X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
בית המשפט הורה לוועדת התביעות לשלם ל-1300 ניצולי שואה פיצוי של כ-14 אלף שקלים השופט מודריק: מחדלי וועדת התביעות גרמו לניצולים להפסיד את המענק תביעתם של 550 תובעים נוספים נדחתה בשל התיישנות
▪  ▪  ▪
השופט עודד מודריק
בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה (יום א', 1.6.08) לוועדת התביעות לשלם 14 אלף שקלים לכ-1300 ניצולי שואה. זאת לאחר שפסק כי וועדת התביעות, הגוף המוסמך להגשת תביעות מממשלת גרמניה, התרשל בתפקידו והוביל את קבוצת הניצולים להפסד המענקים להם היו זכאים מממשלת גרמניה. תביעת 550 תובעים נוספים נדחתה על-רקע התיישנות.
מדובר בתביעה שהגישו עמותת "ילדי המלחמה", יהודים יוצאי ברית המועצות לשעבר, באמצעות עוה"ד יורם שפטל ודורון בקרמן, בטענה כי המענק נמנע מהם בשל מעשיה ומחדליה של וועדת התביעות שיוצגה על-ידי עו"ד אופיר בלום ועו"ד יואל לוי.
כאמור, שופט בית משפט המחוזי בתל אביב עודד מודריק קיבל את טענות כ-1300 ניצולים ופסק כי על הוועדה לפצותם בסכום של 14 אלף שקלים. השופט קבע כי הוועדה "נהגה ברשלנות בניצולים והטעתה אותם ובכך גרמה להם להפסיד את הפיצויים המגיעים להם. "הוועדה הניחה לפני ניצולי השואה מצג עובדתי מטעה ומכשיל. בעטיים של מהלכים אלה הוטעו חלק מהם לחשוב שאין סיכון בהגשת בקשה קודם לגיל הפטור וכי תהיה אפשרות להגשת 'בקשה שנייה'".
עוד כתב מודריק כי ניצולי השואה "הגישו את בקשותיהם למענק בנינוחות בלי כל חשש וחשד משום שהסביבה לא השרתה חשד וחשש ולא הציבה אות אזהרה...האחריות ליצירת המצב המטעה מוטלת על ועידת התביעות ושככל הנראה זו פעלה כך כדי לשרת את מה שנראה היה לה כעניינם של רוב הזכאים למענק; היינו כדי להבטיח את המשך הזרמת כספי המענק תוך שימור ההישגים השונים של ועידת התביעות במשאה ומתנה עם שלטונות גרמניה. בעשותה כן פגעה הנתבעת באינטרס של התובעים ולפיכך שיקוליה, גם אם נועדו לשרת רוב גדול מקרב מבקשי המענק, היו שיקולים זרים ופסולים".
בין המחדלים, ציין השופט את העובדה כי הוועדה "לא העמידה לתובעים כלים הולמים לשיקול דעת, בכך נמנע מהם מידע רלוונטי חיוני. היא הייתה צריכה, לכל הפחות, להעמיד לרשות כל מבקש מענק חוברת מידע והדרכה, בשפה שהוא שולט בה, הכוללת את הוראות הממשלה הגרמנית...חוברת המידע צריכה לכלול גם אזהרה על כך שאין ביטחון שקרן הסיוע תמשיך להתקיים לאורך ימים ושנים. זו דרישה מינימאלית".
לדבריו, ניתן היה להפנות כל אחד ממבקשי המענק לשיחת הבהרה עם פקיד מוסמך ומיומן כדי לבאר דברים לאשורם. הוועדה לא עשתה זאת, מכאן "שועידת התביעות יכולה הייתה לצפות באופן אובייקטיבי...וגם צפתה הלכה למעשה,לכך שבהעדר בסיס מידע מתאים יינקטו מבקשי מענק רבים מהלך מוטעה שיסכל את סיכוייהם לזכות במענק". חובת נאמנות וועדת התביעות לתובעים היתה "העמדת מלוא המידע הרלוונטי לרשות מבקש מענק...וועדת התביעות אינה רשאית להסתיר מידע ממבקשי המענק. הגשת בקשה למענק איננה כהימור על שולחן הרולטה שבו רב הנסתר מן הנגלה".
