בלי לשים לב, חלפו כבר עשר שנים מאז נפתחה מסעדת דים סאם בתל אביב. למרות שבעבר שמעתי המלצות חמות מפי חברה פיינשמקרית במיוחד, רק בשבוע שעבר הזדמן לי סוף סוף להתרשם בעצמי. אין מה להגיד, החברה הזאת תמיד צודקת בנוגע להמלצות שהיא נותנת. גם הפעם היא לא פספסה.
המסעדה משלבת בין עיצוב עם מוטיבים אסיאתיים לבין חדשנות היי-טקית, שבאה לידי ביטוי במסכי פלזמה אישיים הנמצאים ליד כל שולחן. המסכים האלו מאפשרים לראות ולהזמין את המנות השונות שבתפריט, לקרוא למלצר, לצפות בטבחים שמסבירים איך להכין את המנות המוגשות במסעדה, לשחק משחקי מחשב שונים, לנהל צ'אט עם החבר'ה מהשולחן ליד ועוד שאר פונקציות מגניבות לגמרי. דים סאם היא בין המקומות הראשונים בארץ שקיבלו את הגאדג'ט הנחמד הזה.
המונח 'דים סאם' מתייחס למגוון רחב של כיסונים ממולאים, מטוגנים או מאודים, במגוון רחב של טעמים ומרקמים. החוויה מוכרת במיוחד למי שאכל במסעדות מסוג זה בחו"ל, שם מסתובבים המלצרים עם עגלה עמוסה בסלסלות אידוי עשויות במבוק, כשבכל אחת מהן הפתעה אחרת. בדים סאם, אגב, בחרו שלא ללכת על האפשרות הזו, בשל המבחר המצומצם יחסית שאפשר להעמיס על העגלה. במקום מוצעות קרוב ל-30 מנות דים סאם שונות, ובזכות הגאדג'ט החביב אפשר לצפות בכל אחת מהן לפני שמחליטים.
בשל המבחר העצום החלטנו, אני והארגנטינאי - שהיה מבסוט במיוחד כי התיישבנו ממש מול מסך ענק עליו הוקרן אחד ממשחקי היורו - להזמין ארוחת טעימות זוגית. הארוחה כוללת לא פחות מ-11 מנות דים סאם שונות וכוללת גם שתייה חמה וקרה וצ'ויה, יין שזיפים יפני. מחירה הוא 199 שקל וזו אופציה מומלצת במיוחד למי שזו ההיכרות הראשונה שלו עם עולם הדים סאם ורוצה לטעום כמה שיותר.
לפתיחה קיבלנו שלוש מנות בגרסה מוקטנת: שרימפס טמפורה, קלמארי ממולא בתרד ורול אווז בנורי. מנת הקלמארי מיוחדת ומומלצת ועל רול אווז נורי אסור בשום פנים ואופן לוותר. יחד איתם הוגשו שני סוגי ירקות מוחמצים ושני רטבים: רוטב בוטנים ורוטב מתקתק. מיד לאחר מכן הגיעו לשולחננו שני סוגי כיסונים מטוגנים: כיסונים עם פלפל ובצל היו נחמדים, אך טובים מהם בהרבה היו כיסוני עוף וברוקולי.
ההתרגשות האמיתית נרשמה כשעל שולחננו נחתו סלסלות הבמבוק המפורסמות, כשהן עמוסות בכל טוב: באו בקר מאודה - כיסונים מאודים מבצק רך, ספוגי למגע וטעים מאוד, במילוי בקר קצוץ, כיסוני בשר לבן וערמוני מים מאודים, כיסונים מאודים במילוי תרד ובוטנים וכיסונים במילוי שרימפס ופטריות שיטאקי, שהיו ממש טובים. הפתעה משמחת היו כיסונים מבצק שקוף, עדינים במיוחד ובעלי טעם שונה מאוד מהמוכר לנו. הבצק העדין והנימוח בפה הזכיר את טעמם של מי ורדים ויחד עם המילוי, שכלל עוף, ירקות וקשיו, הווה הנאה צרופה. גם כיסוני שרימפס ובשר לבן.
אם כל האמור לעיל אינו מספיק, בעל המקום, איש מקסים בשם אבי - שמשוגע על המסעדה שלו ולא מהסס להזמין שפים יפניים מהשורה הראשונה רק כדי שיעבירו סטאז' בסושי כהלכתו לעובדים - התעקש שנזמין גם קומבינציית סושי. רול טונה וספייסי מיונז היה מוצלח, אך הפתיע מאוד סשימי טונה וסלמון. הדגים היו טריים מאוד ובאיכות גבוהה.
לקינוח הלכנו על שלושה סוגי קינוחים: שלישיית סורבה בטעמי ליצ'י, אשכולית ומנגו, באו מטוגן במילוי ערמוני מים (חוויה שאסור לפספס) ומעדן טפיוקה, שבזכות מסכי הפלזמה, גם למדנו איך מכינים אותו בדיוק - שומר המסך הוא סרטון בו מדגימה שפית המסעדה איך מכינים את המנה.
עוד שמחנו לגלות כי במהלך החודש הקרוב, החל מה-17.6 ועד ה-16.7, לרגל חגיגות העשור למסעדה, יוצעו עשר מנות במחיר 10 שקל, כך שיהיה לא רק טעים ונעים אלא גם זול.