X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות
ניסויים גילו כי שום כתוש טרי יציב יותר ושומר על רמות אליצין - המרכיב האחראי לתכונות הבריאות של השום - גבוהות לעומת הגרסאות המשומרות שיטת אחסון בשמן צמחי גזלה מהשום את האליצין בתוך מספר שעות בלבד
▪  ▪  ▪
[תוספת טריה ובריאה]
הרמב"ם [הנהגת הבריאות]
"הבצלים והשומים... כל אלו מאכלים רעים הם. אין ראוי לאדם לאכול מאלו אלא מעט עד מאד".

בצל ושום למניעת סרטן
יפעת גדות
חוקרים גילו כי אנשים שהתזונה שלהם עשירה בבצל ובשום נמצאים בסיכון נמוך באופן משמעותי למספר סוגים של סרטן מאלו הנמנעים מהם
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
שום - על שום מה?

בפעם הבאה שאתם מזמינים את המנה האיטלקית האהובה עליכם, ותרו על תבלין השום בבקבוק והעדיפו שום טרי במקום.
שום טרי יכול להועיל לכם יותר. כך לפחות על-פי מחקר חדש שפורסם בעיתון של האגודה האמריקנית לכימיה "Agricultural and Food Chemistry".
חוקרים ביפן השוו שום טרי לשום משומר במים, אלכוהול ושמן צמחי, ומדדו במיוחד מרכיב מפתח הנקרא אליצין. האליצין הוא המרכיב הפעיל העיקרי בשום והכימיקל האחראי לריחו האופייני.
אליצין זכה ליחסי ציבור מרשימים בשל תכונותיו האנטי-בקטריאליות. מספר מחקרים הראו כי אליצין עוזר במלחמה בזיהומים ועשוי גם למנוע הרעלת מזון בעקבות זיהום חיידקי. מחקרים אחרים הציעו כי המרכיב יכול לעזור במלחמה בקרישי דם ובסוגי סרטן מסוימים.
האליצין "שביר" ונעלם במהירות, עובדה שהובילה את החוקרים לשאול את השאלה אם סוגי אחסון שונים משפיעים על רמות האליצין.
הניסויים שערכו החוקרים גילו כי שום כתוש טרי יציב יותר ושומר על רמות אליצין גבוהות לעומת הגרסאות המשומרות.
שום המאוחסן במים בטמפרטורת החדר יעיל יותר משום משומר בשמן צמחי. רמות האליצין ירדו בכ-50% לאחר שישה ימים במים. שיטת אחסון בשמן צמחי גזלה מהשום את האליצין בתוך מספר שעות בלבד.
התכונות האנטי-בקטריאליות של השום הצטמצמו כשרמות האליצין ירדו. עם זאת, החוקרים מאמינים כי האליצין מתפרק למרכיבים שעדיין יכולים להועיל.

תאריך:  08/06/2008   |   עודכן:  08/06/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שום - לאכול רק טרי!
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אליצין באמת כזה פעיל(in vivo)?
האקראי  |  9/06/08 22:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
במסגרת מחקר: טרשת עורקים החריפה פחות אצל חולים שנטלו גלולה שהכילה שום וויטמינים בהשוואה לאלו שקיבלו פלצבו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il