השופט תהה "מה היו אומרים ה"ה הנכבדים ראשיה ונגידיה ומנהליה של ועידת התביעות אילו הציע סוכן ההשקעות (או פקיד הבנק או סוכן הביטוח) הפרטי שלהם להם לנקוט פעולה בלי לצייד אותם בכל המידע הרלוונטי המצוי בידו, אחד שיש במידע כדי להשפיע על נקיטת המהלך ואחד שאין בו כדי להשפיע. זו שאלה רטורית גרידא. מן הראוי שממונם המעט של מבקשי המענק - שרובם ממילא משתכרים אלי צרור נקוב - יהיה חביב על אותם ראשים ונגידם מכובדים שמבקשי המענק תלויים בהם, כממונם שלהם. לי נראה שפרנסי הציבור הללו, התאמצו די הצורך למען הציבור הכללי של מבקשי המענק אך זנחו (לעתים באורח מודע ואפילו מכוון) את האינטרס של התובעים".
בהחלטה פסק השופט כי יש לכלול ברשימת מקבלי הפיצוי גם את אלו שנפטרו מאז שהתובענה הוגשה "יורשיהם יזכו בחלקם היחסי בפיצוי". "לכל אחד מן התובעים נגרם נזק ששוויו הוא כשיעור המענק. התובעים כימתו את סכום הנזק המצרפי של 1915 התובעים ונקבו בכתב התביעה בערכיו השקליים (19,150,000 שקלים). כיון שתביעתם של 550 תובעים נדחתה על הוועדה לשלם לתובעים סך של 1915/1365 (1365 חלקי 1915 ) מסכום התביעה בצירוף ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התובענה ועד ליום התשלום בפועל. הוועדה אף תישא בשכר טירחת עו"ד של התובעים בסכום של 250,000 שקלים ובהוצאות המשפט".
ביהמ"ש המחוזי בתל אביב א 001296/02
רא
עיתונאית | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  01/06/2008   |   עודכן:  01/06/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ועדת התביעות התרשלה כלפי 'ילדי המלחמה'
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מעניין מי העובדים בועדה זו ?
ביזיון  |  1/06/08 21:06
2
להגיש תביעה בארה"ב
ספיר  |  2/06/08 09:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מערכת ONE
מירוץ החימוש לקראת עונת 2008/9 נכנס להילוך גבוה, הסוכנים עובדים שעות נוספות והקבוצות מרכיבות את הסגלים    מבולבלים? צוות ONE עשה סדר
איריס דור-און
הכלב סטאר ששירת ביחידת 'עוקץ' במשך עשר שנים חלה בסרטן    הבעלים שלו, לוחם לשעבר ביחידה אף הוא, אירגן ערב התרמה שייערך בתל אביב למען הטיפולים היקרים הנדרשים לסטאר
איציק וולף
עמותת אומ"ץ דורשת מן היועץ המשפטי לממשלה וממבקר המדינה שלא להתעלם מהאיום ששלח היועץ האסטרטגי של ראש הממשלה לעבר יו"ר העבודה ברק    עוד בפנייה: דרישה לחקור האם באיום של זילברשטיין לעבר ברק יש חשד לסחיטה באיומים
מערכת PCאון
היום, אפשר להשכיר כל דבר באינטרנט, והאתר המוזר של היום אפילו מציע גרמנים להשכרה. אם אתם ממש חייבים גרמני או גרמניה, למה לא להשכיר אותם? זה בודאי עדיף מלרכוש אחד בכסף מלא...
גלית יצחק
אוכלוסיית ירושלים גדלה ב-13,000 תושבים    במהלך כל השבוע, החל מהערב, העיר ירושלים חוגגת במגוון אירועים את יום ירושלים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il