בנק ההשקעות האמריקני מריל לינץ' דיווח (יום ה', 18.7.08) כי מחק מערך אחזקותיו עוד חובות אבודים בסך 9.4 מיליארד דולר. בכך גדל סך החובות האבודים של מריל לינץ' מאז פרץ משבר האשראי ליותר מ-40 מיליארד דולר.
ענק בנקאות ההשקעות, שהיה אחד המנפיקים הגדולים של משכנתאות במהלך הגאות בשוק הדיור האמריקני, נאלץ כיום למכור נכסים כדי לעמוד בהפסדיו. הבנק אישר כי ימכור את חלקו בסוכנות הידיעות העסקית "בלומברג", המסתכם ב-20%, תמורת 4.4 מיליארד דולר וכן הוא מתכוון למכור את מניות השליטה שלו ב"פייננשל דאטא סוויסס", גוף ניהול עסקי, ב-3.5 מיליארד דולר נוספים.
מכירות הנכסים כמעט לא הרשימו את וול סטריט, שעיקר תשומת לבה הופנה לחובות הגדולים מן הצפוי. מניית מריל לינץ' צנחה בבורסה הניו-יורקית.
מנכ"ל מריל לינץ', ג'ון תיין, אמר כי ההפסדים הוחמרו בגלל הקשיים בחברות הביטוח "אמבק" ו-MBIA, שהבנק השקיע בהן.
חובות אבודים גם ל"ג'יי-פי מורגן"
על ההפסד הגדול מהצפוי דיווח מריל לינץ' לאחר תום יום המסחר בניו-יורק. שעות אחדות קודם לכן, דיווח בנק השקעות אחר, ג'יי-פי מורגן צ'ייס, כי רווחיו ירדו ביותר ממחצית ברבעון השני של 2008, בגלל מחיקת חובות אבודים בסך 1.1 מיליארד דולר. צעד זה גרם לירידה של 53% ברווח הנקי הרבעוני, ל-2 מיליארד דולר. ההפסדים ומחיקת החובות של ג'יי-פי מורגן צ'ייס מאז ראשית 2008 מסתכמים ביותר מ-10 מיליארד דולר. עם זאת, הפגיעה בבנק קטנה יותר מאשר ביריביו, כגון סיטיבנק ומריל לינץ', שהיו חשופים יותר לשוקי האשראי בעיצומו של המשבר הפיננסי.
ג'יי-פי מורגן הודיע כי הוא מצליח להשיג נתחי שוק מיריביו, והדבר מסייע לו להגדיל את רווחיו מבנקאות ההשקעות ומהשירותים הפיננסיים הקמעונאיים. אבל מנכ"ל הבנק, ג'יימי דיימון, מזהיר כי המשבר הפיננסי לא חלף. "הציפייה שלנו היא שהסביבה הכלכלית תמשיך להיות חלשה - ואף תיחלש עוד יותר - וששוקי ההון יישארו תחת לחץ", אמר.