אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז מגבילים את הצריכה שלהם של מוצרי חלב ושל מקורות אחרים של לקטוז, הכוללים מזונות המכילים מי חלב, מי גבינה, תוצרי לוואי של חלב, אבקת חלב מוצקה ואבקת חלב יבשה ללא שומן.
אם כך, כיצד הם מקבלים כמות מספקת של סידן שכה חיוני לעצמות?
למרות שהטוב ביותר יהיה לבדוק זאת עם הרופא, הנה מספר מזונות עשירים בסידן שהם בטוחים לאנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז, מטעם מערכת הבריאות של אוניברסיטת וירג'יניה:
- ירקות בעלי עלים ירוקים כמו ברוקולי וכרוב.
- יוגורט עם חיידקים פעילים, שיכולים לעזור לעיכול קל יותר של היוגורט.
- מזונות עשירים בויטמין D, כמו ביצים וכבד, המסייעים לספיגת הסידן בגוף.