X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
השימוש בתרופות רבות מדי עלול לגרום לתופעות לוואי רציניות, אינטראקציות בין תרופות שונות, חוסר נוחות, בלבול והוצאה כספית
▪  ▪  ▪
מה לקחנו היום? [צילום: פלאש 90]
אוכל במקום תרופות?
יפעת גדות
חוקרים מדווחים - הקפאין יגן עלינו מפני טרשת נפוצה, התה ימנע התפתחות גידולים סרטניים והדובדבנים גם הם ימנעו מחלות - אפשר לוותר על התרופות
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
יצרני התרופות מוכרים לנו 'לוקשים'

   יפעת גדות
טעויות מסוכנות בתרופות - כיצד ניתן למנוע?

מאחר ורבים מאיתנו חיים שנים רבות יותר עם מצבים כרוניים, השימוש בתרופות מרובות באותו זמן - polypharmacy - הופך שכיח יותר ויותר. וכך גם הבעיות שטיפול בתרופות מרובות עלול לגרום.
קווים מנחים - המבוססים על ראיות - עוזרים לרופאים ולחולים להתנהל טוב יותר עם סוגים רבים של מחלות שכיחות, כמו אסטמה, סוכרת ויתר לחץ דם. לרוע המזל, השמירה על הנחיות אלו מסתכמת בדרך כלל ברשימה ארוכה מאד של תרופות.
בנוסף, ישנן תרופות המיועדות לטפל, להקל או להפחית מגוון תסמינים. הוסיפו לאלו את הוויטמינים, תוספות תזונתיות ותרופות משלימות ואלטרנטיביות שאנשים רבים בוחרים לקחת, והבעיה מחריפה עוד יותר.
השימוש בתרופות רבות מדי עלול לגרום לתופעות לוואי רציניות, אינטראקציות בין תרופות שונות, חוסר נוחות, בלבול והוצאה כספית. נושאים אלו הופכים מסובכים עוד יותר עם כל תרופה נוספת.
ילדים וקשישים רגישים במיוחד לסיכונים אלו. מספר קווים מנחים ממליצים לאנשים מעל גיל 65 שלא לקחת יותר משש תרופות. המספר שש אינו מספר קסם אלא שהמטרה היא להקטין למינימום ככל שניתן את מספר התרופות.
יחד עם הרופא, מומלץ לשקול בזהירות את הסיכונים והיתרונות של כל חומר שאתם משתמשים בו - בין אם מדובר בחומר טבעי ובין אם לא, בין אם מדובר בטיפול קונוונציונלי ובין אם באלטרנטיבי, בתרופות תחת מרשם או ללא מרשם.
הנה מספר נושאים שרצוי לשקול:
אלו מהתרופות שאני לוקח הכרחיות?
ישנן תרופות רבות שהן הכרחיות לטיפול במחלות או להארכת חיים. מספר דוגמאות כוללות טיפולים במחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם, או דיכאון קשה. ישנם גם תסמינים יומיומיים הקשורים למצבים אלו ולא תמיד המוצרים הללו תורמים להרגשה טובה יותר (לפעמים הם עלולים להחריף את ההרגשה). הרשימה יכולה להיות קצרה או ארוכה למדי ושונה כמובן מאדם לאדם, אך הרעיון הוא לזהות ולשלוט במצבים שעלולים לגרום למחלות רציניות או מוות.
אלו מהתרופות עוזרות לי למנוע מחלות רציניות בהמשך החיים?
אלו כוללות שימוש בחומרים כמו סידן במטרה לשמור על צפיפות עצם ואספירין במטרה למנוע התקפי לב או שבץ בעתיד. ישנם חומרים מזינים וטיפולים אלטרנטיביים רבים בקטגוריה זו, רבים מהם מתיימרים לספק יתרונות מרובים. ויטמינים, חומרים נוגדי חמצון, ושמן דגים הן דוגמאות חלקיות.
יש לציין כי חלק מתרופות אלו עומדות בקטגוריה "הכרחי" לאנשים שכבר סובלים מהמצב (או המצבים) אותו הם אמורים למנוע. בקטגוריה של רפואה מונעת רצוי אולי לשקול את ההוכחות ליעילות המוצר מול החשיבות של מניעת הבעיה הספציפית שאתם רוצים למנוע.
אלו מהתרופות הן "בחירה"?
תרופות של בחירה מיועדות לשפר את איכות החיים. תחת הגדרה זו, אפשר לכלול כל מה שאינו גורם לסכנת חיים. הרשימה היא ארוכה וכוללת מצבים כמו כאב, קדחת השחת, דלקת הקיבה, בעיות במעי או בשלפוחית השתן, דיכאון קל עד מתון, קשיי שינה ובעיות בתפקוד המיני.
לעיתים קרובות, התסמינים חמורים מספיק עד כי אין זה מעשי לשקול את כדאיות הטיפול. לא מפתיע אם כך שקבוצה זו כוללת חלק מהתרופות המופיעות במספר הפרסומות הרב ביותר והן גם הנדרשות ביותר. תרופות אלו מספקות בדרך כלל יתרונות ניתנים לזיהוי, לכן חולים רבים בוחרים לקחת אותן ולסבול מתופעות לוואי רבות יותר, עלויות כספיות גבוהות ורשימה ארוכה יותר של תרופות.
ללא קשר לקטגוריה של התרופות, כדאי להשתמש במספר תרופות קטן ככל האפשר ולהעריך מחדש את השימוש בהן מעת לעת. בהתאם לבריאותכם ולסדר העדיפויות שלכם תוכלו לצמצם את מספרן.

* המידע נלקח מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס.
תאריך:  12/05/2008   |   עודכן:  12/05/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם אתם לוקחים יותר מדי תרופות?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הבעיה שאין תרופות מצילות חיים!
ALC (המקורי)  |  12/05/08 11:00
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
חשש מפרסומות מטעות של תרופות    העלייה בהוצאות על מסעות פרסום הייתה גדולה מן העלייה בהוצאות הכספיות על מחקר ופיתוח תרופות חדשות בעשורים האחרונים    הפרסומות מספקות לעתים קרובות את המידע לגבי הסיכונים של התרופה על-ידי שימוש בקצב דיבור מהיר יותר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il