46 נשים היו בקבוצת ה'דיאטה הדלה מאוד בפחמימות', שאיפשרה להם לאכול 1,085 קלוריות בכל יום. הדיאטה הייתה מורכבת מ-17 גרם פחמימות, 51 גרם חלבון ו-78 גרם שומן ביום. הארוחה הקטנה ביותר הייתה ארוחת הבוקר והכילה 290 קלוריות. בארוחת הבוקר המשתתפות הורשו לאכול רק 7 גרם של פחמימות, כמו לחם, פירות, דגנים וחלב, וכמות של 12 גרם חלבון, כמו בשר וביצים.
בקבוצת ה'דיאטה הדלה בפחמימות', או 'דיאטת ארוחת הבוקר הגדולה', 48 משתתפות אכלו 1,240 קלוריות ביום. למרות שהדיאטה הייתה דלה בשומן (46 גרם) חעומת הדיאטה הראשונה, היא הורכבה מכמות גדולה יותר של פחמימות (97 גרם) וחלבון (93 גרם). המשתתפות אכלו ארוחת בוקר גדולה שהכילה 610 קלוריות, והייתה מורכבת מ-58 גרם פחמימות, 47 גרם חלבונים ו-22 גרם שומנים. ארוחת הצהרים הייתה מורכבת מ-395 קלוריות (34, 28 ו-13 גרם של פחמימות, חלבונים ושומן, בהתאמה) וארוחת הערב מ-235 קלוריות (5, 18 ו-26 גרם בהתאמה).
המחצית הראשונה של המחקר - 8 חודשים - התמקדה בירידה במשקל, וארבעת החודשים האחרונים בשמירה על המשקל החדש. לאחר ארבעה חודשים, הנשים בדיאטה שהגבילה את כמות הפחמימות ירדו בממוצע 12.6 קילוגרם, והנשים בדיאטה של ארוחת הבוקר הגדולה ירדו בממוצע 10.35 קילגורם, ירידה שלדברי החוקרים אינה שונה במידה משמעותית.
אך לאחר 8 חודשים, המשתתפות בדיאטה הדלה בפחמימות העלו חזרה 8.1 קילוגרם בממוצע, בעוד שהמשתתפות בקבוצה של ארוחת הבוקר הגדולה המשיכו לרדת במשקל והורידו 7.4 קילוגרם נוספים בממוצע. נשים אלו איבדו יותר מ-21% ממשקל גופן, בהשוואה ל-4.5% בלבד בקבוצה השנייה. יתירה מכך, המחקר הראה כי נשים שאכלו ארוחת בוקר גדולה דיווחו על תחושת רעב נמוכה יותר, במיוחד לקראת הצהרים, וסבלו פחות מתשוקה לפחמימות לעומת הנשים בקבוצה השנייה.
החוקרים מאמינים כי דיאטה המבוססת על ארוחת בוקר גדולה יעילה מאחר והיא שולטת בתיאבון ובתשוקה לממתקים ועמילנים. היא בריאה יותר גם מדיאטה המגבילה פחמימות בצורה קיצונית. מאחר שהיא מאפשרת לאנשים לאכול כמות רבה יותר של פירות ולכן לקבל מספיק סיבים וויטמינים.
תוצאות המחקר הוצגו בכינוס השנתי של האגודה האנדוקרינולוגית שהתקיים בסן פרנסיסקו.