודם לכן.
- בבריטניה ובקנדה הייתה עלייה מתונה באירועים החמורים פחות, אך עלייה באלימים במיוחד מ-2 ל-15 בבריטניה ומ-0 ל-5 בקנדה.
- בארצות-הברית חלה ירידה במספר הכולל של אירועים מכל הסוגים ב-6% וירידה במספר ההטרדות, ולעומת זאת עלייה במקרי הוונדליזם. הליגה נגד השמצה רשמה 93 מקרי ונדליזם ו-48 תקיפות של אנשים.
ייתכן שהירידה בסך כל המקרים במספר ארצות מפתח היא תוצאה של מחוייבות גוברת של ממשלות וגופים בינלאומיים להיאבק באנטישמיות ובמיוחד בזו האלימה, ושל שיתוף פעולה הדוק יותר בין הקהילות היהודיות לבין גופי אכיפה ושמירה על זכויות האדם ומערכת החוק והמשפט. ייתכן גם שהחשש מהתלקחות אירועי רחוב, שבהם ייפגעו לא רק יהודים, מניע את הממשלות לפעול יותר נגד תופעות האנטישמיות.
המחויבות ניכרת במיוחד בארצות המערביות כמו קנדה, בריטניה, ארצות-הברית ואוסטרליה, אך לא ברוסיה ובאוקראינה. יש לציין עוד שהייתה עלייה בפגיעה ביהודים הבולטים בלבושם ושרוב היהודים הנפגעים זוהו כיהודים שהיו בדרכם למוסדות יהודיים או ביציאתם.
בשנת 2007 לא היו אירועים חריגים במזרח התיכון ולפיכך יש לחפש סיבות אחרות לעלייה באלימות הקשה: אנו רואים מתאם בין פשיעה גוברת בכלל, ומתחים חברתיים וכלכליים פנימיים בארצות שונות ובין עלייה ברמת האיסלאמופוביה, לבין עלייה בפגיעה ביהודים. רוב רובה של האלימות האנטישמית אירעה בארצות מערב אירופה ובמרכזה, שם הנוכחות הגדלה של מיליוני מהגרים וצאצאיהם, בהם כ-20 מיליון מוסלמים, מהווה מקור לתסיסה ולחיכוך.
לסיום: הביטויים הקשים נגד ישראל והיהודים התומכים בה מכילים יותר ויותר נימות אנטישמיות, ולאחרונה גוברת ההכרה בכך אצל גופים בינלאומיים.

תאריך:  30/04/2008   |   עודכן:  30/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יהודים! עדיין לא רצויים!
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
כדאי לצרף נתונים על ישראל
מד' ליונה עיוורת  |  30/04/08 11:41
2
מאמר אנטישמי מאת יעל משאלי
אייל.ב  |  30/04/08 16:36
3
אנטישמיות בהודו 2008
שוקי2000  |  30/04/08 16:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור מרום
התעשיינים קובעים כי "התעשיה הישראלית נכנעת לשער הדולר"    ברבעון הראשון של השנה דיווחו התעשיינים על נסיגה חדה בייצוא התעשייתי    40% מהיצואנים רשמו ירידה - ורק 28% דיווחו על עלייה    לראשונה מזה 4 שנים דיווחו התעשיינים על נסיגה חדה גם במכירות לשוק המקומי ובתפוקה    אומרים כי רק פעולות "נמרצות ואמיצות" של הממשלה יכולות להביא לשינוי המגמה
איציק וולף
מחקר ראשוני מצביע על מגמה מדאיגה    ניצולי שואה תושבי שדרות ועוטף עזה שבים לנוראות המלחמה בשל אימת ירי הקסאמים
איציק וולף
פרשן סורי המקורב לבשאר אסד מבהיר כי גם במסגרת הסכם שלום עם ישראל לא מתכוונת סוריה לנתק את קשריה עם אירן ועם ארגון חיזבאללה
יפעת גדות
"פתחו את הארנקים שלכם עכשיו, אל תדאגו לאנדרטאות, ישאר לכם הרבה מאד למצבות זכרון כשהניצולים כבר לא יהיו פה"    כיום ישנם כ-500,000 ניצולי שואה בכל העולם, כמחציתם בישראל - עשרות אלפים מהם עניים
יפעת גדות
במסגרת מחקר: ניתוח של דגימות עור הראה כי למשתתפים שאכלו רסק עגבניות הייתה הגנה גבוהה יותר מכוויות שמש ורמות גבוהות של מולקולה המעניקה לעור את המבנה שלו ושומרת על יציבותו
רשימות נוספות
סרטי הרשות השנייה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה  /  אלונה אריאלי-להב
צה"ל מצדיע ללוחמי גטו ורשה  /  איציק וולף
הנכסים שהועברו לחברה לאיתור נכסי השואה: 700 מלש"ח  /  דרור מרום
מחנה-מוות מול עיר שוקקת-חיים  /  ראובן לייב
שואת הנשים היהודיות  /  רוני אלוני סדובניק
די לשואה  /  יואב עציון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il